Голф3 "стърже" докато загрее
- Don_Castelano
- Автомобил: seat cordoba
- Двигател: ABD 94
Голф3 "стърже" докато загрее
Здравейте, колеги !! От известно време Голф3 1,4 моно АБД при палене на изстинал двигател дрънчи и пристъргва на желязо. На място се чува след палене и изчезва при натиснат съединител и ми се струва че идва от към скоростната кутия. И след някой и друг километър дрането спира като позагрее колата. При вървене колата се държи нормално, скоростите влизат лесно, съединителят си отлепя нормално. Няк`ви идеи какво ще ме сполети и какво евентуално трябва да отремонтирам или сменя?!
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
Re: Голф3 "стърже" докато загрее
Правилно си се ориентирал към ск.кутия.На първо време и провери нивото на маслото.Това е най-малкото зло с което би минал.Иначе според мен ти се обажда лагер на първичния вал.
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Може да е "Аксиален" лагер! Ако при натиснат съединител спира да стърже значи е от него!
- balamata
- Автомобил: Renault Laguna
- Двигател: F3P720
my heart iS iCe написа:Може да е "Аксиален" лагер! Ако при натиснат съединител спира да стърже значи е от него!
А знаеш ли,че когато се натисне съединителя и първичния вал на кутията спира да се върти?А тогава пък,аксиалния лагер се товари.
-
Петър Петров
- Автомобил:
- Двигател:
balamata написа:my heart iS iCe написа:Може да е "Аксиален" лагер! Ако при натиснат съединител спира да стърже значи е от него!
А знаеш ли,че когато се натисне съединителя и първичния вал на кутията спира да се върти?А тогава пък,аксиалния лагер се товари.
Точно щото в тоя момент аксиалният лагер се товари, може да е причина да спре да издава звуци! Какъвто и да е проблема, без разтурия няма да мине

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”