Муден Golf 3- 1,6 ABU
-
- Автомобил:
- Двигател:
Муден Golf 3- 1,6 ABU
Здравейте! Искам да попитам на какво се дължи забиването на моето голфче от ниски обороти на скорост при ряско подаване на газ.Аз си мисля ,че една от причините е запушеният катализатор.
- policevidin
- Автомобил: VW Golf 3 Modificated
- Двигател: 1.9TDI 1z+ 1996
Re: Муден Golf 3- 1,6 ABU
anaseto написа:Здравейте! Искам да попитам на какво се дължи забиването на моето голфче от ниски обороти на скорост при ряско подаване на газ.Аз си мисля ,че една от причините е запушеният катализатор.

А за катализатора ???? шанса да се оправи е 10%/100% до сега съм сменил:
-Кабели на свещи
-Свещи
-Термо датчик
-Горивен Филтър (всяка година)
-въздушен (на 6-месеца)
-първо ТПС, а после и Моно-инжекцията
-стъпкови моторчета 3/4 са минали през него.
-лямбда сонда
-махнат катализатор
-бубина
-парите за диагнестика ня искам да ги описвам само ще кажа че ми беше по евтино да си купя кабел (когато те първа навлизаха в масова опотреба) от колкото да ходя по диагноститици.
има и други нещя, които не е имало смисел от тях но аз съм ги правил като:
-Промивка на двигателя (няколко пъти)
-изолиране на компресора на климатика (с по къс ремъм така че да не върти и неговата шайба)
-добавки за ПОЧИЗТВАНЕ на горивната с-ма. на смазочната с-ма................................
И ЕФЕКТ НИКАКЪВ ама знаеш ли какво НИКАКЪВ поне малко да се беше променило нещо та дори и към зле но НЕ! Нищо колата си върви както винаги си е вървяла. Мудно но интервсното е че по някога живва малко почне да си върви що годе добре като за 1.6 и при следващото палене пак старата песен на нов глас.Студен е ОСА не ти дава да натиснеш гаста то загрее ли малко

Е успех ако решиш проблема драсни 2 реда.
- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
policevidin написа:anaseto написа:
Колега само аз имам 2/3 теми свързани с този проблем на АБУ-то. Вече главата ме боли като се замисля колко пари съм пропилял за потдръжката на този мотор, а той муден и винаги си е бил муден изглежда е конструктивен дефект защото ако ми сложиш газова.... проблемат изчезва.
намам обяснение а и доста колеги са се включили в темите.
А за катализатора ???? шанса да се оправи е 10%/100% до сега съм сменил:
-Кабели на свещи
-Свещи
-Термо датчик
-Горивен Филтър (всяка година)
-въздушен (на 6-месеца)
-първо ТПС, а после и Моно-инжекцията
-стъпкови моторчета 3/4 са минали през него.
-лямбда сонда
-махнат катализатор
-бубина
-парите за диагнестика ня искам да ги описвам само ще кажа че ми беше по евтино да си купя кабел (когато те първа навлизаха в масова опотреба) от колкото да ходя по диагноститици.
има и други нещя, които не е имало смисел от тях но аз съм ги правил като:
-Промивка на двигателя (няколко пъти)
-изолиране на компресора на климатика (с по къс ремъм така че да не върти и неговата шайба)
-добавки за ПОЧИЗТВАНЕ на горивната с-ма. на смазочната с-ма................................
И ЕФЕКТ НИКАКЪВ ама знаеш ли какво НИКАКЪВ поне малко да се беше променило нещо та дори и към зле но НЕ! Нищо колата си върви както винаги си е вървяла. Мудно но интервсното е че по някога живва малко почне да си върви що годе добре като за 1.6 и при следващото палене пак старата песен на нов глас.Студен е ОСА не ти дава да натиснеш гаста то загрее ли малко.
Е успех ако решиш проблема драсни 2 реда.
Е добре де,не може да няма никакво обяснение за тая мудност.Май и аз почвам да се дразня много от мойта кошница АБУ,ама не мисля да храня т.нар.диагностици-професионалисти.Карал съм и други 1.6 коли и имам чувството,че моята е 1,2.

- policevidin
Дам така беше и моят. И аз реших въпроса кардинални
viewtopic.php?f=11&t=271507
Мисля зимата да отворя старото АБУ за да видя да не би проблема е в Бутала,сегменти..........
кои знае всичко е възможно.
viewtopic.php?f=11&t=271507
Мисля зимата да отворя старото АБУ за да видя да не би проблема е в Бутала,сегменти..........

- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Мудно е да и е икономично
Моя варви хм тиа ваште незнам защто не, на газ е стрела хм но и гори повече разбира се.Не е бегач хм оште като го купих се осетих но варши работа мдаааа
С 4 човека требва даго силиш хм доста но падаш с 1 скорост и така
но като цяло са мудни маи тиа коли хе
Ако се смени моното с 1,8 некои разправят че живвал малко 

- stefarata
- Автомобил: Ford S Max MK1
- Двигател: TDCI
vaiper 1 написа:Мудно е да и е икономичноМоя варви хм тиа ваште незнам защто не, на газ е стрела хм но и гори повече разбира се.Не е бегач хм оште като го купих се осетих но варши работа мдаааа
С 4 човека требва даго силиш хм доста но падаш с 1 скорост и така
но като цяло са мудни маи тиа коли хе
Ако се смени моното с 1,8 некои разправят че живвал малко
сега последмо ходих от монтана към видин и на връщане има един сериозен баир,е,вярно,че беше пълна колата,ама от 100 км/ч на 5-та предавка като видя баира и падна на 70км/ч.Връщам на 4-та-същата работа. Някакви камиони ме натискат отзаде.Ужас.Колегата дето е сложил двг 1,9 тди сигурно се е родил
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом камионите те настигат по баирите има проблем с колата 

и моя има същия проблем какво ли не направих неможах да го оправя ... на ГАЗ върви перфектно на Бензин забива муцуна и не върви .... пак е 1,6ми 75 коня ! просто вече дори обмислям смяна на двигател !!!
- policevidin
Да на ГАЗ върви но на бИнзин защо нИще??? Пробвал съм хиляди варианти
- Центровка На закъснение на предварение разлика почти никва
- Лъгал съм го с датчиците на температурата че е студен. Пак нищо
- с По голяма помпа за бензина. Нищо
- друго Моно (по едно време имах 4бр.
) и пак нищо
- запушвал съм маркуча за излишното гориво и познаите НИЩО
- а колко добавки сам сасипал и колко спреьове за почистване !!!! мани-мани
Просто не иска да се оправи. По някова нещо му ставаше и оживявахе но какво така и не разбрах
НО ми направи впечетление че когато го запаля сутрин за първи път и го карам с мръсна газ из града докато загрее Точно тогава му ставаше това нещо и се съживяше.
Бях се разболял с този мотор. И за това TDI-Powre с/у 500/600лв сътворих сегашният си голг с който съм много горд. А и колега..... какво си правил във Видин??? Ако не е тайна разбира се де и обади се някой път като идваш да пиеме по кафе и да си поприказваме за АБУ то.Може пък да разбереме защо праи така или поне да отхвърлиме варианти.
- Центровка На закъснение на предварение разлика почти никва
- Лъгал съм го с датчиците на температурата че е студен. Пак нищо
- с По голяма помпа за бензина. Нищо
- друго Моно (по едно време имах 4бр.

- запушвал съм маркуча за излишното гориво и познаите НИЩО

- а колко добавки сам сасипал и колко спреьове за почистване !!!! мани-мани
Просто не иска да се оправи. По някова нещо му ставаше и оживявахе но какво така и не разбрах
НО ми направи впечетление че когато го запаля сутрин за първи път и го карам с мръсна газ из града докато загрее Точно тогава му ставаше това нещо и се съживяше.

- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Бе тои и моя не е кои знае какав бегач
но варви неса ламборджинита бе момчета
А за камионите нема такова нешто колегата да види спирачки ли му задаржат друг проблем ли има саединител ли чак камиони хе варви си абу то
То и 1,8 един вареш ама това е мое мнение 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Извадих кристалното кълбо, хвърлих боб, наредих едно таро и излезе, че трябва да идеш на диагностика.
- policevidin
radi_nrj написа:Извадих кристалното кълбо, хвърлих боб, наредих едно таро и излезе, че трябва да идеш на диагностика.
Тая диагностика няма да ти помогне поради простата причина че АБУ не показва кои знае какво инфо.
Навремето стигнах до там че да си купя кабел които струваше 90лв и да се науча сам да си я правя.Няма диагностчик във Видин който да не се е пробвал на колата ми по едно време стана като "курва" които я хване тои се пробва да я поправи и НИЩО аз също съм я гледал хиляди-милиони пъти по също толкова начини и съм правил съпоставка с данни в нета и на коли със същият мотор (които си вървят както треа) и всички данни бяха в рамките на еднаквото. Перил съм компресия (не помня вече колко беше но беше на 4-те цилиндъра почти еднаква и добра) не е от там. Мерил съм също (правих ЛОГ ваил) от момента в който я запаля студена докато загрее на 90град. след това направих същото с кола която работи нормално. и 2-та ЛОГА бяха почти еднакво без фрапиращи разлики.

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Там е въпроса, че за ти сам си написал колко много може да са причините и е добре да я погледне някой да се отхвърлят обичайните заподозрени.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Двигател:
Оправили абу то или се отказа 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”