Blow-off Golf 1.8T + спортен филтър

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_
Автомобил: Golf GTI
Двигател: 300++hp

Blow-off Golf 1.8T + спортен филтър

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Съб 15 окт 2011 21:02

Пускам темата, единствено за да споделя информация, която мисля, че ще бъде полезна на доста хора, тръгнали по този път.

Какво повечето запалени автомобилни фенове, така и аз винаги съм се радвал много на звука на разтоварващите клапани на турбо-бегачките.
След като станах притежател на турбо-автомобил, едно от първите неща, за които започнах да мисля, бе разтоварващия клапан, тъй като заводския не се чува, защото изпуска в системата, а не в атмосферата. Изчетох доста материали по въпроса и както всеки сблъскал се с проблема установих, че да се постигне желания звук, не е толкова лесно. Причината е, че обикновенните еднобутални клапани, изпускат в атмосферата и бъркат дебитомера, тъй като изпуснатия въздух, вече е бил отчетен. Има двубутални, които не "шашкат" толкова компютъра, но сместа пак остава по-богата. Другото което ме отказа от тях е, че и звука им не е нещо особено. Понеже друг от модовете който бях замислил, бе къстъм интейк. Най-разумното, което видях бе интейк на АЕМ, който е изнесен на хладно.
http://www.youtube.com/watch?v=uqsi2x2hG34
Цената беше колкото една генерация, разбира се реших, че ще го правя сам.
Входа на МАФ-сензора е 63мм, но за да няма никакво забавяне, го редуцирах и продължих на 76мм, като използвах ПВЦ тръби, тъй като няма температура, нито налягане. Изведох конусен филтър на същото място като на горния клип.
Подобни интейк системи, дават разлика по разни графики и замервания от 6-8 коня.
Резулата със звука на стоковия клапан надмина и най-смелите ми очаквания, чуйте сами :D
http://www.youtube.com/watch?v=-d1a8wcuOk8

Колата е пълен сток на 0.5-О.6 бара.
П.С. Забравих да споделя, причината за избор на подобен интейк.
Спортния филтър също е важно подобрение при всяка "бегачка". Панелния филтър при заводския интейк, не е особено ефективен, тъй като който е виждал тръбата която отвежда въздух до кутията знае,че е с много малък диаметър. Конусен филтър при мотора също не е добро решение, тъй като смуче топло и със стоковия интеркулер въздуха не се охлажда достатъчно.

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Re: Blow-off Golf 1.8T + спортен филтър

Мнениеот golf777 » Пон 17 окт 2011 12:36

ти там долу ли постави филтъра?А с водата няма ли да има проблем.По принцип там са тромбите на колата и мойте наскоро бяха пълни с вода.

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Пон 17 окт 2011 17:24

Точно зад тромбата се падна. Няма ядове, сложих една пластмаса отдолу и тъй като и аз се притеснявах за водата. Сега е няма от къде да влезе, тествах снощи от Сл. Бряг до Варна и обратно в големия дъжд няма проблеми. Ако някой иска мога да снимам.
Скоро ще тествам и вървежа с един приятел.

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Пон 17 окт 2011 18:56

ми то това може да стане и с панелния просто ти трябва по голяма тръба до него но и дупка на калника май.
Може да напишеш какво тачно трябва и колко ориентировъчно като цена за да станат нещата.

Потребителски аватар
mvangelov
Автомобил: MK3
Двигател: 2E

Мнениеот mvangelov » Пон 17 окт 2011 18:59

ако може и някоя снимчица да качиш :applause:

Потребителски аватар
_DIESEL_POWER_

Мнениеот _DIESEL_POWER_ » Пон 17 окт 2011 19:12

Почти всяка фирма която предлага интейк китове, имат подобен интейк и филтъра се намира там.
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=69-9501TP

Първо при мен няма как да се намокри. Второ, ако все пак се намокри, тръбата е надолу, водата е доста по тежка от въздуха и да стигне до турбото е много трудно. От там пък, за да стигне вода до всмукателния колектор е почти невъзможно, има пътища, кулер и какво ли още не. Друго, и да влезе малко вода в цилиндрите, не е толкова страшно, ще излезе пара от ауспуха, мотора е с ковани бутала :Mr Green Fun

Никой не карам да прави същото, просто споделям ефекта.
К&N дават 10 коня, докато на панелните си филтри, не дават никакво повишаване ;)
Има тестове по американски форуми с графики от 6-8 коня от интейк. Направо не е за вярване, но след като демонтирах оригиналния въздуховод и видях с какъв размер, знам ли.

Ще видя да снимам като се оправи времето, че сега...

П.С. Филтъра се пада ето тук

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”