Колеги, отскоро се появи следната грешка:
01483 - control circuit for rear lid remote unlocking
Колата е Бора (седан), 99-та година. Има едно "подобрение" в багажника, а именно, успоредно на 3-ватовата крушка за осветление съм закачил 6 бр. светодиоди за smd, които са с обща мощност (барабар със съпротивленията) 0,5W. Дали грешката може да е от тях? Трудно ми е да преценя дали грешката изчезва, ако ги махна, защото след изтриване не се появава веднага, а след няколко дни.
Колата има (нефабрична) аларма - дали тя може да бърка нещата? Иначе няма никакви видими проблеми.
Светодиода на таблото за отворен багажник работи. Има ли начин да тествам микроключето на багажника, за да разбера дали не е от него??
Бора: Микроключе в багажника
-
kikata19
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Бора: Микроключе в багажника
имах подобен проблем,точно с микроключето в 5та врата(колата ми е голф4).2 години,акумулатора ми падеще,ако колата не се кара повече от 5 дни.след трима маистори,стотина замервания и доста пари проблема не беше решен,така дост изнервен я разглобих(колата) цялата къде що имаше букса(предварително знаех че е по веригата на алармата,централното и плафоните).оказа се че е микр.клячето в бравата на багажника(впрочем в бравата имам 2 микр.кл. не се поинтересувах защо.предполагам 1то е за плафоните в купето,а другото за плафона в багажника.)та едното при вадене на дръжката опира в ламарината и тогава е било счупено на две(даваше на късо).изключих го и от тогава нямам проблеми. 

- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
icefire заслушвай се около задния капак когато отключваш колата-бързо ли "изчатква" или бавно(затормозено).Поради лош контакт на ключето в бравата на багажника на колега му изгоря моторчето.
Второто ключе в бравата на багажника на Г4 е за деактивиране на алармата на багжника(когато го отключваш с ключа).
Второто ключе в бравата на багажника на Г4 е за деактивиране на алармата на багжника(когато го отключваш с ключа).
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Самият процес на отключване става бързо (моторчето не се тормози), но не се отключва веднага, щом натисна дръжката. Като искам да отворя багажника, хващам за дръжката, дърпам, моторчето тръгва след около половин секунда и чак тогава мога да отворя. Дали това е нормално или трябва да става мигновено?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”