здр имам един проблем двигателя на колата ми тотално се скапа автомобилът е seat ibiza 93г. 1.3 моно 55HP. та въпроса ми е следният двигателят на golf2 1.3 55HP дали е същият като моя и ако сложа ДВГ от голф какво трябва да се сменя друго
благодаря предварително
Става ли двигател от Г2 1.3 55к.с. на Ibiza 93г. 1.3, 55к.с.
Става ли двигател от Г2 1.3 55к.с. на Ibiza 93г. 1.3, 55к.с.
Последна промяна от dobrin на Пет 07 окт 2011 18:52, променено общо 1 път.
Причина: Толкова ли е трудно, да се напише едно смислено заглавие?
Причина: Толкова ли е трудно, да се напише едно смислено заглавие?
Re: Става ли двигател от Г2 1.3 55к.с. на Ibiza 93г. 1.3, 55к.с.
Поинтересувай се дали съвпадат отворите на двата двигателя към скоростната кутия.аз в момента имам същия проблем за Голф 4 , уж еднакви двигатели се оказа че се разминават отворите и нищо не става.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Виж кодовете на моторите същите ли са. Също е добре да знаеш колата донор с каква СК е била.
Именно затова е добре да се знае двигателят, който ще се трансплантира, с каква СК е работил.
Преди да купиш нов двигател в съмнително състояние помисли дали няма да ти е по-изгодно да направиш основен ремонт на твоя (само като идея, иначе ти си знаеш)
marto777 написа:Поинтересувай се дали съвпадат отворите на двата двигателя към скоростната кутия.аз в момента имам същия проблем за Голф 4 , уж еднакви двигатели се оказа че се разминават отворите и нищо не става.
Именно затова е добре да се знае двигателят, който ще се трансплантира, с каква СК е работил.
Преди да купиш нов двигател в съмнително състояние помисли дали няма да ти е по-изгодно да направиш основен ремонт на твоя (само като идея, иначе ти си знаеш)

благодаря за отговорито май ще се размина с нов двигател и ще направя един основен ремонт
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Аз карам с мотор от Сеат Ибиза. С Джета съм. Щом при мен стана, не виждам причина да не стане и обратната конверсия - от Мк2 на Ибиза. Само че с тая разлика, че ако е карбуратор Мк2-ковия мотор няма да можеш да ползваш неговия колектор. Но отворите би следвало да са почти същите и да му монтираш твоя колектор с моното.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”