Здравейте колеги, знам че заглавието е малко тъпичко, но не се сетих за друго подходящо. Рових с търсачката, но като моя проблем не намерих.
Та проблема е : Преди около 3 месеца или около 6000 Км, смених спирачните дискове и накладките, дисковете са Zimmerman (или както там се пише), а накладките "TRW". Спират отлично и не скърцат, но когато отпусна спирачката, известно време след това като карам чувам че ми прискърцват (особено в завой), ако дори само леко натисна спирачката поскърцването спира, но като я пусна и пак започва. Първо си мислех че задържат, но дори и при съвсем лек наклон (който едва се забелязва), като пусна спирачката и колата тръгва.
Та, някой има ли идея как да се отърва от това досадно поскърцване ?
Присвирващи спирачки при не натиснат педал.
-
red.devilll
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Присвирващи спирачки при не натиснат педал.
Колега,то че има задържа има,но много леко според мен и неможе да спре 1300-1400 кг автомобил.Пробвай да раздвижиш апаратите и след това да смениш маркучите,(защото съм почти сигурен,че не са сменяни) и това приекърцване ще спре. Накладките в момента се опират съвсем леко и за това е така
- hooligan_sk
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Описал си прецакан лагер/и 
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
колега не си написал предни или задни са за да правим сметка какъв е апарата
- jordancho
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: AGZ 1999
Става въпрос за предните спирачки, отзад съм с барабани.
А за маркучите не знам, поне аз не съм ги сменял вече 4-та година.
А за прискърцването, не е постоянно по-скоро скърцат известно време след като съм ползвал спирачката и след това спират да скърцат.
За лагерите - преден ляв е сменен преди 2 години, а от другаде не се чува нито виене, нито луфтове нищо, със старите накладки нямаше никакви проблеми, от как ги смених се започна.
Апаратите, как предлагате да ги раздвижа ? Аз мисля че добре си се движат, след като по време на смяната прибрах буталото само с развита пробка за обезвъздушаване и бутане на ръка без блъскане, без нищо.
А за маркучите не знам, поне аз не съм ги сменял вече 4-та година.
А за прискърцването, не е постоянно по-скоро скърцат известно време след като съм ползвал спирачката и след това спират да скърцат.
За лагерите - преден ляв е сменен преди 2 години, а от другаде не се чува нито виене, нито луфтове нищо, със старите накладки нямаше никакви проблеми, от как ги смених се започна.
Апаратите, как предлагате да ги раздвижа ? Аз мисля че добре си се движат, след като по време на смяната прибрах буталото само с развита пробка за обезвъздушаване и бутане на ръка без блъскане, без нищо.
-
i3v3a3n
- Автомобил:
- Двигател:
смени маркучетата или поне ги виж в какво състояние са ако са били ментарски спирачната течност може да ги е разяла отвътре и да са се позапушили , свали ги и ги продухай
за да разбереш как са друго ако не помага свали апаратите и им направи една профилактика нищо кой знае какво не е , гумичките не ги сменяй ако са здрави няма смисъл просто почисти всичката кал и гняз която се е насъбрала около маншончетата . Виж в какво състояние са ти дисковете да не са надрани , за смяна или неравномерно износени , виж и накладките за аномалий ... и най важното от колко време не си сменял спирачната течност ? ако е много отдавна , много години тя става на ръждива боза и задръства и скапва сичко ако е така ще трябва да промиваш и прочистваш цялата система всеки един апарат по отделно
за да разбереш как са друго ако не помага свали апаратите и им направи една профилактика нищо кой знае какво не е , гумичките не ги сменяй ако са здрави няма смисъл просто почисти всичката кал и гняз която се е насъбрала около маншончетата . Виж в какво състояние са ти дисковете да не са надрани , за смяна или неравномерно износени , виж и накладките за аномалий ... и най важното от колко време не си сменял спирачната течност ? ако е много отдавна , много години тя става на ръждива боза и задръства и скапва сичко ако е така ще трябва да промиваш и прочистваш цялата система всеки един апарат по отделно
И аз имам абсолютно същият проблем, само че и при натискане на спирачките скърца. преди 2 месеца смених дисковете и накладките, като се изръсих към 160-180лв....
- batkotivalio
- Автомобил: VW Golf TDI
- Двигател: AJM
- Контакти:
А сигурен ли си че накладките са ти истински?
- jordancho
Спирачната течност е нова, смених я юли месец. А за накладките не знам, то в БГ вече нищо не е сигурно, взех ги от сравнително голям магазин от който съм пазарувал много пъти и не съм имал никакави проблеми, цената им беше около 30 лв.
- plamenpet81
- Автомобил: Vento
- Двигател: ABS
Колега и аз имам в момента проблем.На мойто Венто съм ги сменил дисковете и накладките преди 13 хиляди километра.Дисковете са Цимерман а накладките са Текстар и да ти кажа като покарах известно време 500-600 километра при натискане на спирачката при скорост 100-120километра педала вибрира.Сложих старите дискове да да ги видяя дали ще се оправи и при същата скорост се оправи нямаше вибрация в педала.Занесох ги да ги видят колко са криви.Оказа се,че единия е по крив от другия,но ги взеха малко на машина.Сложих си ги пак и като покарах известно време пак започна да тресе педала,през това време смених маншончетата на самите бутала,раздвижих и водачите и всичко си беше наред.Наскоро пак ги свалях да ти кажа защото ей така след известно време започна и на мен да ми скърца леко от лявата страна и си викам сигурно пак задържа малко.Най вече се получава като дам волана на ляво и като натисна спирачка се оправя.Свалях след това отново накладките и понеже не бях изчистил ръждата от главините я изчистих и смазах наново водачите със медна паста.Сложих всичко и пак сега започна да посвирва от ляво.Вибрирането пак си го има леко да ти кажа и вече няма да се занимавам да свалям че ми омръзна само с тях да се чекна.Приятели и познати ми казват че може и самия диск да е менте.При брат ми на Пасата като натисне спирачка и леко му свирят все едно са износени.И аз не знам какво да правя ама след време ще взема да сменя и спирачните мъркучи да видим дали не е от тях.За сега си карам така и това е.
- jordancho
За момента, проблема с пресвирването изчезна, след като напръсках със някаква силиконова смазка водачите на накладките. Само не знам колко време ще изкара с тази смазка имайки в предвид загряването на накладките.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Колега, кое наричаш водачи на накладките?
Иначе аз имам същия проблем но скърцането се чува при плавно спиране и тръгване след това само от задния мост.
Всичко се смени преди две седмици, като преди това не съм имал никакви проблеми.
Сменени са предни апарати + дискове и накладки, задни главини + лагери и накладки, нови всички маркучи.
Стигам до извода, че е от задните накладки, щото са някакви ментета явно и са прекалено твърди.
Иначе всичко си се движи и е в перфектно състояние и обслужено.
Иначе аз имам същия проблем но скърцането се чува при плавно спиране и тръгване след това само от задния мост.
Всичко се смени преди две седмици, като преди това не съм имал никакви проблеми.
Сменени са предни апарати + дискове и накладки, задни главини + лагери и накладки, нови всички маркучи.
Стигам до извода, че е от задните накладки, щото са някакви ментета явно и са прекалено твърди.
Иначе всичко си се движи и е в перфектно състояние и обслужено.
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
Колега,да си свалиш пак накладките и да почистиш добре правоъгълният профил на металната част на накладките-там където се нанизват на съпортите.Иначе,това което се нарича "водач" е полирана втулчица с диаметър към 8мм(две са ,с различна дължина),намират се на частта с цилиндъра,през тях минават закрепващите болтове.Същите се вадят,почистват,гресират,оглежда се състоянието на едни пластмасови нещица....Случвало ми се е такова "пискане" на едно служебно Кади,проблема беше в задържане на чисто нови накладки в супортите-просто са с дебело нанесена боя в тази зона-за това вече писах къде се пили леко.
- jordancho
Та така, след като смазах водачите проблемите изчезнаха, но само докато не минах веднъж през Беклемето, след това пак се започна да присвирва от ляво, за това отново ги напръсках със смазка. Явно колегата е прав, ще трябва да свалям накладките и да изтъркам излишния слой боя.
Само искам да попитам колегата, знаели точно за какво са тези пластмасови нещица и има ли нещо специфично при поставянето им ?
Само искам да попитам колегата, знаели точно за какво са тези пластмасови нещица и има ли нещо специфично при поставянето им ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”