Колата много бавно загрява 10 км минавам и чак тогава стига до 80 градуса и не марда повече,смених термостат сащата работа .
Какава може да е причината , карам с вода не с антифриз .

Golf 3 - не загрява...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Golf 3 - не загрява...
search.php?keywords=%D0%BD%D0%B5%2B%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D1%80%D1%8F%D0%B2%D0%B0&terms=all&author=&sc=1&sf=titleonly&sk=t&sd=d&sr=topics&st=0&ch=300&t=0&submit=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5
Приятно четене, колега. Това, че си сменил термостата по принцип не е 100% критерий, че ако е било от него си решил проблемът. Т.е. новият може да е дефектен. Има и такива случаи описани в тези теми.
Приятно четене, колега. Това, че си сменил термостата по принцип не е 100% критерий, че ако е било от него си решил проблемът. Т.е. новият може да е дефектен. Има и такива случаи описани в тези теми.

- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
При мене същата работа колега.а колата дати прави впечетление да погорява малко повече от необходимото грацко?
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвай да смениш датчика и виж как щесе държи колата след това,и дали ще има ефект.ако нестане със смяна на датчика пробвак да смениш таблото щото може дате лъже,но по вероятно татчика колега. 

Кои датчик ,до термостата термо датчик мисля че се казваше - самнява ме водната помпа защото лятото пак загряваше до 95 градоса и падеше до 70 постояно така.
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Да същия датчкик.аз бях така и смених датчик,термустат и несе оправи.все виси на 70 градуса и грам по нагоре недига.Пробвай с някое друго табло да видиш зашото при мене се оказа че таблото ми прави проблеми и неотчита правилно.
Дане би термостата да трябва и отпред да уплатни хубаво, защото там няма никакво уплатнение http://terek.snimka.bg/automobiles/rado.624871
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
terek написа:Дане би термостата да трябва и отпред да уплатни хубаво, защото там няма никакво уплатнение http://terek.snimka.bg/automobiles/rado.624871
Там където си обградил е клапата, която затваря малкия кръг за да се отклони всичката вода към радиатора, дори да пропуска малко не е проблем. Малкия кръг се затваря напълно много рядко при доста висока температура.
- kentavara
- Автомобил:
- Двигател:
Запали колата и наблюдавай какво става.горният маркуч трябва да загрява с двигателя на едно,а другия трябва да остава напълно студен.По принцип долният нетрябва да загрява,докато термустата недостигне определената температура и неотвори големият кръг.
Според мен няма логика да е датчика да ме лъже защото перката би трябвало да се включи пак тя не се включва , възможно ли е да е от водната помпа? Като почна да я помпя и си стига на 90 градуса и си включва перката.
- djofar
- Автомобил: Golf 4 GTI
- Двигател: 1.9TDI ARL 2003
terek написа:Според мен няма логика да е датчика да ме лъже защото перката би трябвало да се включи пак тя не се включва , възможно ли е да е от водната помпа? Като почна да я помпя и си стига на 90 градуса и си включва перката.
ако помпата не ти е у ред би трябвало колата да ти греее а при големи обороти да ти охлажда
точно обратното на това дето ти се случва на теб
Преди ми казаха че помпата ми е за смяна, че бавно въртяла .И аз мисля че не е логично да е от нея, би трябвало да прегрява.
Благодаря за помощта, ката събера някои лев ще я закарам на майстор да си каже мнението.
Благодаря за помощта, ката събера някои лев ще я закарам на майстор да си каже мнението.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Помпата вероятно ти е в пълна изправност, засега не я пипай. Защо изключваш датчика, става въпрос за датчика, който подава данни на стрелката, а датчика, който включва перката е съвсем друг.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
terek написа:Според мен няма логика да е датчика да ме лъже защото перката би трябвало да се включи пак тя не се включва , възможно ли е да е от водната помпа? Като почна да я помпя и си стига на 90 градуса и си включва перката.
Щом се налага да я помпиш, за да качи на 90 градуса - термостат.

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Термостат е - моя беше запецнал отворен и зимата повече от 70 градуса не качваше.Смених го и сега сутринта на ~5 градуса загрява за минутки до 90 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”