Схема на парното за голф 3
- svedbg
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABF
- Контакти:
Схема на парното за голф 3
Някой срещал ли е схема на парното (по точно където е панела до таблото) Разглобих го за почистване и смяна на крушката и сега виждам, че има 3 жила с метален накрайник. Едното е вързано за настройка на вътрешен външен кръг, другото пак е вързано за топло и студено и остава едно 3то което не виждам къде да го свържа. Всички изглежда работещо и без да го връзвам никъде, но си нямам идея, ако го затворя така на какво ще повлияе. Ще кача и снимки, ако някой няма схема и евентуално тогава, ако някой се сети ще има да се пие 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Re: Схема на парното за голф 3
Жилата са 3 или 4 в зависимост от това дали си с оригинален климатик или не.
1. Едно е за рециркулацията слага се на врътката със степените на парното (тези с оригинален климатик тази клапа е ел, и е на копче).
2. Клапа топло-студено - средната врътка.
3. Клапата, която обръщам между предното стъкло и към купето.
4. Потока към купето се дели от още една клапа, която го обръща в краката или на горните духалки.
3 и 4 са на дясната врътка.
1. Едно е за рециркулацията слага се на врътката със степените на парното (тези с оригинален климатик тази клапа е ел, и е на копче).
2. Клапа топло-студено - средната врътка.
3. Клапата, която обръщам между предното стъкло и към купето.
4. Потока към купето се дели от още една клапа, която го обръща в краката или на горните духалки.
3 и 4 са на дясната врътка.
- svedbg
- Контакти:
Точно 3-4 е моя случай, само че едното жило е вързано към потока за обръщане към предното стъкло. Не виждам къде да вържа другото жило на 3тата врътка и не схващам по какъв начин да е
. С оригинален климатик съм и имам 3 жила общо. Клапа топло студено е ок.
- radi_nrj
Ми, дясната врътка има 2 лостчета... ако не можеш да се оправиш мога да съдействам на място.
- svedbg
- Контакти:
Ето снимка, това е 3тото разкачено жило. Незнам къде точно да го свържа?
http://prikachi.com/images/479/3134479h.jpg
Дали трябва да се закачи на същото място където е и жилото под него?
http://prikachi.com/images/479/3134479h.jpg
Дали трябва да се закачи на същото място където е и жилото под него?
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
раздвижи третата врътка от край до край и ще забележиш 2 рамена които се местят (освен ако не е счупено рамото).... те са за 2те жила...
- svedbg
- Контакти:
оказа се наистина счупено едното рамо, затова съм се заблудил, вързах го по стар български обичай с тел за първото рамо и взе че тръгна
Ако някой продава такова нещо да свирка
Благодаря на всички за помощта
Ако някой продава такова нещо да свирка
Благодаря на всички за помощта
някои има ли идея клапите трябва ли да са на дупки че моите са на дупки,струва ми се бачкат но духа много леко топло сравнение с миналата година.отварят и затварят но много дунапрен изкарах от парното,другия въпрос ми е дали може да има набил се дунапрен по радиатора да не духа топло? благодаря предварително!!! 

- radi_nrj
Тоя дунапрен е бил по клапите и запушвал въпросните дупки. Трябва да си намериш нов и да да си ги облепиш пак.
- radi_nrj
Синьото жило, което върти най-голямата клапа.
kemoto написа:някои има ли идея клапите трябва ли да са на дупки че моите са на дупки,струва ми се бачкат но духа много леко топло сравнение с миналата година.отварят и затварят но много дунапрен изкарах от парното,другия въпрос ми е дали може да има набил се дунапрен по радиатора да не духа топло? благодаря предварително!!!
viewtopic.php?f=5&t=287183

и много други
някои има ли идея за какво е този ключ? вързан е на жилото на степените на моторчето на парното.
- radi_nrj
Това жило е затваряло клапата за рециркулация. Оригинално тя е била механична и е била горе-долу на същото място, на която се намира сега изпарителя на климатика. Сега е електрическа и се намира точно под филтъра на купето.
Сега жилото пак върши същата работа само, че не дърпа самата клапа, а задейства ключето, което активира едно едно моторче, което затваря клапата.
Сега жилото пак върши същата работа само, че не дърпа самата клапа, а задейства ключето, което активира едно едно моторче, което затваря клапата.
щото на изключено положение трябва да го натиска когато жилото е както на снимката,а не го натискаше и аз му сложих една свинска опашка да може да стига до него и да го натиска. а иначе като облепих клапите с едно текстилно тиксо вече имам парно и много благодаря на създателя на темата

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”