С колко датчика за нялагането на маслото си?
Понеже имаше едни малолитражки от по новите години, които бяха само с един датчик на маслото, а таблото което си взел е за два, за ниско и високо налягане. В твоя случай е възможно да липсва датчика за високо налягане и затова сега с новото табло да пищи зумера.
Имаше такава тема във форума специално за случаи като твоя. Иначе ако се окаже това е поправимо, на буксата на таблото (може и в бущонното табло че е по оригинално) се прави мостче към маса с извода за високо налягане и проблема е решен.
Питане за взаимозаменяемост на километражи при голф 3
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Re: Питане за взаимозаменяемост на километражи при голф 3
Не успях да намеря темата, възможно е да е било зачекнато в някоя друга, но търсачката неможа дая "изплюе".
Иначе търси датчици за маслото около смукателния колектор, не помня дали нямаше и отстрани (като на 1,8) но основно датчиците са черни за ниско налягане и евентуално син или бял (може и друг цвят) за високото налягане.
Иначе търси датчици за маслото около смукателния колектор, не помня дали нямаше и отстрани (като на 1,8) но основно датчиците са черни за ниско налягане и евентуално син или бял (може и друг цвят) за високото налягане.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Син е ниско налягане а бял високо 
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
колега можеш да си оправиш твоето табло
като използваш части от другото
лесно е но не те знам какви способности имаш
ако искаш обяснявам подробно на лс да не пълним темата
като използваш части от другото
лесно е но не те знам какви способности имаш
ако искаш обяснявам подробно на лс да не пълним темата
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Като номер са еднакви. Т.е. би следвало да са взаимозаменяеми. Наистина виж това за двата датчика, но имам спомен, че беше само при АЕЕ мотора (имаше тема наистина, проверих в ЕТКА и се оказа, че за АЕЕ има действително само един датчик за маслото). Гледам, че си с АЕХ, ще хвърля едно очо и за твоя мАтор какво пишат. Има и вероятност това табло, което си взел да има проблем, щом в началото е работило нормално и после е започнало да ти прави каваци 
Инак можеш да провериш сам колко датчика имаш - горе на главата до свещите са наврени те.
По ЕТКА излиза за 1995-1996 това табло, но накрая завършва на JX. Монтира се на моторите АЕХ и АЕЕ.

Инак можеш да провериш сам колко датчика имаш - горе на главата до свещите са наврени те.
По ЕТКА излиза за 1995-1996 това табло, но накрая завършва на JX. Монтира се на моторите АЕХ и АЕЕ.
- stefan4o
Щом и двете табла са с еднакъв сериен номер какво значение има дали е VDO или TRW? Би следвало и двете да работят безпроблемно на тая кола.
- Mapoka
Таблото по начало ли му пищеше зумера или мина време след като го сложи и започна?
Иначе най ти е лесно да видиш имаш ли ги датчиците ( за 2 мин работа) и тогава вече да се занимаваш с по сложните неща. На една от снимките в албума ти се вижда единия датчик
Така немога да му определя цвета, но и на снимките неможах да видя втория. Иначе напълно възможно е да има и други проблеми (пр в "новото" таабло)
Иначе най ти е лесно да видиш имаш ли ги датчиците ( за 2 мин работа) и тогава вече да се занимаваш с по сложните неща. На една от снимките в албума ти се вижда единия датчик
Така немога да му определя цвета, но и на снимките неможах да видя втория. Иначе напълно възможно е да има и други проблеми (пр в "новото" таабло)
- stefan4o
TiL написа:Ми сложих новото табло, запалих колата , потеглих и след 300-400m взе да пищи жумера и да мига лампата... Загасих колата, смених таблата и с моето няма никакъв проблем. Колегата от които го купих каза че до последно си бачкало и е нямало проблеми...
Щом с твоето не е пищяло до последно, някой се е оттървал от проблемното си табло. Здраве да има, другото се сменя
За мен това е логиката, тези табла трябва да работят по абсолютно еднакъв начин на колата ти. Щом едното пищи, другото - не...- Mapoka
TiL написа:Ми сложих новото табло, запалих колата , потеглих и след 300-400m взе да пищи жумера и да мига лампата... Загасих колата, смених таблата и с моето няма никакъв проблем. Колегата от които го купих каза че до последно си бачкало и е нямало проблеми...
Нормално, почва да пищи на десетата секунда след като си на повече от 2000 оборота.
Ако ти липсва втория датчик, но не се знае... ако го има може и дейвствително да е проблемно.
PP след кратко "гуглене" изкочи това :цък
..."Датчика е един и се намира на главата отзад от страната на ангренажа."...
Каспър написа: цък
... една от причините да ти свети лампата на ниски обороти е намален вискозитет на маслото при висока температура и помпата не го качва до главата и датчика (при теб е само един на главата) отчита че е ниско налягането и светва лампата. ... Зумер при АEX и АЕЕ мисля, че няма.
- Mapoka
TiL написа:Аха.Значе датчика при мен е само този http://hristo1988.snimka.bg/automobiles ... 5.25310478
Значеи сега трябва да направя мост на 8-ми и 9-ти пин за да спре да ми свети лампата на маслото
Обаче пиновете как се броят? Долу в ляво на буксата на таблото е 1ви пин(пише го на таблото)?
Та да правя ли моста или не е това начина?
Моста ти трябва да е към маса.
Не си спомням точно как се брояха, но аз търся твърдия плюс, и се ориентирам как е броенето.
Според мен ще е по лесно да се направи моста в бушонното табло, но не е сигурно дали пък ти е закаран кабел от бушоните до таблото, така че е въпрос на проба.
Ако решиш да пробваш, ето скриншот на бушонното табло къде трябва да се замаси:
- stefan4o
Датчиците са:
син - за ниско налягане 0.25Бар 028 919 081D
бял - за високо налягане 1.8Бар 056 919 081E
те са стандартните за моделите от 1996 година
Всъщност са стандартни за всички 8V бензинови мотори без този за високото, който при ABD и ABU го дават с малко по-ниска стойност - 1.4Бар (на датчика пише 1.2 до 1.6бар)
син - за ниско налягане 0.25Бар 028 919 081D
бял - за високо налягане 1.8Бар 056 919 081E
те са стандартните за моделите от 1996 година
Всъщност са стандартни за всички 8V бензинови мотори без този за високото, който при ABD и ABU го дават с малко по-ниска стойност - 1.4Бар (на датчика пише 1.2 до 1.6бар)
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Ако си взел таблото без инсталацията към него......
- swifter
- Автомобил: 1999 Skoda Octavia AGN
- Двигател: 2003 VW Passat TDI AVF
Кабелите със сините букси - има разминаване, твоята инсталация не е пригодена за новото табло.
http://www.a2resource.com/electrical/CE2cluster.html
От сините букси към таблото
T28/08 High Oil Pressure Signal U1/03 Yellow Yellow Yellow White White
T28/09 Low Oil pressure Signal U1/05 Red/White Red/White Red/White White White
http://www.a2resource.com/electrical/CE2.html
От датчиците до бушониерата
G2/10 High Oil Pressure Switch Oil Pressure Warning Unit Yellow
G2/11 Low Oil Pressure Switch Oil Pressure Warning Unit Blue/Black
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”