проблем с маслото ГОЛФ 4 1.4 16V

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
boby_bashev
Автомобил:
Двигател:

проблем с маслото ГОЛФ 4 1.4 16V

Мнениеот boby_bashev » Нед 02 окт 2011 17:39

Здравеите.Имам голям проблем,ако някои може да помогне ще сам му много благодарен.Проблема е,че ми свети лампата за маслото като запаля покарам малко и се почва свирене и светене и веднага се променя звука на двигатела.Получава се едно щракане по двигателя от кам клапаните.проверихме налягането на маслото почти 0.5 като натисна гаста кам 2000 оборота отива на 2 бар.Сменихме маслена помпа същата работа.Проблема явно не е в датчика защото няма налягане на маслото .Видях че има писано по темата но не открих нищо конкретно НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МЕ ПОСАВЕТВА КАК ДА Я ОПРАВЯ ЩЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРЕН?
МОЛЯ ВИ !!!! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: проблем с маслото ГОЛФ 4 1.4 16V

Мнениеот Haralampi » Нед 02 окт 2011 17:59

И все пак с какво масло караш.... !?

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 02 окт 2011 18:02

boby_bashev написа:Здравеите.Имам голям проблем,ако някои може да помогне ще сам му много благодарен.Проблема е,че ми свети лампата за маслото като запаля покарам малко и се почва свирене и светене и веднага се променя звука на двигатела.Получава се едно щракане по двигателя от кам клапаните.проверихме налягането на маслото почти 0.5 като натисна гаста кам 2000 оборота отива на 2 бар.Сменихме маслена помпа същата работа.Проблема явно не е в датчика защото няма налягане на маслото .Видях че има писано по темата но не открих нищо конкретно НЯКОИ МОЖЕ ЛИ ДА МЕ ПОСАВЕТВА КАК ДА Я ОПРАВЯ ЩЕ СЪМ ВИ МНОГО БЛАГОДАРЕН?
МОЛЯ ВИ !!!! БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО!!!!!

По тая тема има толкоз писано... Най-общо казано:
Мериш налягане при 2000 оборота. Не знам конкретно за твоята кола датчикът за налягане на маслото какви са му граничните стойности, но да речем условно е хубаво да е около и над 2 бара при загрял автомобил.
Помпата си я сменил с каква? Нова или стара? Ако е стара сигурно ли е, че е читава? Ако тя е ОК минаваш на следващия левЪл - ремонт на мотора.
Но на първо време опитай и с друго масло :Mr Green Fun

Потребителски аватар
pkovachev
Автомобил: Polo 1.4 FSI
Двигател: AXU 2004

Мнениеот pkovachev » Нед 02 окт 2011 18:21

Колеги, някой от Вас вече са запознати, минах по целият път точно преди 3 дни.
Зумера за маслото свири ли свири и не спира. Хайде смяна на маслена помпа - проблема продължава, Айде смяна да биелни и основни лагери - проблема продължава. Накрая нови валове и колата е чисто нова.

Дано се разминеш с лошо масло колега, другото не го пожелавам на никой, много е гадно !

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Пон 03 окт 2011 23:34

Ако си с някакво евтино масло, направо го махай!Тук има достатъчно професионалисти, знаят какво масло ти трябва на теб.Вземи си от форума или от някой сигурен човек хубаво масълце+маслен филтър и пробвай.Ако продължава да прави мизерии, сваляш картера и гледаш лагерите.По натам е ясно :) Даже ако е евтина гарнитурата на картера те съветвам да го свалиш преди смяната на маслото с хубаво-ако има проблем ще си спестиш парите от пробното масло с които ще си купиш евентуално лагери :)
И внимавай вече какво масло слагаш колега, защото аз преди 3-4 години нищо не разбирах, един продавач ме подведе с маслото и след 2 месеца-хоп-троп лагери на колянов вал.Същата работа като при теб-паля и малко да дигне стрелката на температурата и почваха да тропат лагери и да премигва лампата на маслото, след 3-4 дни затегна мотора :banghead:
Трети вариант е при смяната на маслото сега да го прецедиш-ако има стружки е ясна работата :?

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 04 окт 2011 7:41

pkovachev написа:Колеги, някой от Вас вече са запознати, минах по целият път точно преди 3 дни.
Зумера за маслото свири ли свири и не спира. Хайде смяна на маслена помпа - проблема продължава, Айде смяна да биелни и основни лагери - проблема продължава. Накрая нови валове и колата е чисто нова.

Дано се разминеш с лошо масло колега, другото не го пожелавам на никой, много е гадно !

Ремонт не се прави само със смяна на каквото се сетиш, първо се мери и сравнява с допуските, после се шлайфа, сменя...
Пробвай с масло, ала ме съмнява само това да е.

Потребителски аватар
pkovachev

Мнениеот pkovachev » Вто 04 окт 2011 8:12

muns61 написа:
pkovachev написа:Колеги, някой от Вас вече са запознати, минах по целият път точно преди 3 дни.

Ремонт не се прави само със смяна на каквото се сетиш, първо се мери и сравнява с допуските, после се шлайфа, сменя...
Пробвай с масло, ала ме съмнява само това да е.

Колега,

не ми обяснявай какво се прави и какво не се прави, за да се стигне до смяна на изброените части, съм измерил абсолютно всичко необходимо, да не мислиш че ми беше приятно да дам 2000 за ремонт ! maikomila
Първо започнах:
скапан датчик
замерване на налягането
смяна на маслена помпа
основни и биелни лагери
нови валове

Резултата от всичко това е за момента е положителен. Колата си работи прекрасно.

Потребителски аватар
stills
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stills » Сря 02 ное 2011 10:51

Колеги, тъй като ми предстои смяна на масло, искам да ви попитам кое ще е най подходящо? Колата е Golf 4 1.4 16v.

Потребителски аватар
pkovachev

Мнениеот pkovachev » Сря 02 ное 2011 11:07

stills написа:Колеги, тъй като ми предстои смяна на масло, искам да ви попитам кое ще е най подходящо? Колата е Golf 4 1.4 16v.

Аз, карам VW POLO 1.4 FSI 16V и в момента съм с Castrol Magnatec 10W40, и съм много доволен от маслото. Слагай такова и няма да сгрешиш. Ако искаш потърси из форума кой с какво масло кара, има много теми.
Лично аз съм доволен от това масло !

Потребителски аватар
badov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот badov » Сря 02 ное 2011 13:46

Кастролчето е хубаво масло, но внимавай колега откъде го купуваш, че има толкова много ментета вече.После пак ще се чудиш защо го гори.Мисля, че имаше колега във форума който продава такова масло и цената му е много по-ниска от магазинската :mrgreen: Виж в платените обяви, май там беше темата :)

Потребителски аватар
stills
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stills » Сря 02 ное 2011 16:01

Да чукна на дърво, въпреки лошата слава на тези двигатели откакто съм го вкарал от Италия и вече съм минал първите си 9000км. ми е изгорил има няма 100-ина грама :wink:

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Сря 02 ное 2011 21:06

pkovachev написа:
stills написа:Колеги, тъй като ми предстои смяна на масло, искам да ви попитам кое ще е най подходящо? Колата е Golf 4 1.4 16v.

Аз, карам VW POLO 1.4 FSI 16V и в момента съм с Castrol Magnatec 10W40, и съм много доволен от маслото. Слагай такова и няма да сгрешиш. Ако искаш потърси из форума кой с какво масло кара, има много теми.
Лично аз съм доволен от това масло !

Аз карам сега с Кастрол 5в40,няма проблеми,засега не пипа,да видим като навъртя повечко км. как ще е,преди бях с Репсол 5в40 и на няколко хиляди капвах съвсем лекичко,другият път може да пробвам и аз с 10в40-ка :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”