Скоростна Кутия за Golf 2 Syncro

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
milenski
Автомобил: Golf MK2 SYNCRO
Двигател: GX 1987
Контакти:

Скоростна Кутия за Golf 2 Syncro

Мнениеот milenski » Сря 21 дек 2005 10:10

Онзи ден в снеговете (неделя) пътувах за бургас. По магистралата бяха много снегове и ледове и по едно време взе да ми се изключва сама 5-та скорост взе да ми се самоизключва. Като карах по инерция без никаква скорост после трудно се включваше която и да било. Но след като свърши магистралата нещата се самооправиха. Явно нещо беше позамръзнало по лостовата система на скоростите. Стигнах и се върнах от бургас и от вчера сутринта чувам едно неприятно виене когато е на свободна което изчезва с натискане на съеднителя :( Не се чува толкова изразено когато е на някоя от предавките но се опасявам че и тогава го има. Има ли някой идея на какво може да се дължи и ако се налага смяна (да не дава господ) мога ли да сложа кутия от обикновен голф, пак петстепенна, който да не е Syncro?

Потребителски аватар
izaka_82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот izaka_82 » Сря 21 дек 2005 10:41

Погледни дали от скоростите няма теч на масло.Според мене няма как да сложиш обикновна скоростна кутия ,всичко е доста различно.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Сря 21 дек 2005 13:39

Със сигурност стават само от Синхро, все пак трябва да се върже някъде кардана за задния мост.

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Скоростна кутия на Синхро

Мнениеот road runner » Пон 16 окт 2006 10:11

Аз също карам синхро и моята скоростна кутия също вие понякога. Най-често на 3-та и 5-та скорост. Няма никаква зависимост :? Понякога само 5-та, понякога и 2-те, понякога само като се настъпва, понякога винаги :cry: Масло не съм сменял, защото преди време ми казаха, че маслото в скоростната кутия се сменя само при ремонт! Ако нямам оплаквания да не го бутам. Е, вече имам... Някой да даде идея какво да правя - смяна на масло, лагери или.... още нещо... :cry: Тъй като стават само синхро кутии незнам къде ще намеря втора употреба :banghead: :037:

Потребителски аватар
milenski
Контакти:

Мнениеот milenski » Пон 16 окт 2006 10:24

Ами моята все пак я смених февруари тази година. Успях да намеря на старо. Иначе от старата ми се оказа че зъбното колело на 5-та скорост е тотално извън строя. Останалите скорости може и да стават за нещо но.... Ак оне ме лъже паметта модела на кутията ми беше 4S и успях да намеря друга която е със същите предавателни числа. Ще погледна моята къде се намира в момента и мисля че поне за някоя-друга част може да стане.

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот road runner » Вто 17 окт 2006 10:33

milenski написа:Ами моята все пак я смених февруари тази година. Успях да намеря на старо. Иначе от старата ми се оказа че зъбното колело на 5-та скорост е тотално извън строя. Останалите скорости може и да стават за нещо но.... Ак оне ме лъже паметта модела на кутията ми беше 4S и успях да намеря друга която е със същите предавателни числа. Ще погледна моята къде се намира в момента и мисля че поне за някоя-друга част може да стане.

Ами ако намеря кутия със същото предавателно число и използвам съмо лагерите и зъбчатките дали ще паснат с тия на сихро кутията? Някакви пребположения :?:

Потребителски аватар
milenski
Контакти:

Мнениеот milenski » Вто 17 окт 2006 10:36

Нямам идея да ти кажа. Според мен тези за Синхро може да са по-усилени и да има допълнителни зъбчатки с цел искарване на въртеливото движение към раздатъчната кутия. Някой специалист трябва да се изкаже :)

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 18 окт 2006 7:43

Става и обикновенна ск.кутия.само трябва да си свалиш присадката за кардана която се намира от към дясната полуоска.Поразгледай малко отдоло.

Потребителски аватар
road runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот road runner » Сря 18 окт 2006 11:16

vit_autosofia написа:Става и обикновенна ск.кутия.само трябва да си свалиш присадката за кардана която се намира от към дясната полуоска.Поразгледай малко отдоло.

Дам, така ще ми е по-лесно да намеря по-читава кутия (един Господ ще знае колко ще е читава де), но поне изборът е по-голям. Леле, на моя майстор ще му се стъжни като му разкажа какво съм намислил :oops: :wink:

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Мнениеот vit_autosofia » Сря 18 окт 2006 15:31

Road runner написа:
vit_autosofia написа:Става и обикновенна ск.кутия.само трябва да си свалиш присадката за кардана която се намира от към дясната полуоска.Поразгледай малко отдоло.

Дам, така ще ми е по-лесно да намеря по-читава кутия (един Господ ще знае колко ще е читава де), но поне изборът е по-голям. Леле, на моя майстор ще му се стъжни като му разкажа какво съм намислил :oops: :wink:

Действително ще му се отвори бая бъхтане

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Чет 19 окт 2006 20:22

Road runner написа:

Имаш ЛС Road Runner

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”