Проблем със скоростна кутия на Голф3.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
stufan
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростна кутия на Голф3.

Мнениеот stufan » Нед 26 юни 2005 10:45

имам сериозен проблем. :( онзи ден след смяна на съединителя майсторите чуха шум от скоростната кутия.в последствие и аз го чух!
шума прилича на премятане на зарче?!
имате ли идея от какво може да е?колко е сериозно?какво може да се направи?
препоръчайте добър майстор за скоростни кутии.
клоата е голф 3 1.8 ААМ 75hp
благодаря предварително.

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Нед 26 юни 2005 14:02

Обясни по подробно, кво става като караш? влизат ли, леко ли, винаги ли??излизат ли в движение???смени маслото и сложи добавка, ако пак - отваряне на скоростите

Потребителски аватар
ЧАНДЛЪР БИНК
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ЧАНДЛЪР БИНК » Нед 26 юни 2005 14:14

като натиснш съединителя имали го шума или изчезва

stufan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stufan » Нед 26 юни 2005 22:02

извинявам се, че писах на латиниця - навик.
Значи, шумат се чува само когато колата е на крик и доближиш ухо до кутията - на около педя от нея. В движение няма нищо странно, освен, че понякога втора влиза по-трудно и дори изхърква , но това е от доста време така и сравнително рядко се случва това изхъркване. Смених маслото и сипах добавка, но няма резултат - така ми твърди майстора, а него го познавам от 3 години. Аз не съм го слушал след това, но не вярвам да ме лъже.
Ами това е

Потребителски аватар
Rumen_K
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Същия проблем но в уголемен мащаб...

Мнениеот Rumen_K » Пон 27 юни 2005 16:21

Значи и при мен е така – вътре не се чуваше, но един лагер здаде багажа та отивам и майстора почва да върти гумите с ръце – нищо се не чува. Викам чакай да се кача на стенда да дам газ – як шум от скоростната кутия – металически, високочестотен... Оня вика сменяй скоростна кутия а аз нямам никакви проблеми – всичко си се сменя като по масло. После друг майстор вика тва било нормално като е на стенд. Та се питам какво да правя, почна когато е съвсем тихо вечер да се чува и вътре а не ми се дават пари за втора употреба кутия – един ми извади доста читава и ми обяви 450 лв. – ебати лудото копеле J
Не знам, давайте съвети или ще я карам докато шума стане непоносим и ще я разглабям

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Пон 27 юни 2005 21:03

има една много добра добавка - руска, казва се Хадо,на старата ми кола беше изтекло масло и едвам се сменяха скоростите, сипах масло ама не, след като сложих тази добавка кутията направо заспа - стана като нова все едно съм я сменил. Този продукт си има и официален сайт, това е руска военна технология. Разбира се, не е 100% но може да се опита :wink:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Пон 27 юни 2005 21:44

От каде я вземаш тази добавка и кви пари е:)

Потребителски аватар
evgenyh

Мнениеот evgenyh » Вто 28 юни 2005 13:27

brum написа:От каде я вземаш тази добавка и кви пари е:)

аз я взех от познат но се продава в българия, струваше към 30 кинта

stufan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stufan » Вто 05 юли 2005 6:39

Имам малко ново инфо по темата и реших да го споделиа. Ходих в още два сервиза и те ми казаха, че колата няма никакъв проблем. Този шум като от зарче бил абсолутно нормален и се полу1авал от луфта между пирло (не знам дали така се казва) и още нещо. Не и разбирам на скоростната, така че извинете ме. И в двата сервиза тръгнаха да ч тестват колата по един и същи начин - с даване и отнемане на газта и отцепване и зацепване на съединителя. Казаха, че щом не се чува виене значи не са лагери, а няма какво друго да се прецака в скоростите освен лагер или синхронизатор.
Така или иначе шумът, за които ви говорих се чува само отдолу и при определени обороти на двигателя, защото иначе двигателят заглушава другите шумове.
Ако имате коментари по този пост, ще се радвам да г споделите.

Потребителски аватар
WOOF
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот WOOF » Пон 03 юли 2006 13:25

Здравейте , на4и и аз имам проблем със скосорстната кутия. Проблемът е в това 4е от колата се 4ува виене а не е от лагерите на гумите и когато про4етох 4е може да е от скоростната кутия работите се вързаха , за6тото когато вдигна на 1-ва към 3000 оборота втората хурка и то не тихо , 6те се радвам ако ми отворите о4ите по проблема.
Су6то така про4етох за някаква добавка Хадо някои друг пробвал ли я е и дали помага , 6те се радвам ако ми помогнете

Потребителски аватар
ADJ
Автомобил:
Двигател:

Странен проблем

Мнениеот ADJ » Нед 15 окт 2006 17:56

След като смених скоросното масло колата варви нолмално до 3000 оборота, а след това вдига оборотите но воб6те не ускорява-Какво да правя?????Дали пук се не прецака скоростната кутия???

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Съб 21 окт 2006 9:48

и на мой голф проблема е същия като на колегата от първа на втора при 3000 оборота или повече нещо хърли в скоростната кутия майстора каза че няма страшно и да карам спокойно това си е болно място на голфовете! :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Странен проблем

Мнениеот radotom » Съб 21 окт 2006 10:53

ADJ написа:След като смених скоросното масло...

Няма начин това да е от скоростната кутия, колега, освен ако не ти е текнал семеринга на първичния вал и не ти е омаслил съединителя! Но тогава ще усещаш много ясно изразено приплъзване на съединителя при тръгване и щеше от това да се оплакваш! Така, че-споко! Не си прецакал кутията!
Проблема ти е центровка на запалването според мен. Скоро го играх тоя мач! Имай пред вид, че за правилна центровка се изключва температурния датчик на компа (синия, ако са няколко) и се държи около 2 000-2 250 оборота. Аз не знаех за датчика и след центровката (собственокрачна) се получи нещо като при теб!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”