Бензинова помпа работи, а няма налягане Г3 АБУ.

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Бензинова помпа работи, а няма налягане Г3 АБУ.

Мнениеот ivosat » Вто 08 ное 2011 9:14

Колеги, както съм написал в заглавието бензиновата помпа си работи нормално и в резервоара, и извън него, обаче налягането веднага след нея и още преди бензиновия филтър е 0,2-0,3 бара. Какъв може да е проблема ?

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Re: Бензинова помпа работи, а няма налягане Г3 АБУ.

Мнениеот HOFFMANN » Вто 08 ное 2011 13:05

поглеждал ли си освен от изходящия маркуч откъде още хвърля

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Вто 08 ное 2011 16:20

Не. Как да проверя това. По принцип ме съмнява, че някъде в "кошницата" на помпата се губи херметизация и си връща обратно бензина, но не се сещам как да проверя. Маркучите, които свързват помпата с капачката са здрави.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 08 ное 2011 22:18

А дали регулатора на налягане (в корпуса на моното)-е наред?Защото ако теста го правиш на самата кола,тогава през него всичко се връща в резервоара.

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Сря 09 ное 2011 0:08

По принцип го разглобих и мембраната беше здрава, но при мерене на налягането бях прегънал изходния маркуч от моното(всъщност това беше първото, което направих по метода на изключването). Възможно ли е самата помпа да си върти доволно, даже бих казал бясно, но да не може да качи налягане, и дали е по удачно първо да сменя "кошницата" и след това да търся помпа. Притеснява ме ако купя помпа да не се окаже, че и с новата няма да работи ...

HOFFMANN
Автомобил: Golf 3 GT
Двигател:

Мнениеот HOFFMANN » Сря 09 ное 2011 20:31

Колега на снимката помпата е "работеща",НО освен от изходния щуцер който вече е счупен хвърля бензин и от фибъра ако мога да го нарека и губи налягане,колата не искаше дори да запали,пробвал съм с лепене НЕ става.Може да провериш това като само вдигнеш нагоре капака на резервоара над помпата и някой даде контакт за да направи налягане
Прикачени файлове
091120111149.jpg

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Сря 09 ное 2011 23:57

Благодаря колега, ще пробвам и ще пиша.

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Пет 11 ное 2011 16:58

Колега точно това е и при мен. Като го запуша с "техническа тапа" (клечка от дърво) определено вдига налягането. Сега въпроса е не е ли това някакъв клапан и запушването му няма ли да доведе до по-сериозни проблеми. Ако някой му се занимава бих го помолил да провери по метода на колегата дали здрава помпа хвърля оттам бензин.

Потребителски аватар
Vasko4
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vasko4 » Пет 11 ное 2011 17:51

Здревейте колеги!Ако мога да вмъкна тук един въпрос.Колата е vw vento,1993 година,двигател ABU ,1.6 бензин.Смених бензиновата помпа(старата бе изгоряла).Доста време съм я карал на газ и сега не мога да превключа на бензин.Въпроса ми е,как мога да превключа на бензин и колко мм е хода на иглата на дюзата ,защото се мъчих да я натисна ръчно(тогава отваря),но веднага се връща за подаване на газ.

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Съб 12 ное 2011 11:59

При мен колеги беше същата главоблъсканица-помпата работи,налягане няма!Също така от посоченото място на снимката излизаше бензин и се чудих дали да го запуша,но като се замислих и реших да махна цедката,която е отдолу до помпичката от снимката,тя е като полукръг!Ами оправи се,има си налягане и колата върви нормално!Понеже е хубаво да я има тази цедка някой път ще се занимая да сложа нова!Дано съм помогнал!

Потребителски аватар
ivosat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivosat » Съб 12 ное 2011 21:59

Колеги, почвам да се ззмислям пак за бензиновия регулатор. Понеже имам от служебните коли една изгоряла помпа, която отворих по метода с ножовката :Mr Green Fun , реших да обърна внимание на този клапан от "другата страна". Оказа се, че между сачмата и отвора има пружина, което ме наведе на мисълта, че тоя клапан трябва да е отворен при спряла помпа, и да се затваря при преминаване на гориво през него. Според мен или той е заминал, или помпата е толкова немощна, че не може да направи необходимото налягане, за да го затвори. Мисля да се ориентирам към нова помпа, но преди това ще прегледам пак регулатора в моното. Благодаря на отзовалите се.

Потребителски аватар
victory1983
Автомобил: vw golf 3 1993
Двигател: ABF

Мнениеот victory1983 » Нед 13 ное 2011 9:22

Не се занимавай с моното,явно не четеш по-горе какво съм писал,махни цедката и виж как е,после моното,но съм почти сигурен,че няма да стигнеш до него!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”