Скоростна Кутия за Golf 2 Syncro
- milenski
- Автомобил: Golf MK2 SYNCRO
- Двигател: GX 1987
- Контакти:
Скоростна Кутия за Golf 2 Syncro
Онзи ден в снеговете (неделя) пътувах за бургас. По магистралата бяха много снегове и ледове и по едно време взе да ми се изключва сама 5-та скорост взе да ми се самоизключва. Като карах по инерция без никаква скорост после трудно се включваше която и да било. Но след като свърши магистралата нещата се самооправиха. Явно нещо беше позамръзнало по лостовата система на скоростите. Стигнах и се върнах от бургас и от вчера сутринта чувам едно неприятно виене когато е на свободна което изчезва с натискане на съеднителя
Не се чува толкова изразено когато е на някоя от предавките но се опасявам че и тогава го има. Има ли някой идея на какво може да се дължи и ако се налага смяна (да не дава господ) мога ли да сложа кутия от обикновен голф, пак петстепенна, който да не е Syncro?

- road runner
- Автомобил:
- Двигател:
Скоростна кутия на Синхро
Аз също карам синхро и моята скоростна кутия също вие понякога. Най-често на 3-та и 5-та скорост. Няма никаква зависимост
Понякога само 5-та, понякога и 2-те, понякога само като се настъпва, понякога винаги
Масло не съм сменял, защото преди време ми казаха, че маслото в скоростната кутия се сменя само при ремонт! Ако нямам оплаквания да не го бутам. Е, вече имам... Някой да даде идея какво да правя - смяна на масло, лагери или.... още нещо...
Тъй като стават само синхро кутии незнам къде ще намеря втора употреба

- milenski
- Автомобил: Golf MK2 SYNCRO
- Двигател: GX 1987
- Контакти:
Ами моята все пак я смених февруари тази година. Успях да намеря на старо. Иначе от старата ми се оказа че зъбното колело на 5-та скорост е тотално извън строя. Останалите скорости може и да стават за нещо но.... Ак оне ме лъже паметта модела на кутията ми беше 4S и успях да намеря друга която е със същите предавателни числа. Ще погледна моята къде се намира в момента и мисля че поне за някоя-друга част може да стане.
- road runner
- Автомобил:
- Двигател:
milenski написа:Ами моята все пак я смених февруари тази година. Успях да намеря на старо. Иначе от старата ми се оказа че зъбното колело на 5-та скорост е тотално извън строя. Останалите скорости може и да стават за нещо но.... Ак оне ме лъже паметта модела на кутията ми беше 4S и успях да намеря друга която е със същите предавателни числа. Ще погледна моята къде се намира в момента и мисля че поне за някоя-друга част може да стане.
Ами ако намеря кутия със същото предавателно число и използвам съмо лагерите и зъбчатките дали ще паснат с тия на сихро кутията? Някакви пребположения

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
- road runner
- Автомобил:
- Двигател:
vit_autosofia написа:Става и обикновенна ск.кутия.само трябва да си свалиш присадката за кардана която се намира от към дясната полуоска.Поразгледай малко отдоло.
Дам, така ще ми е по-лесно да намеря по-читава кутия (един Господ ще знае колко ще е читава де), но поне изборът е по-голям. Леле, на моя майстор ще му се стъжни като му разкажа какво съм намислил

- vit_autosofia
- Автомобил: Мерцедес W210 2002г
- Двигател: 2700CDI
- Контакти:
Road runner написа:vit_autosofia написа:Става и обикновенна ск.кутия.само трябва да си свалиш присадката за кардана която се намира от към дясната полуоска.Поразгледай малко отдоло.
Дам, така ще ми е по-лесно да намеря по-читава кутия (един Господ ще знае колко ще е читава де), но поне изборът е по-голям. Леле, на моя майстор ще му се стъжни като му разкажа какво съм намислил![]()
Действително ще му се отвори бая бъхтане
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Road runner написа:vit_autosofia написа:Става и обикновенна ск.кутия.само трябва да си свалиш присадката за кардана която се намира от към дясната полуоска.Поразгледай малко отдоло.
Дам, така ще ми е по-лесно да намеря по-читава кутия (един Господ ще знае колко ще е читава де), но поне изборът е по-голям. Леле, на моя майстор ще му се стъжни като му разкажа какво съм намислил![]()
Имаш ЛС Road Runner
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”