Волана затяга в движение
- liuboo
- Автомобил:
- Двигател:
Волана затяга в движение
Здравейте колеги,зблъсках се със следния проблем:в движение колата - Фолкс.Венто , при завиване на ляво или дясно волана затяга и няма връшане спираш даваш малко назад и се оправя,после цял ден може да не го направи това ,след известно време пак така.но така не може да се кара колата , не се чува нито хрущене,виене,пукане,чукане и др.,Майстора казал това е от закл.механизъм елиминира го - пак е така ,после казаха че може да е каре ,или рейка ,аммии той друго май не остана,сега ako го направи ще стои така та ако може в затегнало положение да се "хване" проблема.Имали ли сте подобна авария и как се справихте или кажете как да се реши проблема?
Последна промяна от liuboo на Сря 26 окт 2011 21:13, променено общо 3 пъти.
-
MITAKA_STZ
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Волана затяга в движение
Рейката е нещо крива и от там ти е проблема,а ремъка ако е хлабав пак може да го прави. 
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Re: Волана затяга в движение
Преди доста години ми се случи да ми блокира волана-твърд като камък, само за наляво.Бях спрял на стоп и чаках за ляв завой. Тръгвам и волана не мърда за ляво/на дясно върви леко/. Успях да стигна до гаража,демонтирах рейката- механична, без серво / Рено-10 /. След разглобяването се оказа лагер 202 скъсан сепаратор и сачми на зъбите на рейката. За три лева ново лагерче и това беше.
Представям си ако беше станало на шосе със 100 км/ч, не ми се мисли за това.
Представям си ако беше станало на шосе със 100 км/ч, не ми се мисли за това.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”