голф 3 1,6ми 95год - Проблем при каране на бензин.
голф 3 1,6ми 95год - Проблем при каране на бензин.
Здравейте колеги! Преди 5 месеца сложих газова уредба на колата с мисълта да си я карам на газ и на бензин и да ми е по изгодно, преди да сложа газова уредба колата си вървеше много доволно на бензин без грам проблем след като сложих газта бях спрял да я карам на бензин поне 1 месец и вчера сложих 20лв бензин и реших да я покарам на бензин но увиии ... колата пали на бензин но когато тръгна колата почва да гасне трябва да тръгна с повече газ... когато подам рязко газта колата забива муцуна на бензин и не иска да върви, а когато натискам педала плавно и постепенно върви добре също така забелязах до 3000 оборота не върви на бензин глъхне мине ли 3000 оборота и се оправя ? Колата е голф 3 1,6ми 95год ! Някой може ли да сподели от какво може да е ? Мен ме съмнява някоя от дюзите да е запушена и затова да ми прави тия проблеми. но не съм сигорен. някой ако има идея от какво може да е да помага ще съм много благодарен ! 
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
Re: Проблем при каране на бензин!
като за начало пробвай да разкачиш акумулатора за 5-10 мин.
Re: голф 3 1,6ми 95год - Проблем при каране на бензин.
Колега това се получава когато не се кара редовно на бензин и при мен се случи същия проблем , но се оправи след като я карах някой друг ден само на бензин и колега карай я по често на бензин да не замине помпата [ един познат му замина бензиновата помпа и след това смени 4 помпи докато оцели на сполучлива ]
никой ли няма представа от какво може да ми прави тоя проблем, или поне да ме насочи какво да сменя или проверя
благодаря ви предваритено! 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
А когато ти сложиха АГУ-то пробва ли колата на бензин? Тогава имаше ли такъв проблем? Ако не си я тествал - махни плочката на газовата и тествай без нея как се държи 

stefan4o написа:А когато ти сложиха АГУ-то пробва ли колата на бензин? Тогава имаше ли такъв проблем? Ако не си я тествал - махни плочката на газовата и тествай без нея как се държи
колега когато сложих АГУ след това я карах от време на време на бензин и нямаше такива проблеми но последния месец не бях я карал на бензин а само на газ и оня ден заредих 8 литра бензин и викам да я покарам на бензин и от тогава почна да прави тоя проблем ...
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
Значи тогава не пипай плочката. Щом не е правила проблем в началото. Явно газовото е монтирано кадърно, впоследствие нещо е станало по горивната система на колата, може би от некаране на бензин, вероятно.
- Mapoka
- Автомобил: 1992 VW Vento
- Двигател: 1.8 ABS
Ivelinch0 написа:колега когато сложих АГУ след това я карах от време на време на бензин и нямаше такива проблеми но последния месец не бях я карал на бензин а само на газ и оня ден заредих 8 литра бензин и викам да я покарам на бензин и от тогава почна да прави тоя проблем ...
Това означава ли че преди това е бил празен резервоара?
Иначе нагоре в темета ти споменаха за откачане на акумулатора, правил ли си го ефект има ли?
Понеже при мен (преди да откача ламбдата) се случваше нещо подобно при опит да върна на бензин след като съм карал повечко на газ, при рестартитране на компютъра (откачене на акумулатора) грешките се изтриват и се оправяше.
Днес откачих клемите на акумулатора както каза по горе колегата, оставих я 30мин и ги закачих пак, няма никаква промяна пак си остана проблема ... нямам грам представа от какво може да е! 

проблема все още не е отстранен някой да има идея от какво др може да е ? 

- kokovanev
- Автомобил:
- Двигател:
Не си писал код на мотора /1995 е преходна година, а имам и няколко познати с АБУ, регистрирани '95.../, отделно - търсачката може да те зарине за дни наред с подобни теми... Пробвай с проверена почистваща добавка за инжекциони един преход от поне 100-тина км. извънградско само на бенз. Ако пак е същото - елкон и /доста вероятно.../ почистване с ултразвук на дюза и евентуално - на помпата /вижте налягането/, цедчицата сигурно е едва проходима, прибавяш и горивен филтър, въздушен - ако му е наближило... После - редовно каране на бенз. /пресен, може и с почистваща добавка/ и не оставяй помпата на сухо... Не, че нямаш и други варианти, но елкон-а е за това - то ще си покаже... Откачвайте акумулатора, когато пипате по помпата и/или моно-то...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”