тече бензин от резервоара на Г3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

тече бензин от резервоара на Г3

Мнениеот koziak » Пон 22 авг 2011 19:05

Тече бензин само като пълня до горе,иначе не капе от никъде.Но много мирише на бензин като запаля колата.Въпроса ми е от къде може да идва проблема,дали маркучетата които отиват към двигателя са закачени някъде от горе на резервора примерно,защото тече само като пълня до горе?

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Re: тече бензин от резервоара на Г3

Мнениеот vladovelin » Пон 22 авг 2011 19:41

И моята беше така: след зареждане понамирисва на бензин в купето няколко минути,а при напълване до горе направо течеше на земята.След сваляне на резервуара се видя причината : на гърловината, която отива към капачката два отвора от свредло-около 3-4мм.
Гадния италянец дупчил в багажника /от дясната страна/ да си монтира нещо за музиката и пробил и гърловината на резервоара. След залепване на отворите нещата се оправиха.

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пон 22 авг 2011 20:03

И при мен тече :Mr Green Fun
Отказах се да търся причината, сипвам докато изключи пистолета без да доливам и не съм усещал да мирише.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пон 22 авг 2011 21:36

При мен никой нищо не е дупчил защото преди го нямаше проблема.Интересува ме, ако някой е разглабял да каже евентуално от къде може да е проблема.Не съм разглабял никога в тази област и незнам какво е устройството,къде са маркучите и тн.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Пон 24 окт 2011 19:41

Проблема е решен!Оказа се, че капачката на резервоара за бензиновата помпа не беше завита добре

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 05 ное 2011 9:23

Колеги,оказа се че проблема не е решен!
Незнам вече от къде е възможно да тече бензин.
Днес отивам на бензиностанцията д асипна 20лв, а вече бях в червеното и след като сипнах направи локвичка под резервоара.
Като се наведа под колата се вижда че тече някъде от горната част на резервоара и подлизва по резервоара и капе на земята.Но ми се струва че тече някъде по в страни от капачката на помпата, по към шофьорската страна

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 05 ное 2011 9:34

Сега като се замисля, по пътя на логиката - не би трябвало да тече от някое от маркучетата понеже почна да тече веднага щом сипах, без да съм я запалил още.Но странно защо пък тече от горната част на резервоара, при положение че в него има около 10л бензин?

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Съб 05 ное 2011 14:59

Резервоара е хоризонтален и в десния край продължава нагоре / гърловина /, която завършва при капачката.
цялото това е отлято от пластмаса едновременно. Ако някъде под капачката гърловината се е спукала,ще тече по време на зареждане и след това няма да тече. Необхидимо е да се свали резервоара и се направи внимателен оглед за евентулна пукнатина.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 05 ное 2011 15:04

Еми явно нещата вървят към демонтаж на резервоара.Поне ще го съчетая с едно хубаво промиване.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 03 дек 2011 10:39

Стана ясно от къде тече бензин!Тече бензин от капачката към бензиновата помпа,въпреки че я стягах.
Въпроса е, там има ли някакви уплатнения и защо е възможно от нея да тече?

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 03 дек 2011 11:11

Отвих капачката която е на резба.Оказва се че самата кошница на помпата седи полу свободно в резервоара.
Има някакво оплътнение между копницата и резервоара, но фактически самата кошница не ляга добре на него.
Имате ли представа как точно се захваща кошницата в резервоара?

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 03 дек 2011 11:39

Прочетох във форума,че кошницата се захваща към дъното на резервоара със завъртане.Проблема сега е че трябва първо да откача двете маркучета за бензина.Тези маркучета са със някакви странни скоби които незнам как се откопчават.Ситуацията е кофти,че съм закъсал в центъра с колата,бензина изтече,направи локва.

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 03 дек 2011 15:33

Оправих се!Това от горе се оказа, че не е самата кошница ами е капак на който е и поплавъка.Та този капак не уплатняваше добре в уплатнението на резервоара.Извадих го капака и уплатнението,почистих ги и ги напаснах добре.След което стегнах хубаво капачката с резбата.За сега всичко изглейда добре

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Skoda Karoq FL + Passat B4 Syncro
Двигател: DXRB AGG
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 03 дек 2011 17:06

Капака на помпата е чак горе, няма как да протече там, при положение, че няма и 15Л бензин в резервоара.Принципно трябва да го напълниш почти до горе,за да стигнеш до това ниво и да протече от капачката.Като си свалил помпата,вероятно си видял,че бензина в резервоара седи на дъното и височината му е не повече от 5см.Като го пълниш до горе има логика да изтича от капачката,ама не виждам логика,когато го пълниш с 10Л бензин да се разтича от там,по-скоро се е стекло от някъде по гърловината.
:beer

Потребителски аватар
koziak
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koziak » Съб 03 дек 2011 17:19

Еми не се е стекло по гърловината, понеже днес не бях зареждал(имах около 10л бензин) и тръгнах на работа и по пътя почна да тече, като спрях пред работата още капеше.Наведох се под колата и си личи че тече от горната страна на резервоара, подлизва по него и капе на земята.След което като махнах металния капак в багажника, около капака на помпата всичко беше мокро.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”