Парктроник бора
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Парктроник бора
Здравейте колеги. Видях в един пост, че на задната броня на голф 4 има под буферите оригинално оставени отвори за сензорите на парктроник. Искам да попитам, дали под буфера на бората има също отвори? И още един въпрос, някой запознат ли е с това дали трябва да е опоменато на опаковката парктроника в какъв температурен интервал работи? Питам, защото в един магазин видях на един да пише, че работи от -30 до +70. В този ред на разсъждение се сещам, че на предната ми кола при около +5 градуса паркроника пищеше все едно, че съм се ударил. Благодаря.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Парктроник бора
Ако ще слагаш афтърмаркет парктроник имай предвид, че оригиналният седи на ножа долу, което с афтърмаркет китайски парктроник няма как да се получи. При тях ъгълът е така настроен, че трябва да седи на поне 30 см от земята, иначе ще пищи за нищо. Може да се опиташ сам да го настроиш като разкараш гривните, но ако не стане оставаш с един пробит нож и неизползваеми сензори. Аз затова мисля да сложа на лайсната на бронята. Повечето колеги така правят.
- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Е да де и аз искам там, но питам дали има оригинално под лайсната отвори в бронята. А китйски или не всеки производител има дадена схема на монтаж. Не мисля да правя свободни съчинения на тема парктроник. Просто желанието ми е да си изхарча парите за нещо разумно.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Тъй като оригиналният парктроник при Г4 и Бора не се намира под тази лайсна, отвори там няма. При броните, които са с фабричен парктроник, ножът е по-различен - там са сензорите. Ако искаш да сложиш оригинален, трябва да си потърсиш в морга ножа от задната броня, заедно със сензорите и управлението им. Но имай предвид, че се намира трудно и е скъпо. След като проучвах тоя въпрос известно време, цените за насаждане на оригинален парктроник ме отчаяха, затова минавам на план Б - китайски парктроник 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”