Голф 3, дизел
Значи при палене дадох на контакт и след секунда всичко изгасна. Всичко. Както все едно ако съм откачил клема на акумултора.
То това и се оказа де, причината е съвсем тривиална - окисление на клемата (+) и като я зачистих всичко се оправи.
Но въпроса ми е друг, с учебна цел - ако не беше толкова просто, да мина само с едно зачистване, какво друго се проверява първо при такъв симптом. Има ли нещо като "централен бушон" (както в апартаментите) в Голф 3, който да бъде причина така да угасне всичко.
Уточнавам - не мирише на изгоряло отникъде, т.е. не е по кабелите. Къде бихте погледнали първо?
Изчезнаха всички токове
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изчезнаха всички токове
kiik написа:Голф 3, дизел
Значи при палене дадох на контакт и след секунда всичко изгасна. Всичко. Както все едно ако съм откачил клема на акумултора.
То това и се оказа де, причината е съвсем тривиална - окисление на клемата (+) и като я зачистих всичко се оправи.
Но въпроса ми е друг, с учебна цел - ако не беше толкова просто, да мина само с едно зачистване, какво друго се проверява първо при такъв симптом. Има ли нещо като "централен бушон" (както в апартаментите) в Голф 3, който да бъде причина така да угасне всичко.
Уточнавам - не мирише на изгоряло отникъде, т.е. не е по кабелите. Къде бихте погледнали първо?
Дали колата не гори,признаците са лека топлина като на талази и мирис на пушено месо примесено с разни неприятни миризми за носът
В колата няма централен бушон,ако няма ток никъде:
1то е както при теб
2то е акумулатора е сменил собственика(ако с завъртането на ключът няма грам ток)
3то е заминал акумулатор
Акумулатора си е там, защото както казах, дадох на контакт и светна
...после угасна
И акумулатора си е в кондиция. Та първата ми мисъл беше да зяпам по бушони и релета.
И понеже не знаех кой точно да гледам....
И акумулатора си е в кондиция. Та първата ми мисъл беше да зяпам по бушони и релета.
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
kiik написа:Акумулатора си е там, защото както казах, дадох на контакт и светна...после угасна
То ясно за теб,ама и питаш какво може да е теоритично ако се беше случило същото.Е аз ти казах какво,има и един друг вариант да си объркал колата,ама това рядко става,не е като да си объркал жената

А, е приближаваме се към въпроса значи....КОЙ клеморед, т.е. какво по него?
- enigma79
- Автомобил:
- Двигател:
kiik написа:А, е приближаваме се към въпроса значи....КОЙ клеморед, т.е. какво по него?
Че той колега е само един,стои отзадзе на контактният ключ,много добро средство за директно палене на колата без ключ.Щего познаеш като си свалиш пластмасите около волана и видиш няколко дебели жици да влизат в нещото залепено за контактният ключ ей сва ти е клеморед

-
bread1978
- Автомобил: VW Polo
- Двигател: AEF 1997
"ей сва ти е клеморед"
Ейййй тия Аскуулийй артик 
Ейййй тия Аскуулийй артик 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”