Моторче на парно
- purwi
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: ez 1986
Моторче на парно
Въпросът ми е някой дали си е сменял четките на моторчето за парното? Колата е голф 2. 
- kr86
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: 1.6 automatic 1984 year
Re: Моторче на парно
Защо реши че са четки? Провери първо бушона и товарното съпротивление.
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
kr86 написа:Защо реши че са четки? Провери първо бушона и товарното съпротивление.
а ти защо реши че е точно това, колегата purwi поразрови се в някой ел магазин или сервиз ако няма същите по размер търси близки по размер и ги оформи с пила шкурка или на шмиргел,а иначе не е зле да споделиш какъв е проблема
- purwi
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: ez 1986
Моторчето си работи, но му правя профилактика.Трябваше да го посмажа и между другото му отворих четките.Оказа се че са на свършване, обаааче не се сменят както на динамото явно.
Четките са 2 на брой и са свързани заедно с 2 намотки, които са сложени на една пластмаса.Затова питам някой ако знае дали се сменят само четките като си играем да запояваме или се продават заедно с намотките и пластмасата. 
Четките са 2 на брой и са свързани заедно с 2 намотки, които са сложени на една пластмаса.Затова питам някой ако знае дали се сменят само четките като си играем да запояваме или се продават заедно с намотките и пластмасата. 
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Колега отиди на ул.Ал.Дякович Търси м-на на "Франсизкуп" може да има целия възел готов. С/у паркинга на автобусите е. Има и голямо разнообразие от четки.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте!
Във връзка с темата за моторче на парно имам един въпрос: как да разглобя моторчето за да стигна до втулките на ротора, за да сложа малко грес, защото на степен 1 и 2 свири.
Преди една седмица облепях клапите, обаче не можах да разгадая разглобяването, нямах и много време. За Голф 2 става въпрос.
Във връзка с темата за моторче на парно имам един въпрос: как да разглобя моторчето за да стигна до втулките на ротора, за да сложа малко грес, защото на степен 1 и 2 свири.
Преди една седмица облепях клапите, обаче не можах да разгадая разглобяването, нямах и много време. За Голф 2 става въпрос.
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
До пълно разглобяване и аз не съм стигал (не мога да сваля перкатаvwpnss написа:защото на степен 1 и 2 свири.
), но мога да споделя до какъв извод стигнах.На всички вентилатори им трябва въздух! Когато въздуховодите и филтрите (решетките) са чисти, двигателите работят в нормален режим (номинален ток, не прегряват ...) и имат по-дълъг живот. Затова е добре да се прави профилактика: смяна на филтър, почистване от мръсотия: листа, клечки, мъх, косми, кал и какво ли не, още
и е възможно даже, да спре да свири.-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Всички канали и въздоховоди са чисти.
Преди малко свалих външния кожух на вентилатора (пластмасовия), но не излиза перката, чукам оста от двете страни и се мести оста, а перката не излиза, трябва да намеря някакъв начин да извадя перката, за да сложа грес на двете втулки.
Преди малко свалих външния кожух на вентилатора (пластмасовия), но не излиза перката, чукам оста от двете страни и се мести оста, а перката не излиза, трябва да намеря някакъв начин да извадя перката, за да сложа грес на двете втулки.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Аз продължавам да пиша в темата, но пак имам въпрос:
Изкарах перката като я избих от оста. Извадих външната пластмаса, както и една дето е отвътре на нея. После сложих грес на втулките, изчистих праха и сглобих вентилатора. Обаче сега първа степен е по-слаба от преди и не се усеща да духа през духалките, както и втора и трета степен са малко по-бавни.
Преди да изчистя и смажа втулките както е сглобен вентилатора, като завъртя на ръка перката нямаше инерция, сега пак няма.
Трябва ли да има инерция като я въртя на ръка? Иначе не затяга оста на моторчето.
Друго всичко е нормално с моторчето.
Изкарах перката като я избих от оста. Извадих външната пластмаса, както и една дето е отвътре на нея. После сложих грес на втулките, изчистих праха и сглобих вентилатора. Обаче сега първа степен е по-слаба от преди и не се усеща да духа през духалките, както и втора и трета степен са малко по-бавни.
Преди да изчистя и смажа втулките както е сглобен вентилатора, като завъртя на ръка перката нямаше инерция, сега пак няма.
Трябва ли да има инерция като я въртя на ръка? Иначе не затяга оста на моторчето.
Друго всичко е нормално с моторчето.
-
rocky66
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвал съм с машинно масло, с диференциално масло, със смес грес+масло => винаги съм успявал да отстраня свиренето, но не за дълго. Сега съм намерил "бързооборотна" грес, но не съм пробвал още с нея.
Трябва смазката да е много гъста, че чак да ти намали оборотите. Има един аксиален луфт - да не би да си го обрал по някакъв начин, при монтажа или пък да е станал по-голям в някоя от посоките и роторът да трие в нещо.
Ако всичко по механиката е наред, виж състоянието на четките ... и провери напрежението.
Относно инерцията - бих казал има си, но не е голяма.
Ууупс! ... за проблем с четките вече си писал ... хм! Когато са много износени, се влошава контакта с ротора.
Трябва смазката да е много гъста, че чак да ти намали оборотите. Има един аксиален луфт - да не би да си го обрал по някакъв начин, при монтажа или пък да е станал по-голям в някоя от посоките и роторът да трие в нещо.
Ако всичко по механиката е наред, виж състоянието на четките ... и провери напрежението.
Относно инерцията - бих казал има си, но не е голяма.
Ууупс! ... за проблем с четките вече си писал ... хм! Когато са много износени, се влошава контакта с ротора.
-
vwpnss
- Автомобил:
- Двигател:
Колектора на ротора има ръбче от износване и площта където трият четките е на каналчета, ама преди да го разглобя и смажа оборотите на 3-те степени бяха добре, сега са по-ниски
На 1-ва степен през духалките не духа. Вече и оста е разбалансирана и има биене. Втулките на оста са сферични и се самонапасват с оста. Инерцията като завъртя силно и пусна перката е около 3 оборота.
Чистих и стеклото се масло от долната втоулка по колектора, не се оправя.
Ако не бях го разглобявал заради свиренето сега щеше да работи на високи обороти.
А, и с аксиалния луфт и без него няма разлика, оста се мести през ротора ако я удрям.
На 1-ва степен през духалките не духа. Вече и оста е разбалансирана и има биене. Втулките на оста са сферични и се самонапасват с оста. Инерцията като завъртя силно и пусна перката е около 3 оборота.Чистих и стеклото се масло от долната втоулка по колектора, не се оправя.
Ако не бях го разглобявал заради свиренето сега щеше да работи на високи обороти.
А, и с аксиалния луфт и без него няма разлика, оста се мести през ротора ако я удрям.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”