Карбуратори на 9А ???

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
scum85
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Карбуратори на 9А ???

Мнениеот scum85 » Сря 25 яну 2012 7:33

Здравейте, колеги :)
Въпроса ми е следния... Какъв е вариантът за карбуратори от R1 (на Yamaha) на 9А мотор (Знаете - това е двулитров, двувалов 16v двигател обикновено слаган на пасатите през 1991 :D )
Интересуват ме следните въпроси:
- Как влияе подобна интервенция върху работата на двигателя;
- Какъв е разходът (средно) на горивото;
- Каква е мощността на двигателя след поставянето на карбураторите (оригинално е 100 kW );
- Оказва ли влияние и до каква степен атмосферното налягане върху работата на карбураторите;
- И последно! :) Какво друго освен карбураторите ще ми трябва,за да направя трансформацията евентуално;

БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА КОМПЕТЕНТНИТЕ ОТГОВОРИ ПО ТЕМАТА!

:headbang :bleh1 :headbang :bleh1 :headbang :bleh1
Прикачени файлове
img_7030.jpg

Потребителски аватар
vit_autosofia
Автомобил: Мерцедес W210 2002г
Двигател: 2700CDI
Контакти:

Re: Карбуратори на 9А ???

Мнениеот vit_autosofia » Чет 26 яну 2012 21:16

На тези карбуратори дроселите мисля бяха 38мм.Което е недостатъчно за този мотор.Търси DCOE-45 Вебери или dhla 45 dellorto,ако си мераклия.
Ще ти трябва и вакумно делко.Колектор home made за карбовете(има и готови,но парите са ужасни).Ще трябва да редуцираш и налягането на горивото.Имай в предвид,че ако не се синхронизират като хората нищо не правиш.За разхода :? на тази цена на бензина,лично аз не бих направил тази конверсия.
Аз карам 9А мотор,който беше до вчера с електроника от ПБ 1.8 112к.с.(диджифант-2)
Сега съм с електроника от G60 като за в бъдеще съм замислил и леко надуване(принудително пълнене).

Поздрави :да:

Потребителски аватар
polski-grizach
Автомобил:
Двигател:

Re: Карбуратори на 9А ???

Мнениеот polski-grizach » Пет 27 яну 2012 13:20

Ако си решил да спиш в гаража и да си съсипеш колата,давай.Както казва колегата,има доста нещо за преправяне а ефекта ще е почти минимален при вървенето.Другото което е има доста по сложно нагласяне.За разход просто забрави.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”