Привет колеги,въпросът ми е следният...
След като се случи и на мен да "смачкам" моето возило, се наложи да си закупя друго такова и предпочетох същата "баба яга".Голф 2, 2G , 1.3 карб. с 4 скорости. Колегата от когото я закупих твърдеше, че всичко е

и направихме "сделката" като го попитах как е съединителя щото отделя високо, но след като си я задомих забелязах ,че като загрее мотора /като го "поразходя"/ и задна не влиза /хърка и стърже/ ,та ще си избие зъбите.По огледах се и видях че жилото е опънато и гайките са натегнати до края на резбата.Скоростите влизат и 4-те перфектно,няма луфтове, но на загрят мотор се налага да изгася за да включа задна и влиза перфектно.На студен двигател също включва задоволително добре.Колегата ми спомена че е сменил маслото с руско трансмисионно, освен това не включва светлините за заден ход/интересно че предишната ми скоростна кутия беше 5 степенна и датчика е отпред, а на тази 4 степенна е отдолу/.Въпросът ми е мога ли да "сваля" съединителя да отделя по-ниско като му подложа 1-2 гумени пръстен или шайби, има ли значение маслото за това че хърка и не влиза задна, от значение ли е че не работи датчика за задна за светлините и ако реша да го сменя с друг ще итече ли маслото от кутията или той е отделно и няма допир с маслото в нея?
Блягодаря на всеки отзовал се с отговор на който и да е от въпросите ми..........