Колеги нещо ми се прецака регулатора на духалката на парното 1-2 степен не работят 3 работи когато си иска 4 работи за сега,в началото само 1 не работеше се както са тръгнали ще остана без климатик като правих осветлението на всички врътки се загледах как се разглобява самия ключ но ми се видя че не може кажете ще може ли да оправя тези или ще трябва да търся цялото табло(3-те врътки)
http://photo-zona.net/images/user16784/ ... 7-0003.JPG
http://photo-zona.net/images/user16784/ ... 2-0002.JPG
1 и 2 степен на регулатора на парното не работят
- martin_072
- Автомобил: Seat Ibiza GLXI Audi A4
- Двигател: 1.8 ABS 1.8t
- Контакти:
- Piro_vw
- Автомобил: VW Passat B5
- Двигател: 1.9 TDI AFN
Re: 1 и 2 степен на регулатора на парното не работят
или е врътката или терморегулатора,аз се разминах само със смяна на терморегулатора
- martin_072
- Контакти:
Врътката е на самия ключ може да се е износил и да не прави контакт щом вече и 3-та взе да се ебава,слагам на 3 нищо бате бутвам го леко и си тръгва ама на 1-2 колкото и да го бутам не тръгват могат ли да се разглобят? да се види каде е проблема
http://picbg.net/img.php?file=a534510b887e0742.JPG
http://picbg.net/img.php?file=a534510b887e0742.JPG
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Както си на тази снимка http://photo-zona.net/images/user16784/ ... 7-0003.JPG - просто хващаш врътката и дърпаш
Има едно зъбче (малко) в задната, удебелената част. Лесно излиза.
След това хващаш с по-здрави пинсети или с тънки клещи-гарги и нагласяш пластината отдолу да опира хубаво в контактните пластини на отделните степени
Има едно зъбче (малко) в задната, удебелената част. Лесно излиза.
След това хващаш с по-здрави пинсети или с тънки клещи-гарги и нагласяш пластината отдолу да опира хубаво в контактните пластини на отделните степени
- kcars
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен проблемът е от съпротивлението,което се намира в близост до ел.моторът в пласмасовият кожух на парното.Опитаи да почистиш контактите и провери връзките.Когато там всичко в изправно степените работят без проблем.
- radotom
- Модератор

Цъ! Не е в резистора. Още по-малко - в термопредпазителя на същия тоя резистор, повярвай!
Врътките на Пассат В3 са абсолютно същите, включително и на външен вид!
Мача съм го играл поне 3 пъти, а и съм казвал и на други колеги на къде 'фърчи топката'
Не казвам, че съм безгрешен, но поне до сега, с тия симптоми - винаги съм познавал
Врътките на Пассат В3 са абсолютно същите, включително и на външен вид!
Мача съм го играл поне 3 пъти, а и съм казвал и на други колеги на къде 'фърчи топката'
Не казвам, че съм безгрешен, но поне до сега, с тия симптоми - винаги съм познавал
- martin_072
- Контакти:
Колеги отново ми се развалиха степените на парното сега работи само на 4 и е адски неприятно да работи само на 4 особено зимата колата загрява по бавно и в адски шумно,проверих врътките(пластинките) и имам чувство че си работят допирам пластинките с отверка и не иска да тръгне от какво друго може да е да не работят 1-2-3-та степен.
Спряха от веднъж и мотора стана адски шумен докато тръгне
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
martin_072 написа:Колеги отново ми се развалиха степените на парното сега работи само на 4 и е адски неприятно да работи само на 4 особено зимата колата загрява по бавно и в адски шумно,проверих врътките(пластинките) и имам чувство че си работят допирам пластинките с отверка и не иска да тръгне от какво друго може да е да не работят 1-2-3-та степен.
И аз имам същия проблем,смених врътките обаче нищо не се промени
- radotom
- Модератор

kcars написа:Според мен проблемът е от съпротивлението,което се намира в близост до ел.моторът в пласмасовият кожух на парното.Опитаи да почистиш контактите и провери връзките.Когато там всичко в изправно степените работят без проблем.
Ето, че дойде време и за съвета на колегата
Или поне много близо до този съвет
До това съпротивление има и един термопредпазител. Той е изгорял, защото мотора се е прецакал, тока се е повишил и....
Какво се е прецакало на мотора - не е ясно!
Може да са втулки, може да се е затъпкал с боклуци, а може и част от перката да се счупила За това и шуми.
А защо работи на 4-та степен - ами защото тази степен е директна, не минава през термопредпазителя.
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
radotom написа:kcars написа:Според мен проблемът е от съпротивлението,което се намира в близост до ел.моторът в пласмасовият кожух на парното.Опитаи да почистиш контактите и провери връзките.Когато там всичко в изправно степените работят без проблем.
Ето, че дойде време и за съвета на колегата![]()
![]()
До това съпротивление има и един термопредпазител. Той е изгорял, защото мотора се е прецакал, тока се е повишил и....![]()
Може да са втулки, може да се е затъпкал с боклуци, а може и част от перката да се счупила За това и шуми.
А защо работи на 4-та степен - ами защото тази степен е директна, не минава през термопредпазителя.
Може ли малко повече инфо за тоя термопредпазител и смяната му? Ще съм много благодарен

- martin_072
- Контакти:
radotom написа:kcars написа:Според мен проблемът е от съпротивлението,което се намира в близост до ел.моторът в пласмасовият кожух на парното.Опитаи да почистиш контактите и провери връзките.Когато там всичко в изправно степените работят без проблем.
Ето, че дойде време и за съвета на колегата![]()
![]()
До това съпротивление има и един термопредпазител. Той е изгорял, защото мотора се е прецакал, тока се е повишил и....![]()
Това е терморегулатора предполагам?!
http://picbg.net/img.php?file=1360bd96937fd1db.jpg
http://picbg.net/img.php?file=74eb16ddae4fe785.jpg
Като дам на късо терморегулатора работи и 3-та степен а на 1 и 2 цъка някво реле
- radotom
- Модератор

Не терморегулатор, термопредпазител 
Да, това, малкото цилиндрично нещо.
Ето една по-ясна (надявам се) снимка

Нормално е като го дадеш на късо да тръгват и другите степени, не само 3 и 4. Цъкане... по-скоро някъде нещо се мъчи заради големия електрически товар от блокиралия мотор.
Повече инфо... миии... ако не се лъжа, термопредпазителя е на 137*С (те по това се делят - по температурата, на която изгарят). Намира се зад жабката, до мотора на вентилатора, в пластмасова кутия с куплунг.
Не се лъжете да го "ремонтирате" чрез даване на късо, защото вероятноста да подпалите инсталацията хич не е малка

Нормално е като го дадеш на късо да тръгват и другите степени, не само 3 и 4. Цъкане... по-скоро някъде нещо се мъчи заради големия електрически товар от блокиралия мотор.
Повече инфо... миии... ако не се лъжа, термопредпазителя е на 137*С (те по това се делят - по температурата, на която изгарят). Намира се зад жабката, до мотора на вентилатора, в пластмасова кутия с куплунг.
Не се лъжете да го "ремонтирате" чрез даване на късо, защото вероятноста да подпалите инсталацията хич не е малка
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
При мен беше прекъснал самия резистор - зелената джаджа. Това, че първо са отказали първите две степени, а после и третата увеличава вероятноста проблема да е в резистора. Читав жичкаджия ще ти даде точна диагноза за няколко минути.
- martin_072
- Контакти:
radotom написа:Не терморегулатор, термопредпазител
добре кажи как да го оправя всяка степен да си работи?!
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Първо с парче медна жица даваш накъсо двата извода на термопредпазителя и ако ти проработят всички степени го демонтираш и отиваш в Конрад, показваш го и си купуваш същия за стотинки. Монтажа е малко по-сложен защото при запояването може да го прегрееш и да изгори и новия. Когато нагряваш с поялника трябва да стискаш извода между спойката и самия елемент с клещи за да отнемаш топлината с клещите и да не позволяваш да достигне до самия термопредпазител.
Аз мисля, че проблема не е в термопредпазителя, а в резистора.
Аз мисля, че проблема не е в термопредпазителя, а в резистора.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”