Здравейте, колеги!
Колата е Голф 3 1.6 АЕК / бензин. По принцип при студено палене повдигачите при пречукват 2-3-5 сек. и спират. Но откакто захладня става следното - При палене колата чука яко 5сек. и след това /още студена/ като подам газ между 1800-2000об. колата трака зверски. Като задържа на тези обороти се чува ужасно тракане. Над и под трези обороти моторчето си мърка. След 10 км в града май се оправи. Днес - същата работа. Маслото е ЛикиМоли 10w40 полусинтетика на 500-600км. Взех да чета из форума теми за повдигачи, но такъв проблем на определени обороти не видях. Моля за помощ
Голф 3 1.6 АЕК - тракане при определени обороти
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Тракане при определени обороти
Замери налягането на помпата, може в комбинация с тръгнали повдигачи, и несъответствие с необходимото налягане за тези обороти, да се получава така. Иначе по принцип ако при задържане на 3000-3500 за около половин-една минута, не спрат да чукат почти 100% са повдигачи. Говоря от личен опит на 1.6 ABU с хидравлични такива.
- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
vanko88, от колко време я караш тази кола?
- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
dushanov написа:vanko88, от колко време я караш тази кола?
3 години
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: Голф 3 1.6 АЕК - тракане при определени обороти
Вероятно повдигачи...ако имаше проблем с налягането системата за ранно предупреждение щеше да сработи!!!!В тези обороти(около 2000) тя е най-чувствителна!
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
Много е неприятно моите си тропат още но, днес свалих от един мотор в отпадаци 8-повдигача+разпределителен вал+черупките и гайките за 20 кинта обаче един маи е замина всичко това свалих от мотор на ауди 80 1.8 които съм на 99% че е идентичен на моя 1.8 ABS

- dushanov
- Автомобил: Seat Toledo 2
- Двигател: AGN
vanko88, питах за да дам следното мнение: Имам АЕК и аз от 3г. Моята е на метан. Превключва на метан след
като изфорсирам над 2к оборота. И така зимно време и температури под 10гр, веднага щом се кача в колата и запаля и реша да превключа на метан-колата се дави при подаване на газ (веднага щом я запаля). Обаче мине ли се 1 мин... всичко е ОК. Според мен ти е наред колата. Или и твоята и моята-НЕ.
като изфорсирам над 2к оборота. И така зимно време и температури под 10гр, веднага щом се кача в колата и запаля и реша да превключа на метан-колата се дави при подаване на газ (веднага щом я запаля). Обаче мине ли се 1 мин... всичко е ОК. Според мен ти е наред колата. Или и твоята и моята-НЕ.

- vanko88
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: AEK 1.6
- Контакти:
dushanov написа:vanko88, питах за да дам следното мнение: Имам АЕК и аз от 3г. Моята е на метан. Превключва на метан след
Пуснах темата, защото се появи нов симптом
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”