Здравейте колеги,
до сега предимно четях темите ви и следвах указанията, които давате в тях относно откриването и премахването на проблемите, които се появяват по колата, но ето, че дойде момента в които се наложи и аз да пусна тема.
Автомобилът е голф 3, 1.6 моноинжекция с ABU мотор и обикновена газова уредба.
От известно време в работата на двигателя на празен ход се забелязва прекъсване, независимо дали е на бензин или на газ, независимо дали е топъл или студен и в резултат на това има вибрации в купето. В средните и високите обороти прекъсването го няма.
Почиствал съм дроселовата клапа. Сменил съм въздушен филтър, тампона под моноинжекцията, стъпковия мотор и бобината. След тези интервенции имаше съвсем лека промяна. Гледал съм кабелите на тъмно не прескачат искри от тях.
Забелязал съм, че когато извадя кабела на датчика за положението на дроселовата клапа, освен, че вкарвам грешка в компютъра, работата на двигателя се нормализира, звукът, който издава е по-тих и по-равномерен, няма прекъсване, няма вибрации в купето.
Очаквам вашите въпроси, мнения и препоръки за решаването на проблема и предварително ви благодаря.
Голф 3 1.6 ABU прекъсва на празен ход
Re: Голф 3 1.6 ABU прекъсва на празен ход
отговорът е - диагностика!няма начин!е сега гледай кво става като се включат врачките и баячките със съветите си
!
!Re: Голф 3 1.6 ABU прекъсва на празен ход
Това е проблемът - на диагностиката не излиза нищо. Майсторът ми "намекна", че това може да се случва от повреден (на път към изгаряне) компютър. Много ми е странно на компютъра да му се повреди само тази опция, която записва грешките.
На някой от вас, колеги да му се е случвало подобно нещо?
На някой от вас, колеги да му се е случвало подобно нещо?
или джамбазите са ти резнали линиите за диагностика (имам такива събития)или майсторите около теб нещо не са в час с този вид диагностика!
Незнам как мога да разбера дали са ми отрязани линиите за диагностика, но ми е странно в такъв голям интерфейсен порт да имам само 4 жички. Отбелязал съм ги с точки на снимката.
Сега се сещам, че преди 3 - 4 години, когато ми беше изгоряла бензиновата помпа, същият майстор закачи колата на системата за диагностика и тогава излезе някаква грешка относно помпата. От тогава до сега не ми се налагало да ходя на диагностика, но щом тогава са работили линиите за диагностика, значи не са били отрязани.
Днес се чух и с един колега, който има KKL USB VAG-COM кабел. През седмицата като остане време ще я закачим и каквото изкара като грешки (ако изкара) ще ви го напиша тук.
Днес се чух и с един колега, който има KKL USB VAG-COM кабел. През седмицата като остане време ще я закачим и каквото изкара като грешки (ако изкара) ще ви го напиша тук.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
бобина може комутатор може бензинова помпа може на 1 воо четене това е
мойе и компресиа да премериш примерно от тук толкова успех 
мойе и компресиа да премериш примерно от тук толкова успех 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”