счупено

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
nani
Автомобил:
Двигател:

счупено

Мнениеот nani » Пет 11 ное 2011 15:00

колеги счупи ки се тая част на карбуратора а той е 2е за какво служи?ако може някой да ми обясни и може ли без нея?
Прикачени файлове
247367754-5607023-215_300.jpg
247367754-5607023-215_300.jpg (16.82 KиБ) Видяна 880 пъти

Потребителски аватар
icoooico
Автомобил:
Двигател:

Re: счупено

Мнениеот icoooico » Пет 11 ное 2011 16:35

Здравей колега, тази част която си посочил, е регулатор на оборотите, при студен и топъл двигател. По точно това е нещо като термостат и в зависимост от температурата, на антифриза подава повече или по малко газ. С две думи ако го изолираш, когато е студена колата ще работи нормално, но след като започне да загрява няма да иска да свали оборотите, и ше работи на доста високи обороти (това е при празен ход) това е към смукача. Предполагам си ме разбрал за какво говоря. Преди имах такъв голф и ми се счупи и на мен. Намерих обаче само на магазина такова нещо, че не можах да го залепя. Струваше 90 лева, преди 4, 5 години.

Потребителски аватар
chiki-riki
Автомобил: Golf 2
Двигател: 1.8

Мнениеот chiki-riki » Пет 11 ное 2011 17:51

термо-партон или термо-ампула, на кой както му е удобно така му казва :) . Ново е доста скъпо, по добре потърси от някой колега от форума, втора употреба са г/д 40-50лв. Аз каrах известно време без него и когато е по студено времето оборотите са доста високи 1800-2000 по светофарите хора се чудеха квo става :D

Потребителски аватар
nani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nani » Пет 11 ное 2011 18:00

icoooico написа:Здравей колега, тази част която си посочил, е регулатор на оборотите, при студен и топъл двигател. По точно това е нещо като термостат и в зависимост от температурата, на антифриза подава повече или по малко газ. С две думи ако го изолираш, когато е студена колата ще работи нормално, но след като започне да загрява няма да иска да свали оборотите, и ше работи на доста високи обороти (това е при празен ход) това е към смукача. Предполагам си ме разбрал за какво говоря. Преди имах такъв голф и ми се счупи и на мен. Намерих обаче само на магазина такова нещо, че не можах да го залепя. Струваше 90 лева, преди 4, 5 години.
мерси колега.ама то преди да се счупи тая част тя пак си ми държеше доста високи обороти когато е студена 2000 горе долу и като позагрее чак тогава падат не разбирам много от двигатели и т.н. ама при студена кола това не са ли доста високи обороти повтарям преди да се счупи?

Потребителски аватар
nani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nani » Пет 11 ное 2011 18:05

chiki-riki написа:термо-партон или термо-ампула, на кой както му е удобно така му казва :) . Ново е доста скъпо, по добре потърси от някой колега от форума, втора употреба са г/д 40-50лв. Аз каrах известно време без него и когато е по студено времето оборотите са доста високи 1800-2000 по светофарите хора се чудеха квo става :D

аз си мисля да се опитам да го залепя.счупи се точно кадето влиза и излиза атифриза (тръбичките на които се слагат маркучите)

Потребителски аватар
icoooico
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icoooico » Пет 11 ное 2011 18:26

мерси колега.ама то преди да се счупи тая част тя пак си ми държеше доста високи обороти когато е студена 2000 горе долу и като позагрее чак тогава падат не разбирам много от двигатели и т.н. ама при студена кола това не са ли доста високи обороти повтарям преди да се счупи?[/quote]

Да наистина са малко високи,нормално е мисля за карбуратор на смукач да са около 1200: 1300.но те са му и доста годинките, та не можеш да очакваш да работи като ново. Опитай да го залепиш, и виж дали са чисти маркучите, да няма някакво задръстване, че ако не минава добре антифриз през тях и може и от това да ти държи високи обороти. Успех :beer

Потребителски аватар
nani
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nani » Пет 11 ное 2011 18:32

ок мерси :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”