И при мен шибедаха с проблем...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

И при мен шибедаха с проблем...

Мнениеот buFka » Пет 20 окт 2006 22:31

Значи първо да отбележа, че ползвах търсачката...

Проблема е следния: когато шибедаха е затворен - успявам да го повдигна с копчето нагоре. Обаче да го затворя или да го преместя назад е изключено. Това днес се получи и не ми е ясно от какво е. Трябваше на ръка да го навивам за да го прибера. После тествах хоризонтално на ръка - отваря се и се затваря до края, затова не мисля, че плъзгачи или каквото е там са прецакани. Някви идеи?

едит: значи....сега ходих да тествам пак, дърпа се назад, напред, обаче за целта трябва да натискам копчето по 20-30-80-150 пъти. Чудя се дали не е нещо от смазването на механизмите? L&R ако е открил проблема да не си трае ;)

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 21 окт 2006 8:32

Първо да отбележа, че нямам такова нещо, така, че говоря само от това, дето са ми обяснили колеги, които с това се занимават- люкове и прозорци.
Обяснението се отнасяше за автоматичен прозорец, но и люка ще е същото.
Има една биметална пластина, която изключва, когато се натовари моторчето и се вдигне тока му. Нормално това става в случаите, когато се стигне до една от крайните позиции (горна или долна).
Ти казваш, че напред става, но с многократно натискане на бутона. Това ми звучи точно, все едно исключва тази пластина. Провери дали на затваряне не върви по-трудно (на ръка имам предвид) Ако да, най-вероятно все пак са плъзгачи!
Има едни тефлонови спрейчета. Почисти там при плъзгачите от прахоляк и други боклуци и пръсни с него за смазване. Предполагам, че ще се оправи.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”