какво масло да си сложа
-
- Автомобил:
- Двигател:
какво масло да си сложа
колеги вечи тотално се обарках с избора си на масло,един казва едно друг казва друго,еми няма ли едно мнение.след дълго четене на темите из форума стигнах до извода че мотула е добро масло и мислех такова да си порачам,а сега чета друга противоречива тема че чукат повдигачи от него еми кое е добро.колата е голф 3 абф 20 jahre почти 98-а год е и е на 150000 реални ,кажете какво да и сложа и с какъв вискозитет.
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
Re: какво масло да си сложа
Ако не ти пука за кинти , чистиш двг-то и наливаш 5w50 и си ти. Проблеми на 1000% няма да имаш. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
а към някаква конкретна марка да ме ориентираш и не е ли малко тънко това масло,се пак не е на 20к км. двигателя ми 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
5W50 не знам ама 5W40 звучи по-добре 
Колега гледаш си на каква спецификация трябва да отговаря маслото спрямо двигателя ти (пише го в книгата на колата) и купуваш съответно такова!
Ако питаш за марка - от 2г. ползвам Motul X-cess 8100 5W40 и не мога да се оплача. Ако наистина е на 150 000 реални, не са много и не би трябвало да чука нищо с хубаво масло. При мен също се бе получило леко чукане с маслото, с което я купих. Откакто го смених не съм я чул.

Колега гледаш си на каква спецификация трябва да отговаря маслото спрямо двигателя ти (пише го в книгата на колата) и купуваш съответно такова!
Ако питаш за марка - от 2г. ползвам Motul X-cess 8100 5W40 и не мога да се оплача. Ако наистина е на 150 000 реални, не са много и не би трябвало да чука нищо с хубаво масло. При мен също се бе получило леко чукане с маслото, с което я купих. Откакто го смених не съм я чул.
-
- Автомобил:
- Двигател:
ами да на реални е се пак я вземах от 1-ви собсвеник,когато я вземах мъркаше двигателчето,ама дойде време за смяна и и сложих yacco,10w40 еми не съм доволен по шумен стана двиагтеля и затова сега викам ще прочета малко преди да действам пак нацяло се оплетох 

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
spallding написа:ами да на реални е се пак я вземах от 1-ви собсвеник,когато я вземах мъркаше двигателчето,ама дойде време за смяна и и сложих yacco,10w40 еми не съм доволен по шумен стана двиагтеля и затова сега викам ще прочета малко преди да действам пак нацяло се оплетох
Ами като се изключи, че е Голф 4 с друг двигател съм/бях в аналогична ситуация - колата сега е на реални 135 000, но още като беше на 100 000 преди няколко години се появи това чукане от кофти масло. Не помня какво сложих тогава но проблемът изчезна. Сега от 2г. вече ползвам маслото което по-горе ти написах - също няма никакви проблеми. При всички положения пробвай 5W40.
-
- Автомобил:
- Двигател:
мисля да си взема от тоя владо от форума,тои предлага няколко модела 5w40,сега се мъча да намеря каде в книгата го пише това за маслото ама немога да го намеря
-
- Автомобил:
- Двигател:
други мнения има ли?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”