Проблем с отключване на голф 3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
embataDGE
Автомобил:
Двигател:

Проблем с отключване на голф 3

Мнениеот embataDGE » Съб 04 фев 2012 14:49

Колеги кажете някакъв начин да си отворя вратата или пр.капак,понеже свалих акумулатора и нямам централно.След като махнах акумулатора заключих с ключ и сега неможе да се отключи иначе се върти ключа,но чопчето не ебава...във багажника и др. врата ключа невлиза целия,даже никога не сам ги отключвал....духах ги със сешоер,пръсках кво ли не...дайте некой съвет преди :banghead:

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Re: Проблем с отключване на голф 3

Мнениеот ДАНЧО » Съб 04 фев 2012 15:28

Като отключваш шофьорската врата какво се получава , палчето се връща ли?Нали централното е с въздух или аз се бъркам.

pako74
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pako74 » Съб 04 фев 2012 15:59

Колега,легни под мотора,ако трябва вдигни на крик и подпри с нещо колата,за да не стане беля и подай напрежение (може от акумулатор с кабели или от зарядно за кола),като закачиш минуса някъде по шасито или двигателя,а +а на дебелия кабел на стартера и след това ще си отключиш с алармата.успех :beer

embataDGE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embataDGE » Съб 04 фев 2012 16:07

утре ще пробвам номера с кабелите,но мога ли да обаркам кабела ?А на въпроса на колегата-ключа си влиза и се върти ключалката,но не се откл....

Потребителски аватар
nikolai_an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikolai_an » Съб 04 фев 2012 17:45

пробваи другата врата,багажника...

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Съб 04 фев 2012 17:47

в краен случай обади са на някакъв ключар той си знае работата :beer

Потребителски аватар
Gencho87
Автомобил: VW Golf MK3 GT
Двигател: AEK 1.6 1995

Мнениеот Gencho87 » Съб 04 фев 2012 22:15

Пиша си мнението, защото смятам, че ще е от полза и възможен вариант за мен и за колегата пуснал темата :beer

Като стана въпрос за ключалките, от известно време аз не мога да си раздвижа ключалката на багажника, не е замръзнала, просто ключа влиза и не завърта - заял е нещо патрона, някакви съвети за раздвижване? /така е от есента, защото тогава го разбрах, иначе последно ползвах там ключ сигурно преди година и половина/. Ключалките на вратите не работят и действам само с алармата, ама недай Боже стане нещо с централното или тоците няма отваряне. scare

Ако колегата - пуснал темата прецени, че му се намесвам в темата да драсне да си изтрия поста :)

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Нед 05 фев 2012 12:57

Gencho87 написа:Като стана въпрос за ключалките, от известно време аз не мога да си раздвижа ключалката на багажника, не е замръзнала, просто ключа влиза и не завърта - заял е нещо патрона, . :)

Тоя филм го играх преди 3г. Купуваш си WD 40 ,отваряш бягажника, сваляш кората на багажника ипръскаш хуваво.самата ключалка корозиара здраво.Пръсно по цялата лостова система където има подвижни връзки. Избърши и смажи с гресчица. Аз вадих и патрона. Сваля се планката с 2 те осдсветителни тела -2 винтаили 3 дс кръстата отвертка.Махах и 1 пластина за да извдя патрона, но вече не помня как беше.
Временно бях откачил лостовата система от бутона за отваряне-откачих системата от 1 късо лостче с пластмасова ябълка най-близко до заключващие механизм. 1 здрао въженце вързно за това лостче пуснато до задната лява седалка.С въженцето при обиране на луфта и вдиганто нагоре към тавана се отваря багажника.
Така беше 2-3 дни докато раздвица самия патрон

Потребителски аватар
vento_abs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento_abs » Нед 05 фев 2012 16:27

колега пробвай с връзка за обувки,може да стане.Намери клипа някъде из нета,да видиш как става.Успех

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 05 фев 2012 22:06

Да. WD40 в студа изсъхна за два дена и нямаше наченки от него.
Слагам винаги на ключалки ,брави ,панти ,течна грес спрей ,графитна смазка спрей,
смазка с тефлон спрей (с нея си мажа веригата на колелото)и т.н.
В случая ВД-то може и да помогне за момента.

Потребителски аватар
ockac23
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ockac23 » Нед 05 фев 2012 22:57

ВД-то при мен не помага въобще. А проблеми прави само щофьорската врата. Е сега на тоя студ пръскам вечерта и сутринта пак не мога да отворя. Сутринта пак влизам от другата врата. Даже докато стигна до работата не се е размразила шофьорската врата, а и също отвътре не може да се отвори с палчето. И пак трябва да излизам от другата. Това като гледам хората на паркинга пред блока е май само голфаджийски проблем.

С какво мажете, пръскате вие?

Последна промяна от ockac23 на Нед 05 фев 2012 23:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
greddy90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот greddy90 » Нед 05 фев 2012 23:01

И аз съм така с тези палци на вратите. Също така не искаше да отваря от вътре. Дръжката си се движи, но не отваря. С една дума нищо! И се реших, сега докато е топло, махнах тапета разглобих ключалката. Първо намазах навсякъде с този препарат за ключалките, а после с грес. Та сега чакам пак студовете за да вида какво съм направил.

И аз също си мажа с парафин гумите по вратите!

embataDGE
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embataDGE » Пон 06 фев 2012 20:50

колеги вчера дойде един приятел и ми показа един шмекерски номер та стана работата.Явно проблема си беше в ключалките,иначе пръсках с какво ли не и не помогна...ако някой се интересува да ми пише л.с. :banana

Потребителски аватар
GeorgiPopov
Автомобил: VW Golf
Двигател: AGU 1998
Контакти:

Мнениеот GeorgiPopov » Пон 06 фев 2012 21:01

Здравейте колеги, гледам че обсъждате отключване и заключване на голф 3, от скоро и аз имам такъв, проблема при мен е, че ключа влиза до половината в бравата на багажника, дали просто трябва да имам друг ключ или да разглобя бравата и да я почистя.
Извинявам се на колегата, че ползвам неговата тема, ако е проблем ще махна поста.

Потребителски аватар
patzo_sl
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот patzo_sl » Вто 07 фев 2012 8:51

И аз имах проблем със замръзването на бравите от големите студове.След много опити с какво ли не,се изнервих и стигнах до една крайност(и на мен не ми харесва,но има ефект).Взех едно шише 2л. , разпробих му капачката и сложих тънка тръбичка от пулверизатор(влиза точно в патрона),шишето го напълних с топла вода и малко морска сол,разклатих и пръсках в патроните.Размразиха се за 5 10 секунди.После ги смазах с малко масло(пак с шишето).За сега(от една седмица съм така)нямам проблеми.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”