температура на охлаждаща течност-ниска
-
- Автомобил:
- Двигател:
температура на охлаждаща течност-ниска
Колата е GOLF-3 1.8/90 1992г.ABS мотор.Температурата на охлаждащата течност е малко над 70 градуса,така е и зима и лято когато се кара по магистрала.А зимата в градски условия с картон на радиатора при големи задръствания само тогава вдига 90 градуса и вкл. и изкл.перката,иначе стрелката си стои на малко над 70.Лятно време в градски условия загрява нормално 90 вкл./изкл.перката,но когато има по-дълъг участък от пътя и тогава пада м/у 70 и 80.За 3г. каране е сменян 3 пъти термостата и веднъж водната помпа и веднъж радиатора на парното.Последния път когато ходих за смяна на термостат обясних на майстора какъв е проблема,той смени термостата,но резултата беше същият.Той ми каза,че за него термостата работи и не знае от какво е,но ми взе парите.А сега идва зима и разхода се качва до 15-16газ градско и много бърка в джоба.Ако може някои да ми помогне със съвет.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
Re: температура на охлаждаща течност-ниска
не са излагай с тия картони ,а смени термостата и използваъ търсачката по-често
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Cvetomir-Panchev написа:Колата е GOLF-3 1.8/90 1992г.ABS мотор.Температурата на охлаждащата течност е малко над 70 градуса,така е и зима и лято когато се кара по магистрала.А зимата в градски условия с картон на радиатора при големи задръствания само тогава вдига 90 градуса и вкл. и изкл.перката,иначе стрелката си стои на малко над 70.[b]Лятно време в градски условия загрява нормално 90 вкл./изкл.перката,но [/b]когато има по-дълъг участък от пътя и тогава пада м/у 70 и 80.За 3г. каране е сменян 3 пъти термостата и веднъж водната помпа и веднъж радиатора на парното.Последния път когато ходих за смяна на термостат обясних на майстора какъв е проблема,той смени термостата,но резултата беше същият.Той ми каза,че за него термостата работи и не знае от какво е,но ми взе парите.А сега идва зима и разхода се качва до 15-16газ градско и много бърка в джоба.Ако може някои да ми помогне със съвет.
Датчикът не ти отчита реалната температура....на 90 гр не може да се включва перката!
Пипни маркучите на радиатора кога ти отваря термостата.Измери реалната температура на антифриза!
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Точно на около 90 градуса се включва първа степен на перката при изправна система!
- joker
lion_heart002 написа:Точно на около 90 градуса се включва първа степен на перката при изправна система!
Цък

-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
92-3 не е ли ОКОЛО 90 бе приятелю???

-
- Автомобил:
- Двигател:
стрелката е малко преди 90 г и тогава се вкл. перката а 2-ра степен никога не се е вкл. претполагам
- joker
Cvetomir-Panchev написа:стрелката е малко преди 90 г и тогава се вкл. перката а 2-ра степен никога не се е вкл. претполагам
Измери истинската температура....не е нормално да включва преди 90 гр...
-
- Автомобил:
- Двигател:
как мога да я измеря и с какво по точно
-
- Автомобил:
- Двигател:
вече е измерена тем.на течността при отворен разширителен съд е 88 г.На таблото показваше 90г.перката се вклучи и тем.започна да пада малко.Апреди това сложих термомет.в един отвор в главата на мотора и там тем.беше 93-95г.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”