Golf II 1.8 RP - Питане за Серво

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sextom
Автомобил: Audi A3 1.9TDI 131hp
Двигател:

Golf II 1.8 RP - Питане за Серво

Мнениеот sextom » Чет 27 окт 2011 18:13

Днес разбрах, че проблема който имам с колата най - вероятно е от газта, и утре когато се прибирам ще мина през майстора който ми я слага да я погледне. Когато я запалвах сутрин на газ тресеше яко, имах чувството, че направо ще падне таблото. Не знам защо чак сега реших да я пробвам на бензин как е - е никакви проблеми на бензин, мъркаше си перфектно, само дето оборотите бяха на 1100. Та точно за тези обороти ми е питането за сервото.
Изображение
Първо се извинявам на колегата stefan4o, че му ползвам картинката, надявам се да не е проблем, стана тъмно и не можах да снимам, но все пак ограденото с червено на тази картинка е същото за което исках да ви попитам. Та на газ имах проблем с оборотите, като я запаля тресеше жестоко. Реших да попитам едно момче дето се занимава с коли близо до нас и той каза да сменя вакумните маркучи. Направих го, обаче на другия ден с баща ми видяхме един маркуч който си стоеше просто ей така... Забит в една от дупките и си висеше, другата дупка беше запушена. Когато запуших и двете дупки колата започна да работи по - добре. С един вакумен маркуч ги свързах двете дупки и сега карам така. Но явно това е било грешно решение което съм взел. Да го оставя ли така свързано както съм направил или само едно да запуша отново?
Golf II 1.8 RP 90к.с.

Потребителски аватар
van4ooo
Автомобил:
Двигател:

Re: Питане за Серво

Мнениеот van4ooo » Чет 27 окт 2011 18:32

Тоя маркуч все някъде трябва да отива примерно за управление на клапата за топъл/студен въздух към купето-някои запознат с този мотор да подскаже.Докато разбереш къде му е мястото карай както си го свързал(или го запуши)за да не краде въздух,лошата работа на газ може да е защото мотора сутрин е студен.

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Чет 27 окт 2011 20:29

ти си с моно жетроник,при мен има 2 маркучета аз съм с карбуратор единия е за карбуратора а другия за делкото вакума който измества ъгъла на запалването наи верояятно при тебе е откачено точно това маркучле което ходи вделкото смучело е въздух и е причинявало лошата работа провери маркуча на вакуума на делкото а също и смаия вакум на делкото провери като засмучеш длаи е здрав ако не е здрав и го свържеш пак ще работи неравномерно

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Мнениеот sextom » Чет 27 окт 2011 20:57

Не в грешка си. На баща ми голфа 1.6, на него единия от маркучите е свързан с делкото. На мен делкото е свърззано някъде другаде /нямам си на идея къде, утре ще мога да дам снимка от двигателя/. Вакумните маркучи съм ги сменил, всички са чисто нови.
А за топлия и студения въздух не знам къде трябва да бъде това, но в тези студени дни парното работи перфектно. Дори и студения въздух има.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 28 окт 2011 21:21

Клапа вътрешна циркулация?
За ,каквото и да е ,щом разваля работата на двигателя(смуче) значи не работи.

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Re: Golf II 1.8 RP - Питане за Серво

Мнениеот sextom » Съб 29 окт 2011 7:05

Т.е. да остава запушено и всичко е наред. Вчера бях и при газаджията, той ми дигна оборотите на газта, днес малко по късно ще пробвам как ще запали на студен двигател.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990

Мнениеот stefan4o » Съб 29 окт 2011 7:13

i.e.i написа:Клапа вътрешна циркулация?
За ,каквото и да е ,щом разваля работата на двигателя(смуче) значи не работи.

Мк2 нямат такава клапа, доколкото знам. Ако колата няма климатик това маркучле може само и единствено да е за таблото и по-специално МФА, ако има колата. Ако е излишно и няма къде да се забоде сложете му тапа. Заводски съм виждал такива тапички за щуцери. Тапичката е обозначена с номер 10 на схемата, която е показал колегата (няма проблем, че я ползва, тя не е моя, а на ЕТКА mhihi )
Шом като тоя маркуч не влиза никъде, то е по-добре да се затапи, за да не бърка смесита на двигателя.

Потребителски аватар
sextom
Двигател:

Re: Golf II 1.8 RP - Питане за Серво

Мнениеот sextom » Съб 29 окт 2011 17:39

Колата запали на газ от първия път. Имаше пак тресене но в рамките на 1-2 секунди. Преди ако не съм натиснал педала на газта гаснеше и палеше от 2-3 път. Той каза, че може да е от моното, но не вярвам след като на бензин пали от раз без никакви ниски обороти.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”