Като се надупих да видя да не се е откачила клемата му с учудване установих, че всъщност клаксонът не е един а са два За какво служи тази клема (букса)? Бора AJM 1999 г.
-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
За какво служи тази клема (букса)? Бора AJM 1999 г.
Вчера забелязах, че клаксонът ми не работи.
Като се надупих да видя да не се е откачила клемата му с учудване установих, че всъщност клаксонът не е един а са два
Повече ме учуди обаче друго, което забелязах. Заедно с двете клеми на клаксоните излиза и трета, която обаче е включена в нещо, но то виси свободно. Въпросът ми към по-запознатите е дали това е някакъв висящ датчик или просто се е отчупило от мястото, където би трябвало да се включва клемата?

Като се надупих да видя да не се е откачила клемата му с учудване установих, че всъщност клаксонът не е един а са два Re: За какво служи тази клема (букса)?
Клаксоните ти са два, защото така трябва да бъдат - ниски и високи.
Клемата с датчика е това което ти мери външната температура, би трябвало да е закачено на една от решетките в бронята, ако твоя е някъде в двигателния отсек не отчита правилно.
Клемата с датчика е това което ти мери външната температура, би трябвало да е закачено на една от решетките в бронята, ако твоя е някъде в двигателния отсек не отчита правилно.
- metinski
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За какво служи тази клема (букса)?
колега мисля, че това е датчика за външна температура. Той трябва да стои зад черната решетка в бронята от шофиорската страна
- stefan_milk
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
1000 % е той 
-
jollycatman
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колеги!
И аз предположих, че е датчик, но не бях сигурен.
И аз предположих, че е датчик, но не бях сигурен.Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”