Тъй,да те предупредя,ако имаш 600-700лв излишни,хващай се на хорото,ако не - не се занимавай.
Комплект климатик за 250лв е меко казано смешно,защото колегите ти обясниха какво трябва да свалиш и аз ще го ревизирам и допълня и ще ти дам разбивка на парите,които ти трябват после :
-цялата маска (очиларка) отпред с двете перки
-двата радиатора воден,клмиматичен с маркучите за водния
-стокйа за компресора,самият компресор,алтернатора,обтяжната ролка
-шайбите на хидравлика,водна помпа и кол. вал от двигателя (това зависи от това с какво е твоят двигател,аз говоря общо)
-всичко което е тръби по климатика отпред,заендо с цялото електро,което трябва да си отплетеш от инсталацията на донора и да изрежеш половината моторна инсталация,контролера за перките,който седи под разширителния съд
-вътре - жабка (ако си с бег,не ти трябва),поличка под жабката,цялото тяло на климатика - вентилатор,кожух с клапи,електрото там,врътките за топло/студено
-резервоара за вакуум от под левия калник,тръбите за вакуумите,ел. магнитния клапан за вакуума.
Има и още ама отивам на пазар и не ми се пише повече

За другите пари,които ти трябват :
-нови О-пръстени навсякъде,където разкачаш клиамтика - средна цена по лев на брой,трябва да са фреоноустойчиви,не става да си ги вземеш от железарията.
-една хубава профилактика на компресора - да се провери лагера на шайбата,състоянието на бобината,да се види как е осевия оплътнител и т.н. и ако трябва да се сменят - плаваща сума между 50 и 150лв
-нов филтър-дехидратор за системата - средна цена 50-тина лв.
-някой и друг лев за някоя скъсана резба,защото се късат много често.
след това си го монтирал и си готов за пълнене и да олекнеш едни 50-100лв за зареждане с фреон и масло.Пълниш го с фреон и компресора не иска да вдига налягане,защото му е заминал клапана за регулиране на налягането на фреона (редовно се случва при 7V16,като не се ползват дълго време),изпразваш си системата,сваляш си компресора и се сменя клапана за минимум едни 80лв още (клапана като клапан струва 60).
След това може да се нагледаш на всякакви изненади от сорта на прецакан датчик за налягането на фреона - нов струва 40лв,седи на дехидратора,от него зависи дали и кога тръгва 2-ра степен на перките и т.н.,неработещи степени на перките отпред на радиатора,компресор,който работи,ама трака на поразия,което не се ремонтира,запушено ТРВ,течащи дюзи за ниско и високо налягане и т.н. глупости и да дадеш още една шапка с пари.
Аз до сега в скромния си опит не съм имал монтаж на климатик,при което на човека да му се върже под 1000лв всичко,защото първо взима части за около 300-350лв,после олеква с около 200-250лв за монтажа на всичко от моя страна по колата (обикновено аз си свалям и частите от донора в тази цена,защото така за мен е по-лесно,знам какво точно ми трябва и как да си го сваля цяло

),после зареждане с фреон едни 70-80лв,после се започват драмите с компресор,клапана на компресора,перки,какво ли не....и нещата набъбват много бързо и много сериозно и става така,че вече си стигнал до някъде и си дал едни 600-700лв и искаш или не даваш още 200-300,за да не са на вятъра предните,които вече си дал...та за това горе ти написах едни 700лв,защото приемам,че ще си го слагаш сам,но ако имаш проблеми с частите (200% щом е от морга и не е ползван в скоро време),ще си набъбне сумата сериозно

Ако на някой му трябва информация кое как,защо - слагал съм доста климатици и няколко климатроника и с това се и занимавам професионално и съм готов да помагам с каквото мога