Скърцане предница Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
dimata848
Автомобил:
Двигател:

Скърцане предница Голф 4

Мнениеот dimata848 » Пон 10 окт 2011 21:12

Здравеите получи се едно неприатно скърцане отпред и установихме че идва от тампоните на стаб щангата
Два пъти ги смазваме след което издържат 10на дена и пак се започва ,цялата щанга ли да сменя даите съвет, а другото което е от заде и през най малката дупка удря на желазо ,ако знаете нещо помагайте ,а иначе ще я карам в сервиз то е ясно но поне да ми кажете за какво става на въпрос да се потготвя и финансово :)

Потребителски аватар
vw123
Автомобил:
Двигател:

Re: Скърцане предница Голф 4

Мнениеот vw123 » Пон 10 окт 2011 21:22

За удрянето не знам но за скърцането и на мойта Бора и скърца предницата и то още от преди няколко годинки когато я караше баща ми, прави го когато си пойска ма споко нищо и няма карай и си свиркай.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 10 окт 2011 21:22

Отпред: Тампоните са КОНСУМАТИВИ! Сменят се с нови и то оригинални (от VW) и ще забравиш за скърцането! (Дизайнът също е променен междувременно за да се избегне този проблем) Има доста теми по този въпрос - търсачката е безплатна ;)

Отзад: Също има тампони и те също са консумативи :) И аз минах през същото - на всяка по-остра дупка тряскаше бая. Сменят се тампоните отзад (по-трудоемко и по-скъпо от колкото отпред!) като можеш да вземеш и други, моите ги смених с FEBI и не мога да се оплача. Оригиналните от едно време са маслени (хидравлични). Такива вече няма (вкл. и от VW).

Това е.... явно колицата ти е на доста км или доста зор е видяла из БГ пътища. За момента единствените тампони, които съм сменил са именно тези отзад.

Ето ти една тема, която ще ти бъде доста полезна: viewtopic.php?f=5&p=2984515

Последна промяна от Haralampi на Пон 10 окт 2011 21:30, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 10 окт 2011 21:28

dimata848 написа:Здравеите получи се едно неприатно скърцане отпред и установихме че идва от тампоните на стаб щангата
Два пъти ги смазваме след което издържат 10на дена и пак се започва ,цялата щанга ли да сменя даите съвет, а другото което е от заде и през най малката дупка удря на желазо ,ако знаете нещо помагайте ,а иначе ще я карам в сервиз то е ясно но поне да ми кажете за какво става на въпрос да се потготвя и финансово :)

Просто не си ги смазал с подходяща смазка.след 3 проби(тефлон,силикон,принкващо масло) намерих една стара литиева грес в полутечно състояние....ами край със скърцането! :banana

Потребителски аватар
dimata848
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimata848 » Пон 10 окт 2011 21:38

Скърцането се получи след като смених тампоните ,но както ти казваш сигурно трябва да са оригинални ,а за отзаде и аз си мислех че е от тампоните ще ги сменя !
Мерси все пак :да:

dupok
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dupok » Пон 10 окт 2011 22:18

Значи,колега,и аз да дам малко акъл!Доколкото знам на 4-ката до определени години тея тампони са с един вид планки за захващане към моста.Става дума за металните.След това се заменят и втулките и планките с нов модел.Та моя съвет е,ако сменяш да сменяш комплексно иначе проблема си остава!Дано съм бил полезен!

Потребителски аватар
dimata848
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimata848 » Сря 12 окт 2011 20:18

dupok написа:Значи,колега,и аз да дам малко акъл!Доколкото знам на 4-ката до определени години тея тампони са с един вид планки за захващане към моста.Става дума за металните.След това се заменят и втулките и планките с нов модел.Та моя съвет е,ако сменяш да сменяш комплексно иначе проблема си остава!Дано съм бил полезен!

Mойта е от пържите 4ки така че като нищо може да има разлика и да си остане проблема ще видя може и да нея правя засега но си дразни все едно каруца карам :)

pacoarabiata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pacoarabiata » Чет 13 окт 2011 10:41

колега,тампоните струват 50лв в юнитрейд! взимай ги и забравяш за тях!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”