Та добра идея ли е да напръскам колелото на водната помпа със смазка ? В смисъл ясно ми е че имам ремък да сменям - въпросния е на 30000км. и свири вече...мисълта ми е дали това ще предпазва от евентуален блокаж на помпата или няма сми?
Г2 1600 - PN.

Добра идея ли е да напръскам колелото на водната помпа с ...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
4oroi4o написа: Този ремък се сменя на около 2-3 смени на маслото!.. 15-20 лв. струва!
За цената.. че и по-малко даже струва!

Ремъка на водната помпа ми се скапа, защото имах счупено ухо на носача на помпата и двете шайби не бяха в една равнина, но ремъка на генератора си го смених сега, когато сменях и ангренажния! Т.е., на 60 000 км!
Не, че изглеждаше като чисто нов, но определено не беше скъсан!
Pavcho2, огледай старателно ремъка да не се е процепил вече, след като ти е преплъзвал и ако не е, обтегни си го нормално. Под нормално се разбира като го натиснеш ремъка в най-дългата му свободна част, да потъва около 15 мм.
Ако е нацепен вече, сменяй, че да не изпищиш на път! И използвай момента да видиш как се върти водната помпа. Ако затяга, значи проблема вече не ти е ремък!
- 4oroi4o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:4oroi4o написа:На 8000км. защо???
Не, нищо, но ако толкова често ти се скапват ремъците, значи може би имаш някакво измятане на шайбите. Поне при мен имаше. Не бяха в една равнина и този на воднната помпа ми се скъса, прегрях мотора и... познай!
точно поради тази причина ги сменям по-рано! Защото веч един път си изпатих като си виках имам още малко..... и така!!!

- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
След 25 000 си губи качествата и почва да се разнищва!Континентал ще дръпнат пред Гейтс със стъклокерамичните нишки,които вграждат- вместо текстилни такива!Contitech за първоначално вграждане...4oroi4o написа:Не съм съгласен с теб! Този ремък се сменя на около 2-3 смени на маслото! Но си прав за натягането! И най-добре го смени 15-20 лв. струва!тръба написа:НЕ ПРАВИ ГЛУПОСТИ!НЕ СМАЗВАЙ И НЕ СМЕНЯЙ!Просто си натегни ремъка.Въпросния се сменя заедно с ангренажния,т.е.на 50 000-60 000км.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”