Палене на голф 3
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Палене на голф 3
Здравейте има си голф 3 1.8 90к с монтирана газова уредба. Когато беше студено си я палех на бензин и чаках да позагрее и тръгвах и никакви проблеми. Но сега като се стопли времето се появи един проблем , който мнооого ме дразни. Сутрин запалвам си на бензин /никакъв проблем с паленето/ тръгвам и минавам около 100м /между другото веднага обръща на газ защото е топло времето и тези 100м ги минавам на газ. Спирам пред детската градина да оставя дъщеря си / около 5 мин. /. Стрелката за темп. въобще не е мръднала. Въртя ключа и не иска да запали , така 2-3 пъти и накрая запалва, но така че всякаш е задавена. Ако колата е загряла поне на 70 градуса гася , паля никакъв проблем.
Това се случва винаги когато колата е изстинала т.е. първия път винаги пали, но угася ли в рамките на 5 мин. и завъртя ключа и не иска да запали нормално. Ходих при газаджията да провери каза че всичко с уредбата е ок.
Някакви идеи относно проблема ?
Това се случва винаги когато колата е изстинала т.е. първия път винаги пали, но угася ли в рамките на 5 мин. и завъртя ключа и не иска да запали нормално. Ходих при газаджията да провери каза че всичко с уредбата е ок.
Някакви идеи относно проблема ?
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Палене на голф 3
автоматично ли прехвърля на газ или с копче я прехвъртляш ? На бензин пак ли не пали след като я изгасиш ?
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Автоматично прехвърля на газ. След като я угася и после нито на бензин нито на газ пали от първия път.
/ тръгвам и минавам около 100м /
За 100м изпарителя е леден и после я "дави".Карай ги на бензин.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
много познат проблем колега. Но за всичките майстори при които съм ходил това НЕ е проблем
. Обясненията им са че буквално колата се "дави" с газта ако още е студена(може би защото работи на смукач). При мен нещата са точно същите, както си ги описал. И още нещо доказва задавянето- след като спра и сляза от колата, около нея мирише на газ. Това го няма когато спра на загряло. Ако превключа на бензин пали веднага. Нека по-компетентните се изкажат.
- golf3gtivr6
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
защо пък е леден испарителя , аз паля и чакам докато разбие маслото 3-4 мин и си прехвърлям на газ с копче и нямам проблеми никакви. А на колегата сигурно му изпразва рейката и затова се получава докато подкачи гориво. Това мисля , това казвам.
А на колегата сигурно му изпразва рейката и затова се получава докато подкачи гориво
1.8 МИ обикновен изпарител.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
stefarata написа:много познат проблем колега. Но за всичките майстори при които съм ходил това НЕ е проблем. Обясненията им са че буквално колата се "дави" с газта ако още е студена(може би защото работи на смукач). При мен нещата са точно същите, както си ги описал. И още нещо доказва задавянето- след като спра и сляза от колата, около нея мирише на газ. Това го няма когато спра на загряло. Ако превключа на бензин пали веднага. Нека по-компетентните се изкажат.
Кофтито е при мен е че не иска нито на газ нито на бензин от първия път, а като успея да запаля на бензин наистина си намирисва на "задавена"
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Клапанче на изпарителя. Не затваря добре и дави с газ. Като загрее, гумичката омеква и затваря.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
muns61 написа:Клапанче на изпарителя. Не затваря добре и дави с газ. Като загрее, гумичката омеква и затваря.
За това ходих при газаджията да провери и той се съмняваше в това /да не е в клапана евентуално и да е замърсен/ , но той каза , че когато е студена колата сместа е по-обогатена и , че проблема е в запалителната система.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Затвори газта от бутилката и изгори това, което е в тръбата. Утре запали на бензин и виж дали ще е пак така. Задължително ИЗГОРИ ГАЗТА В ТРЪБОПРОВОДА!
- stamantonov
- Автомобил: golf III 1.8 + honda cr-v 1 gen.
- Двигател: ABS + JHL
Съшата кола, същия мотор, абсолютно същия проблем. Както и почти всичките ми познати със голфарници. Не ходи при разни измислени "майстори", защото при пет човека да идеш - пет теории ще чуеш, докато съвсем се омоташ. Прави така - като я запалиш сутрин на студено - ако си пушач- изпуши една цигара или просто изчакай 1-2 мин. и тогава тръгни. Тръгвайки веднага и форсиране на студен двигател ти гарантира "задавяне" и на бензин и на газ ако веднага след това спреш. А като си загрее гоуфа всички е ОК, така че не му мисли толкова и не я ръчкай постоянно че само ядове после. Върви ли - 

-
slavi7575
- Автомобил: Vokswagen Pasat B3
- Двигател: PF 1988
muns61 написа:Клапанче на изпарителя. Не затваря добре и дави с газ. Като загрее, гумичката омеква и затваря.
Бившият ми голф беше със същия проблем. Гумичките бяха станали като керамични. Купуваш си ремонтен комплект мембрани за изпарителя и сменяш. Или си караш така докато ти вдигне разхода много, а за да запалиш по-лесно след като се е задавила, просто натискаш газта до дупка и въртиш стартера.
- merchorousse
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, явно не трябва много да си го "слагам"
. Не е болка за умиране. 
- M_POLO
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: CBAB
много полезна информация изчетох в тази тема имам абсолютно същият проблем явно при този двигател е често срещан проблем на газ 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”