Изолиране на отдушника на картерните газове
- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Изолиране на отдушника на картерните газове
Здравейте , колеги , чел съм в други теми че при подсилване на двигателя , важна роля играят и детайлите
. В случая става въпрос за отдушника на картерните газове , не съм сигурен , но мисля че го четох в темата на Боби - " Подсилване ( напомпване ) на голф 2 " . Както казах не съм сигурен дали става въпрос за същата тема , но ... пишеше че маркуча ( отдушника ) на картерните газове е изолиран , та въпросът ми е следния - Как по точно става самото изолиране и какво се променя след неговото изолиране
?
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изолиране на отдушника на картерните газове
Изолирането става като оставиш маркуча да виси надолу към картера(сложи по дълъг маркуч да не се засмукват газовете от парното) а дупката към всмукателния колектор я запушваш.Това е с цел маслените пари да не цапат клапата(а като са навън замърсяваш въздуха) и предполагам "тунинга" е влизането на по-чист въздух в двигателя.
- bronzer91
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря за изчерпателния отговор , наистина има логика в тази - макар и незначителна промяна
- if4oo
- Автомобил: GOLF 4 VR6T
- Двигател: AUE
колеги при АБФ-а има букса закачена на тръбичката за газовете точно преди да се включи в широката тръба към дросела.под буксата тръбичката е запушена и не виждам каква роля играе самата букса.и ще има ли проблем при изолиране на тръбичката и съответно махането на буксата 
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Според ел.схемите там трябва да има нагревател за картерните газове но според ЕТКА и няколко магазинера такова нещо няма,4-5 ABFа съм оглеждал и там си е празно
Няма да има проблем с изолирането то буксата реално е висяща.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”