странно свистене в купето на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vyankov84
Автомобил:
Двигател:

странно свистене в купето на Голф 4

Мнениеот vyankov84 » Сря 05 окт 2011 16:14

Здравейте,

Преди месец и нещо се сдобих с Голф 4 (1.6 16 - BCB ) ,и тъй като ми е още нов :lol: имам едно питане

Когато съм на скорост и подавам газ, се чува много странно свистене откъм жабката, след като съм на свободна всичко е норамално. Интересно ми е, дали има някаква вата или мембрана, която да се намира зад жабката и да обезшумява или трябва да търся проблема в двигателя?

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Re: странно свистене в купето на Голф 4

Мнениеот hitman0013 » Чет 06 окт 2011 13:58

vyankov84 написа:Здравейте,

Преди месец и нещо се сдобих с Голф 4 (1.6 16 - BCB ) ,и тъй като ми е още нов :lol: имам едно питане

Когато съм на скорост и подавам газ, се чува много странно свистене откъм жабката, след като съм на свободна всичко е норамално. Интересно ми е, дали има някаква вата или мембрана, която да се намира зад жабката и да обезшумява или трябва да търся проблема в двигателя?

А сигурен ли си, че идва от жабката? Дали не е малко по-назад от бензиновата помпа?
Свистенето също може да е от уплътненията на вратите, наклонената част над огледалото

vyankov84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vyankov84 » Чет 06 окт 2011 15:19

Според мен не е от вратата или огледалото, тъй като изключа от скорост не се чува, по скоро звукът ми прилича като на бензиновата помпа. Има ли възможност да се чува отпред на колата и ако е от нея дали ще трябва да я водя на лекар :D

vyankov84
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vyankov84 » Пон 17 окт 2011 18:37

След прегледа, се оказа че е тампон на двигателя :)

Поздрави

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”