Голф 2 EZ не върви,зацепване?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Super Sprint
Автомобил: VW Golf II Marineblau 1987
Двигател: EZ

Голф 2 EZ не върви,зацепване?

Мнениеот Super Sprint » Сря 02 ное 2011 19:26

колата е много мудна,на равен път вдига 120-130 с много много зор..
имам съмнения за зацепването и за центровка,освен това си е отишло и вакумчето на делкото и сега се търси ...
днес махнах капака на ремъка ,пръвъртях мотора на белег на маховика,обаче немога да разбера къде е белега на колелото на разпределителния вал,освен това палеца не сочи 1-ви цилиндър в този момент :roll: :roll: :roll:
може ли някой да ми даде ясна схема или снимки на зацепване точно на този мотор,чета за някаква аутодата но я нямам :roll:
вакума ще го тъерся по моргите ,че нов е към 50 лева и нещо не ми се дават,за центровка ще ходя в сервиз,колкото и да съм негативно настроен към всички сервизи в града,но сам немога...и остава зецепването поне него да си проверя сам :?
ето снимки днес като беше на белег долу на маховика...

Изображение
вижда се белега от тази страна на колелото къде е

Изображение
тук от другата ,но там белег немога да различа,много е гаден метала там и не разбира

Изображение
и положението на делкото,не е към 1-ви цилиндър,а белега на маховика отговаря на ГМТ на 1-ви,развивах свеща и гледах....

:roll:
колата има газ от няколко дена,но и преди си беше така

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 2 EZ не върви,зацепване?

Мнениеот agent_kowalski » Сря 02 ное 2011 22:14

как ти е разхода на гориво и температурата на загрял двигател? между втора и трета черта на таблото или как?мисля че за тоя двигател делкото трябва да ти е на 18",зарди газта го сложете на20 и трябва да върви добре.
пробвай да запушиш маркуча на вакума към делкото само за пробва и виж как ще върви.

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Сря 02 ное 2011 22:21

термостата е супер,паля и след 1-2 минути изпарителя е топъл и парното стопля,след 10 минути стрелката е вече права.......там всичко е 6 ,разхода е висок :?
за центровката знам колко трябва да е,но трябва първо да да се убедя че е зацепена правилно,имам големи съмнения че не е както трябва и ако я зацепя правилно ще се оправи и вървене и разход
изпарителя е ел.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Чет 03 ное 2011 7:11

ето ги белезите
Прикачени файлове
%20%20~1.JPG

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 03 ное 2011 9:05

имах в предвид не колко бързо загрява,а дали държи по-висока температура съчетано с по-големия разход.щом казваш че гори много явно наистина ангренажа не ти е зацепен добре.и съчетано това с факта че не иска да върви.пак от пипане на ангренажа се получава и друг ефект харчи много,пушо черно и върви като луда :D
като цяло правилно си се насочил виж ангренажа,после делкото и карай :) само тоя вакума не знам точно как влияе на разход и вървеж да не те подведе той накрая.
иначе на бензин извънградско ако караш нормално 90-100 без идиотски изпреварвания не трябва да ти даде повече от 6,5 бензин.то и газ може толкова,но там зависи как ти е настроена газта и в случея трябва да я засичаш на бензин докато се увериш че всичко е наред.
едит: сега ти загледах снимката на делкото,след като оправиш ремъка ако нямаш страбоскоп врътни го делкото така че скобата да сочи към свеща,нещо все едно 10,10и 30 часа сега сочи към 12.

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Чет 03 ное 2011 9:37

moimoimoi написа:ето ги белезите

значи трябва да гледам колелото на разпр. вал отвътрешна страна,така ли,защото отвъншна има една набита точка тя се и вижда на снимката,а отвътре какво трябва да гледам,пак точка или рязка, че там е все едно няква гадна отливка и нищо не се личи :roll: :roll: :roll: и там вече трябва да съвпадне с една тенекийка дето стърчи,нали?
може ли да е обърнато колелото,тази точка да е белега и да е обърнато колелото,затва да е отвънка :roll:
agent_kowalski написа:имах в предвид не колко бързо загрява,а дали държи по-висока температура съчетано с по-големия разход.щом казваш че гори много явно наистина ангренажа не ти е зацепен добре.и съчетано това с факта че не иска да върви.пак от пипане на ангренажа се получава и друг ефект харчи много,пушо черно и върви като луда :D
като цяло правилно си се насочил виж ангренажа,после делкото и карай :) само тоя вакума не знам точно как влияе на разход и вървеж да не те подведе той накрая.
иначе на бензин извънградско ако караш нормално 90-100 без идиотски изпреварвания не трябва да ти даде повече от 6,5 бензин.то и газ може толкова,но там зависи как ти е настроена газта и в случея трябва да я засичаш на бензин докато се увериш че всичко е наред.
едит: сега ти загледах снимката на делкото,след като оправиш ремъка ако нямаш страбоскоп врътни го делкото така че скобата да сочи към свеща,нещо все едно 10,10и 30 часа сега сочи към 12.

не ,не държи висока температура,нормална си е :roll:

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 03 ное 2011 9:39

За да си сигурен за белега на маховика, развий свещ на първи цилиндър, пъхни една отвертка вътре и върти, докато намериш ГМТ. Трябва да съвпадне с белега. Няма да е излишно да го мацнеш с бяла боя, ще ти е доста удобно при следващ случай.
А вакуумчето съм ремонтирал, тънкостта е да го отвориш, без да го повредиш.

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Чет 03 ное 2011 9:47

muns61 написа:За да си сигурен за белега на маховика, развий свещ на първи цилиндър, пъхни една отвертка вътре и върти, докато намериш ГМТ. Трябва да съвпадне с белега. Няма да е излишно да го мацнеш с бяла боя, ще ти е доста удобно при следващ случай.
А вакуумчето съм ремонтирал, тънкостта е да го отвориш, без да го повредиш.

белега отговаря...
развих свеща на 1-ви и когато беше на ГМТ буталото долу на маховика се появи белега,при мен е една точка на маховика и се явява в центъра на отвора на кутията,че не видях резки по отвора там....но,тва си отговаря :wink:
вакумчето ще търся по моргите днес ,то нали дава допълнително предварение над 18-те градуса при натоварване,тоест при ускорение като смажеш педала....мисля си де ,че като го оправя ще се усети в ускорението,което в момента на 4-та е минимално ,а на 5-та направо спира.... :shock

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Чет 03 ное 2011 10:45

вакумчето май е за рязко ускорение,не за ускорение изобщо.в този ред на мисли би трявало колата да си набира нормално примерно като не мачкаш педала.и пак трябва да си върви..на тоя мотор понятие като голямо ускорение на 4та и 5та няма.до трета върви после само вдига шум.
като установиш положението с ремъка врътни малко делкото наляво,като гледам на снимката май не трябва да е точно така.карал съм го тоя двигател преди време.вакума е отделна история.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Чет 03 ное 2011 11:11

вакумчето май е за рязко ускорение

Като измалее двигателя(примерно баир)вакума е по-слаб и връща предварението.
Вакумния регулатор трябва да е изправен за да работи добре мотора.
Super Sprint откачи и запуши вакума към делкото.При около 1500 оборота на двигателя завърти делкото докато постигнеш максималните стабилни обороти(почне ли да "тупка" ,връщаш малко).
Сложи вакума и пробвай :да:

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Чет 03 ное 2011 14:51

днес намерих в една морка вакума на делкото.
от стария модел делко е с чукче,но явно са еднакви.
моят вакум на делкото е пробит,като дръпнеш с уста нищо не става...
смених го и сега като дръпна с уста и измества там вътре плочката,значи проблема с вакума на делкото вече е решен,някъде четох че на празен ход ако работи тва като го откачиш падат оборотите,така и стана :D
сега ще видя пак тез белези на ремъка,че нещо не ги виждам :roll:

i.e.i написа:
вакумчето май е за рязко ускорение

Като измалее двигателя(примерно баир)вакума е по-слаб и връща предварението.
Вакумния регулатор трябва да е изправен за да работи добре мотора.
Super Sprint откачи и запуши вакума към делкото.При около 1500 оборота на двигателя завърти делкото докато постигнеш максималните стабилни обороти(почне ли да "тупка" ,връщаш малко).
Сложи вакума и пробвай :да:

имаш предвид да откача маркучето към делкото,тогава плочката ще се върне и да запуша маркучето да не дърпа въздух,нали?
защото като го извадя и мотора почва да дърпа въздух и почва да тресе.
ще го извадя и запуша да не дърпа и ще пробвам това дето си писал :wink:

и друго,
в момента като е на белег мотора долу на маховика ,1ви цилиндър си е на ГМТ,обаче палеца на делкото тогава сочи 4-ти цилиндър???????
ще си поиграя да презацепя делкото (ще го извадя) така че да сочи 1-ви цилиндър ,нали така трябва :roll:
мисълта ми е че не е фатално дали е зацепен по белег паразитния вал,важно е коляновия и разпределителния,паразитния и да не е после от презацепване на самото делко се издокарва да сочи 1-ви ,както и ще направя...

Потребителски аватар
steli
Автомобил: Голф2
Двигател: ЕZ 1989

Мнениеот steli » Чет 03 ное 2011 19:09

Завърти още 1 оборот и ще ти дойде на 1 цилиндър

Потребителски аватар
Super Sprint

Мнениеот Super Sprint » Пет 04 ное 2011 0:59

така,значи оказа се ремъка е зацепен добре,белега(точката) на колелото на разпределителния вал е точно на края на ламаринката която е отдясно на колелото..
и варианта за грешно зацепване отпада.
после се оказа че делкото не е зацепено както трябва ,свалих го и след няколко неуспешни опита го нагласих палеца да сочи белега който е на основата на делкото,после си пренаредих кабелите.
Явно целия проблем с разхода и невървенето ще се окаже центровка,понеже като съм свалял делкото днес и съм дал предварение и после като я подкарах колата не се одържа,върви доста повече от преди ,и като й смажа педала си тръгва много добре,а преди само тъпчеше :D :D :D
после обаче я обърнах на бензин и много леко чух аванса .....явно много предварение идва на бензин ,но на газ бива.Това всичкото разбира се е на слух и на око , естествено другата седмица ще ида в сервиз да ми направят центровка ,целта засега беше да оправя вакума и да се уверя че ремъка е добре,и след това да ходя на центровка.
Но сега разликата е огромна ,явно досега е вървяла с никакво предварение или много малко знам ли,но сега е с повече и е оса :D
Мисля на 19 градуса да им кажа в сервиза,така дали ще е добре?
и вакума трябва да е изваден от делкото когато се прави ,нали???

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Пет 04 ное 2011 9:47

обърнах на бензин и много леко чух аванса

Това е правилната центровка.Покарай така и ,ако не ти харесат разход и вървене(на газ),тогава я пипай.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Пет 04 ное 2011 13:20

и аз мисля че е по добре да покараш така щом вече върви добре,да замериш разхода и ако не ти харесва тогава на сервиз

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”