Проблем с парно на Г3 - странен шум
- vw_golf_ramo
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с парно на Г3 - странен шум
Значе тоя проблем ми го прави само когато температурите паднат около нула градусал Под жабката почва да се чува много странен и дразнещ звукл Тарсих в целия форум,но неможах да открия тема с моя проблем. Който помогне ще съм много благодарен. Приемам всякакви мнения.

- miton333
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с парно на Г3 - странен шум
Колега да не би шума да идва от вентилатора на парното ти?При включена вентилация ли се чува или винаги?
- miton333
- Автомобил:
- Двигател:
При мен имаше такъв проблем,оказа се че от влагата и от годините лагерчето на самото вентилаторче шуми,проблема го реших като капнах малко масълце на лагерчето и шума утихна 

- bobi84
- Автомобил: GOLF 3 1.6 GT
- Двигател: AFT 1997
колега и при мен се появи този странен звук,след смянатана водната помпа,но не мисляче от това е проблема,при тебе какво стана?откри ли от каде е проблема??????благодаря ти предварително...
-
emo-gar
- Автомобил:
- Двигател:
От другата страна на жабката са:хидро-помпа-волан,..ангренаж...е па дигни тоя капак отпреде,ослушай се и там.За сега инфото е от предна лява седалка,май..
-
aladvov_vw
- Автомобил:
- Двигател:
при мен този шум се получава постоянно,дори само когато подам на контакт,без да съм включил вентилатора,ако някой има идея от какво може да е нека сподели,ще съм много благодарен.
-
aladvov_vw
- Автомобил:
- Двигател:
моя проблем беше решен,оказа се че този шум не е от вентилатора,а в най горната част над вентилатора,точно под решетката,на която се монтира филтъра за купето има някаква машинка,мисля че отваря и затваря клапата за въздуха.Точно от тази машинка идваше този постоянен шум,доста силен и дразнещ.
- pavelcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги, днес обслужвах колата, новозакупена и установихме, че отдолу липсва капака на филтъра на купето, поръчал съм го!
Докато го чакам, при палене имам няколкосекундо почукване https://www.youtube.com/shorts/fJFTRfNRSwk може да се чуе тук,
някой имал ли го е? СПоред мен е поради липсата на този капак, ама все пак?
Докато го чакам, при палене имам няколкосекундо почукване https://www.youtube.com/shorts/fJFTRfNRSwk може да се чуе тук,
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
pavelcho написа:Колеги, днес обслужвах колата, новозакупена и установихме, че отдолу липсва капака на филтъра на купето, поръчал съм го!
Глупости. Не знам на какво казваш "капака на филтъра на купето" , но това е една пластмаса тип решетка хоризонтално разположена в/у филтъра на купето. Тя шум няма да спре.
Ако под филтъра кутията за филтъра я няма ще имаш и миене на краката на пасажера.
- pavelcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
kris11 написа:pavelcho написа:Колеги, днес обслужвах колата, новозакупена и установихме, че отдолу липсва капака на филтъра на купето, поръчал съм го!
Глупости. Не знам на какво казваш "капака на филтъра на купето" , но това е една пластмаса тип решетка хоризонтално разположена в/у филтъра на купето. Тя шум няма да спре.
Ако под филтъра кутията за филтъра я няма ще имаш и миене на краката на пасажера.
Просто духа яко там, ами днес проучвах, има едно устройство, което трябва да сменя, а за да го сменя се сваля жабката, Регулиращ елемент, смесваща клапа METZGER 0917372
, често прави дефект, поне до този извод стигнах след много четене, нали не бъркам? Тества ли от видеото шума?
- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
pavelcho написа:
Просто духа яко там, ами днес проучвах, има едно устройство, което трябва да сменя, а за да го сменя се сваля жабката, Регулиращ елемент, смесваща клапа METZGER 0917372
Чудо голямо 5 -10мин работа.
- pavelcho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да колега, поръчах капак, смених филтъра, соложих капака на фитър купе, и ся всичко заспа
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”