Намокряне на ГОЛФ 3 GTI
-
staklinika
- Автомобил: vw golf 3 GTI
- Двигател: 2000
Намокряне на ГОЛФ 3 GTI
ЗДР КОЛЕГИ ДНЕСКА В ГОЛЕМИЯ ДЪЖ МИНАХ ПРЕС ЕДНА ЛОКВА ДОСТА ГОЛЯМА НЕ СГОЛЯМА СКОРОСТ И ЗАГАСНА КОЛАТА ,НАМОКРИ СЕ ИЗЧАКАХ И ПОЧНАХ ДА СЕ МЪЧА ДА ПАЛЯ НО НЕ ОСПЯХ КАКВО МОЙЕ ДА Е И ДА ЛИ КАТО ИСЪХМЕ ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
Re: Намокряне на ГОЛФ 3 GTI
Възможно е да си намокрил делкото. Вкарай колата някъде на сухо (в гараж например), свали дистрибуторната капачка и подсуши хубаво. Трябва да се оправи. Погледни също и свещите. 
Последна промяна от vikc на Пон 17 окт 2011 20:55, променено общо 1 път.
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Стартера върти ли като се опитваш да палиш?
-
staklinika
мерси приятел лошото че нямам гараж като спре дажда ше го направя .
-
staklinika
да върти чак ми паднаха тоците но не оспях да запаля .
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
Ами зна4и вариантите са кабели,вода в делкото или бобина.
- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Аз залагам на изгоряла бубина!Вземи от някой твой приятел една бубина която работи със сигурност и пробвай !
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Може и да си напълнил мотора с вода и тогава вече и 10 бобини няма да ти помогнат 
Като изсъхне хубаво,извади кабела от бобината,който отива към делкото (централния) и виж дали има ток на него (държиш на 4-5 мм от метална част по двигателя и някой върти на стартер).Ако няма ток,това е добре,значи може и да не си напълнил мотора с вода
тогава сменяш бобина.Ако си има ток,си закачаш кабела на място,после измъкваш кабела за 1-ви цилиндър след делкото и виж с една стара свещ дали на него има ток.Ако няма - гледаш какво става в делкото и да не е пълно с влага,ако има - много зле. Следва да мериш компресия на мотора,за да видиш дали не си го напълнил с вода и не си избил г-рата на главата (воден удар,популярен повече при дизелите,водата не се мачка и при такта на сгъстяване на горивната смес,създава много налягане в горивната камера и или се чупи биела или издухва г-рата на главата,прочетете в нет-а,пише
).
Общо взето е това,класическите причини да изгасне след локва,рабзира се може да има много друго,но това са основните и масовите.

Като изсъхне хубаво,извади кабела от бобината,който отива към делкото (централния) и виж дали има ток на него (държиш на 4-5 мм от метална част по двигателя и някой върти на стартер).Ако няма ток,това е добре,значи може и да не си напълнил мотора с вода
Общо взето е това,класическите причини да изгасне след локва,рабзира се може да има много друго,но това са основните и масовите.

-
stefanbbc
- Автомобил:
- Двигател:
и ас мисля цхе имаш проблем с бобината някаде мойе да е пропукана и от там да е проникнла вода при мен проблема беше в бобината 
- golf_III_2e
- Автомобил:
- Двигател:
zfa159 и аз така си помислих,но штом върти стартера едва ли е засмукал вода..
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
- Двигател: DXRB AGG
- Контакти:
Това,че върти стартера значи,че цилиндрите не мачкат водата вече,което не значи,че не е избила вече г-рата
Миналата година ми докараха един Голф със същата история.Въртеше си на стартер чудесно даже,ама не мъцваше да запали.Свалям аз свещта на 1-ви цилиндър и какво да видя :
това се оказа,че е водата от разширителния съд,изпразни се целия през дупката за свещта
Така че гледай какво става с тоците по кабелите,ако там няма проблем,сваляш свещите и мериш компресията как е.

Миналата година ми докараха един Голф със същата история.Въртеше си на стартер чудесно даже,ама не мъцваше да запали.Свалям аз свещта на 1-ви цилиндър и какво да видя :това се оказа,че е водата от разширителния съд,изпразни се целия през дупката за свещта
Така че гледай какво става с тоците по кабелите,ако там няма проблем,сваляш свещите и мериш компресията как е.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”