тракане по време на скорост ...

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

тракане по време на скорост ...

Мнениеот Deo88 » Нед 30 окт 2011 20:51

Проблема е на Голф 2 1.6 ез .

Самото тракане се появи преди по-малко от година . Имаше го малко време и изчезна . След няколко седмици пак се появи но за кратко и пак изчезна . Третия път на връщане от друг град карайки с нормална скорост 90 км./ч. осетих пак същото тракане , което го нямаше от около два месеца . Веднага карах колата на сервиз само да се качи някой и да ми каже дали знае от какво е , но като я подигнаха на подомник и запалих колата , дадох на скорост и тракането го нямаше .
Казах на един от монтьорчетата да се качи да направим едно кръгче и да чуе и да ми каже дали има на представа къде е проблема , но пустото тракане изчезна и никакво го нямаше пак около месец , а може и повече .

Днес пак се появи , но този път беше адското ...
Имах чувството , че се е развила полуоска и чука някъде , но като спрях колата и като ги размърдах и нямаха никакъв луфт ... :roll:
При потеглянето имаше пак тракане , 1-ва , 2-ра , трета и така всички .
Даже ми направи впечатлението , че този път като изключих от скорост имаше леееко тракане , но преди не се усещаше , а и сега небеше постоянно както при включена скорост .
На всички скорости го прави , а като изключа иззчезва . На задна карах малко и не го чух .

Търсих подобни теми , но повечето , които намирам са за тракане извън скорост , а при мен е само на скорост .

Нямам представа къде може да е проблема , вътрешно каре , скоростна кутия или нещо друго . Има ли вероятност да е от масло в скоростите , от доста време не съм доливал , но чесно казано този вариант мисля , че отпада , защото проблема го имам от около година , и от тогава до днес изчезва и се появява , но преди два часа тракането беше доста силно и често - 100км. постоянно тракане ...

Моля да пишат някои , които имат на представа за какво става въпрос и предполагат какво може да е или и те са имало подобен проблем .
Не искам само да се обърквам , и нека темата остане чиста и без излишен спам , защото да не правим и тук от мухата слон .

п.с. Знам , че е трудно така по мрежата някой да каже от какво може да е , но нека пишат хора , който знаят за от какво може да се появяват такива тракания .

Може да пишете и на лс .
Благодаря ви предварително !

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Re: тракане по време на скорост ...

Мнениеот Deo88 » Нед 30 окт 2011 23:14

:roll:

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Автомобил: 18Т 2002 VW GOLF GTI EXCLUSIVE
Двигател: AUQ 180
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Нед 30 окт 2011 23:34

колега я кажи от къде идва тракането, от към двигателя ли ? предното окачване или от отзад?
и кога го прави това тракане, в смисъл дали е на хубав равен път или така леко неравен (масовия път в бг-то) ?

при мене на служебната тройка от време на време дрънчи на умряло та са не трае и то пак когато сама си поиска, 2 пъти я вкарвах във сервиза момчетата я гледат и казват няма и нищо на окачването и на 3тия се оказа че ми бил крив предния мост о там ми дрънчели носачите от към задните втулки.

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Нед 30 окт 2011 23:50

Тракането идва някъде от към двигателния отсек . Появява се само на скорост , а днес го осетих и на свободна . Незнам дали не е скоростна кутия , защото се появяваше 90% когато е на скорост и днес само когато беше извън скорост .
Това тракане като го чуя и имам чувството , че все едно някоя част се чупи и чупи малко по малко и изведнъх "храс" и отива за балкантото . А днес даже усетих как колата почна да вибрира при 90 км./ч. ... :| :?
... веднага намалих на около 60-70 и пак се усещаше . Намалих още и след няколко километра отбих в една пресечка да видя какво става . Спрях , погледнах полуоските дали имат луфт , защото полислих да неби да се държат на 2-3 болта и даже и те да са разхлабени , но нямаха грам луфт !
Нямам представа на какво може да се дължи , но за първи път чувам такова нещо .

Потребителски аватар
Golf`mafia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf`mafia » Пон 31 окт 2011 0:06

мен така ми тракаха скоростите преди да родат ,ама бързо се случиха нещата .Очаквай в скоро дупка в корпуса около диференциала-това малко на боб мойто идва ама :?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 31 окт 2011 15:09

Работата е там , че този шум може утре и да не се появи и пак да влизам в размисли . Според мен не е добре да карам така и затова се допитвам за да видя дали още някой е имал подобен или същият проблем ...

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Пон 31 окт 2011 18:38

е ли възможно да е преден лагер ?

Потребителски аватар
Deo88
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Deo88 » Пон 31 окт 2011 22:24

Lov4o написа:е ли възможно да е преден лагер ?

Какъв лагер ?

Потребителски аватар
ShoGo_GTI
Контакти:

Мнениеот ShoGo_GTI » Вто 01 ное 2011 22:46

Deo88 написа:
Lov4o написа:е ли възможно да е преден лагер ?

Какъв лагер ?

на главината

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”