Здравейте колеги!
Нявам се някой да ме посаветва какво да направя какде да търся проблема и може ли да бъде отстранен. Колата се кара предимно на газ но през студените месеци и на бензин. Проблема е следния: след завъртане на ключа автомобила запалва без проблем и на момента и работи нормално 2-3 секунди след което започва да работи едва ли не на 2-3 цилиндъра и прекъсва и е на ръба така да се каже да изгасне след като загрее до
20-30 градуса (съда по стрелаката за охладителната течност на тъблото и съответно каде се намира спрямо това когато е в нормална температура на двигателя 90 градуса)проблема изчезва влиза в убороти и си работи на смукач след което си я прехвърлям на газ и няма проблем.Също така ми направи проблем че като е топла и работи на бензин държи ниски обороти.
Някой ми казва това е от вакуум регулатора друг ми казва че е от термо клапан за вакуум регулатора друг ми каза че може да е от горивния филтър и незнам на кого да вярвам и къде да търся проблема.
Благодаря ви предварително. Пишете ми или ми се обадете на skype : hari bozhilov pazardjik
Проблем след запалване на двигателя на голф 2 1.6
Re: Проблем след запалване на двигателя на голф 2 1.6
hari_pz написа:Здравейте колеги!
Нявам се някой да ме посаветва какво да направя какде да търся проблема и може ли да бъде отстранен. Колата се кара предимно на газ но през студените месеци и на бензин. Проблема е следния: след завъртане на ключа автомобила запалва без проблем и на момента и работи нормално 2-3 секунди след което започва да работи едва ли не на 2-3 цилиндъра и прекъсва и е на ръба така да се каже да изгасне след като загрее до
20-30 градуса (съда по стрелаката за охладителната течност на тъблото и съответно каде се намира спрямо това когато е в нормална температура на двигателя 90 градуса)проблема изчезва влиза в убороти и си работи на смукач след което си я прехвърлям на газ и няма проблем.Също така ми направи проблем че като е топла и работи на бензин държи ниски обороти.
Някой ми казва това е от вакуум регулатора друг ми казва че е от термо клапан за вакуум регулатора друг ми каза че може да е от горивния филтър и незнам на кого да вярвам и къде да търся проблема.
Благодаря ви предварително. Пишете ми или ми се обадете на skype : hari bozhilov pazardjik
коега сас какв карборатор си ако е на вебер има една ампула на него и тя се ебава за да неработи нормално на тихи на стоден двигател и другото което пак може да ти се ебава един тампон пот карборатора ти е за смяня че като се дръви на стоден мотор почва да смуче повече въздух и като загре е се оправя виж дали ти се клати самия крарборатор ако се калти повече от допостимото направо го сменян и сам сигорен че проблема щети се оправи успех
-
hari_pz
- Автомобил:
- Двигател:
Проблема е че незнам първо какъв е карбуратора и второ че се клати наистина се клати доста ходих при този който ми подържа газовата уредба и той видя че е така попитах го дали е нормално ама той каза че неби трябвало да е така и нищо какво да правя сега незнам.
hari_pz написа:Проблема е че незнам първо какъв е карбуратора и второ че се клати наистина се клати доста ходих при този който ми подържа газовата уредба и той видя че е така попитах го дали е нормално ама той каза че неби трябвало да е така и нищо какво да правя сега незнам.
колега свали филтера от горе барабар сас пласмасите земи една четка сас малко бензин или разредител за боя и забарши карборатора ако е вебер в което сам почти сигорен един тампаон земаш дето е от доло между карборатора и смукателния колектор струва окол 15 20 лв и си готов вярно е че малко играчка но щети спети 40 лв трут в сервиз успех
-
HOFFMANN
- Автомобил: Golf 3 GT
- Двигател:
провери си първо тампона на карба както казаха колегите,може да го провериш като запалиш колата и докато работи разклащаш на ляво и дясно като задържаш под напън за кратко и да установиш има ли промяна в оборотите,ако е скъсан ще заглъхва мотора
а може ли заради тампона и да забива муцуна когато загрее на бензин като подам гас малко по-ряско или миона от голяма на малка предавка пак забива и после се изтрелва
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
gogalov написа:hari_pz написа:Проблема е че незнам първо какъв е карбуратора и второ че се клати наистина се клати доста ходих при този който ми подържа газовата уредба и той видя че е така попитах го дали е нормално ама той каза че неби трябвало да е така и нищо какво да правя сега незнам.
колега свали филтера от горе барабар сас пласмасите земи една четка сас малко бензин или разредител за боя и забарши карборатора ако е вебер в което сам почти сигорен един тампаон земаш дето е от доло между карборатора и смукателния колектор струва окол 15 20 лв и си готов вярно е че малко играчка но щети спети 40 лв трут в сервиз успех
абе наще хора май карбуратор вебер не са монтирали по скоро да е пиербург 2Е2 или 2ЕЕ проблемните
-
hari_pz
- Автомобил:
- Двигател:
HOFFMANN написа:провери си първо тампона на карба както казаха колегите,може да го провериш като запалиш колата и докато работи разклащаш на ляво и дясно като задържаш под напън за кратко и да установиш има ли промяна в оборотите,ако е скъсан ще заглъхва мотора
Добре де аз това ще го направя ама на бензин на студен двигател само или няма значение студен топъл ; газ бензин?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”