Единственото, което се сещам е, че преди година един клон беще се заплел от долу и беше скъсал маркуч на спирачката, но не се сещам коя от двете и това е - колата е сравнитено нова, сравнително на малко километри, без да е сменяно нищо - всичко е заводско по спирачките - от какво може да е? Мерси предварително за отговорите.
Разлика в предните накладки на Jetta 2008, 43000км
Разлика в предните накладки на Jetta 2008, 43000км
Здравейте, днес сменях летните гуми и гледам шофьорската накладка около 5 мм, а другата около 2-3 мм. Колата е 3 годишна, от магазина взета, на малко километри - няма логика
.
Единственото, което се сещам е, че преди година един клон беще се заплел от долу и беше скъсал маркуч на спирачката, но не се сещам коя от двете и това е - колата е сравнитено нова, сравнително на малко километри, без да е сменяно нищо - всичко е заводско по спирачките - от какво може да е? Мерси предварително за отговорите.
- pesho_sl
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател: AGR 1998
Re: Разлика в предните накладки на Jetta 2008, 43000км
Най-вероятно кофти накладки, все пак колата не е за Германия (освен ако не е купувана от там), а пък и 43000 км не мисля, че е малко пробег за накладките (по-компетентните ще кажат). Бях си купил веднъж едни, които и 10000 км не изкараха. Сега съм с някакъв BOSCH, май не са много хубави, но ще ги видя колко ще изкарат. Въпросния BOSCH бе хвърлен, след 600 км и смен с АТЕ.
Последна промяна от pesho_sl на Пет 09 яну 2015 12:54, променено общо 1 път.
- doubledTSI
- Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
- Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009
Аз съм на 50 000 км и при смяна на гумите забелязах, че и мойте са различно износени. И на 4-те колела. Мисля, че е заради системата за стабилност и контрол на сцеплението.... нали всяко колело спира отделно. Триенето е различно и от там да идва всичко. Пък знам ли? Нека по-знаещите споделят мнение ...
Ако беше нормално нашите събратя германци щяха да сложат датчици на двете предни колела, а не само на шофьорското (същото важи и за задните). Не мисля, че биха спестили точно от спирачките.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”