Проблем с чистачка Голф 4
Проблем с чистачка Голф 4
Колеги,проблемът ми е следния... Още от началото когато взех колата лявата(шофьорската) чистачка замазваше...реших че е стара и ги смених и двете(с такива без рамена от метро-доста добри между другото бях с такива на стария голф). Пасажерската започна да чисти много добре обаче шофьорската си остана зле. След още два различни комплекта чистаачки реших да си взема наистина добри и си купих Бош-Аеро Туинс за 60лв(двете) Слагам и какво да видя...пак същото-маже ли маже направо щях да се гръмна... След известно време от папката с докумети която ми даде стария собственик(немец) става ясно че по предното стъкло(и то пред шофьора) е имало пукнатина от камъче,която е била ремонтирана...аз лично за първи път чувам че подобен ремонт може да бъде извършен. Та въпросът ми е може ли след този ремонт стъклото да е леко деформирано и това да кара чистачката да маже и стърже и ако мислите че не е това може ли повредата да е желязното рамо на което се слага самата чистачка? Например да е изкривено и то да кара чистачката да чисти кофти... Или пък моторчето(това ми се струва най абсурно) но знае ли човек...
Re: Проблем с чистачка Голф 4
Колега, това рамо мисля че една пружина го натиска към джама. Според мен едва ли ти е крив прозореца, просто тази пружина е омекнала с времето от прекалено често вдигане на чистачката.
Абе и на мен ми мина през ума....май ще я сменя тая желязната част,за да знам поне това ли или не е и да мога да спя спокойно:)
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте, и аз имам почти същия проблем на Голф 3. Каквато и чистачка да сложа пред шофьора, винаги маже по 10 сантиметра по двата края. По средата чистят сравнително добре, пробвах BOSCH, CHAMPION и какви ли още не, но всички замазват.
При пасажерската всичко е нормално. Засега единственото решение е с по-малка дължина на перото, но така остава една голяма непочистена част по прозореца. Не че е болка за умиране, но не е особено приятно.
При пасажерската всичко е нормално. Засега единственото решение е с по-малка дължина на перото, но така остава една голяма непочистена част по прозореца. Не че е болка за умиране, но не е особено приятно.- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
От рамото на чистачката е!Уморила се е пружината,която го натиска към стъклото и затова маже.Трябва ти ново рамо,или само пружината да смениш.На първо време може да закривиш малко старото рамо в средата-да стане лека гърбица и така ще се увеличи малко притискането.