Питане за зимни гуми.
Питане за зимни гуми.
Има ли значение дали ще карам с 13'' или 14'' зимата. Колата е със 1,8 mi двигател и ми дойде с 14'' летни. По-добре ли е с 14'' или може да си взема 13'' гуми с джанти за зимни
- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
Re: Питане за зимни гуми.
За мен по-добре с 14-ки!Но може и с 18-ки,нищо не пречи!Аз половината минала зима карах със зимни 18-ки 245/45/18!Иначе ето ти една хубава тема да разгледаш viewtopic.php?f=59&t=27863 !Тази така или иначе ще я заключат!
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Това 1.8 ми,нали знаеш кога ще ги завърти 18ките 

- k_garchev
- Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
- Двигател: AGZ
- Контакти:
feikot написа:Това 1.8 ми,нали знаеш кога ще ги завърти 18ките
Абе то ще ги завърти!Въпроса е дали ще боксува в снега с тях!

- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Или ще замирише на съединител 

- plamen-roni
- Автомобил: SEAT EXEO TDI
- Двигател: CAGC-2010
zuboo написа:Има ли значение дали ще карам с 13'' или 14'' зимата. Колата е със 1,8 mi двигател и ми дойде с 14'' летни. По-добре ли е с 14'' или може да си взема 13'' гуми с джанти за зимни
Моята също е с двигател 1.8mi.И зима и лято я карам с 185/60/R14.Доволен съм.
Аз залагам на малки. Лятото съм с 15".. зимата падам на 13"
Има си и + и - както винаги. Както и имам 14" но нямам гуми за тях.
Като - : Никък не ме привлича с тези малки джанти , но тази година ги боядисах в сърцевината черно, а борд-а полиран до блясък. Поне да не ме дразнят ! Не е много стабилна на пътя с тесни гуми.
Като + : Колата е голф 2 с 1.8 моторче.. Сещаш се как ги върти тези малки джанти.
Сложил съм отпред хубави гуми и направо къса асвалт като я настъпя.. Навира се навсякъде , както и излиза от там. По-малък разход ми дава ! По-евтини гуми !
14" Пак не са лоши.. По каталог ги дават да се пързалят с такива. Но аз не гоня каталози и карам както дойде ! Всичко упира до пари и мерак !
Има си и + и - както винаги. Както и имам 14" но нямам гуми за тях.
Като - : Никък не ме привлича с тези малки джанти , но тази година ги боядисах в сърцевината черно, а борд-а полиран до блясък. Поне да не ме дразнят ! Не е много стабилна на пътя с тесни гуми.
Като + : Колата е голф 2 с 1.8 моторче.. Сещаш се как ги върти тези малки джанти.
Сложил съм отпред хубави гуми и направо къса асвалт като я настъпя.. Навира се навсякъде , както и излиза от там. По-малък разход ми дава ! По-евтини гуми !
14" Пак не са лоши.. По каталог ги дават да се пързалят с такива. Но аз не гоня каталози и карам както дойде ! Всичко упира до пари и мерак !
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”