Въпрос за скоростната кутия...?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Въпрос за скоростната кутия...?

Мнениеот kostadin_spasov » Вто 04 окт 2011 20:26

Привет колеги,въпросът ми е следният...
След като се случи и на мен да "смачкам" моето возило, се наложи да си закупя друго такова и предпочетох същата "баба яга".Голф 2, 2G , 1.3 карб. с 4 скорости. Колегата от когото я закупих твърдеше, че всичко е :да: и направихме "сделката" като го попитах как е съединителя щото отделя високо, но след като си я задомих забелязах ,че като загрее мотора /като го "поразходя"/ и задна не влиза /хърка и стърже/ ,та ще си избие зъбите.По огледах се и видях че жилото е опънато и гайките са натегнати до края на резбата.Скоростите влизат и 4-те перфектно,няма луфтове, но на загрят мотор се налага да изгася за да включа задна и влиза перфектно.На студен двигател също включва задоволително добре.Колегата ми спомена че е сменил маслото с руско трансмисионно, освен това не включва светлините за заден ход/интересно че предишната ми скоростна кутия беше 5 степенна и датчика е отпред, а на тази 4 степенна е отдолу/.Въпросът ми е мога ли да "сваля" съединителя да отделя по-ниско като му подложа 1-2 гумени пръстен или шайби, има ли значение маслото за това че хърка и не влиза задна, от значение ли е че не работи датчика за задна за светлините и ако реша да го сменя с друг ще итече ли маслото от кутията или той е отделно и няма допир с маслото в нея?
Блягодаря на всеки отзовал се с отговор на който и да е от въпросите ми..........

Потребителски аватар
kostadin_spasov
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за скоростната кутия...?

Мнениеот kostadin_spasov » Чет 06 окт 2011 19:45

:?: :shock

Потребителски аватар
IvanMan
джедай
джедай
Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
Двигател: CRLB

Re: Въпрос за скоростната кутия...?

Мнениеот IvanMan » Чет 06 окт 2011 19:56

dobrin написа:Едно пояснение на правилата, и по-конкретно на т. 4 от тях, специално за потребителите на този раздел във форума.
Може да сте пропуснали да прочетете тази тема и по-специално втора точка - направете го. И да разтълкувам - определението "Заглавие, подсказващо съдържанието" включва не само посочване на конкретния въпрос за разрешаване, но и конкретния модел, годината на производство и вида двигател на автомобила, за който става въпрос.
Теми със заглавия като "колата грее" :screwy могат да бъдат директно заключени, вместо някой да се старае да намери информация за автомобила, за който питате и след това да ви промени заглавието според правилата.
Горното важи за всички раздели, но в настоящия раздел майсторите на уникално безмислени заглавия са най-много.

vaskoto1 написа:също така.
когато някаква тема с някакъв въпрос от техническо естество е пусната-то тя е видяна! няма как да е пропусната!
тъй като това не е тема за "продавам джанти" и случайно клиента да се изпусне и да иде другаде, НЯМА НУЖДА ОТ ПОВДИГАНЕ!!!
коментари от сорта:
хайде, колеги, никой ли не знае?
е айде де?
някой?
и всички производни, използвани за повдигане на техническа тема-ще довеждат до незабавното й заключване!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”