Захващане акумулатор на Голф 3
Захващане акумулатор на Голф 3
Колеги,предстои ми покупка на нов акумулатор и не ми се иска да се разхожда напред назад.Голфчето го взех така и преди няколко дни си купих от автоморга планката с болта за захващане.Оказа се че и докрая да я затегна пак не може да фиксира акумулатора.Въпроса ми е какво още трябва да има за да затегне и има ли го по магазините или пак по моргите да търся 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Захващане акумулатор на Голф 3
Предполагам, че планката е същата като на голф2, ако е така значи планката ти е деформирана и трябва да я нагласиш с чук докато започне да стяга добре. Не слагай оригиналния болт, сложи някой с по-нестандартна глава, ако някой се опита да го открадне нестандартния болт може да го откаже.
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Причината не е в планката, а в стандартите. Гнездата ни за акумулулатора са проектирани за батерии с висок борд, а масово продаваните са с нисък борд. Когато поръчвах моя изрично настоях да ми го доставят с допълнителните подложки. Естесвено ги бяха "забравили", а аз не платих и не го взех докато не ги доставиха.
Подложките се полагат безплатно на нов акумулатор (поне на батериите на Varta), не се оставяйте да ви го дадат без тях. Имат жлебове, които влизат в зъбчета в планките и не позволяват движение.
Подложките се полагат безплатно на нов акумулатор (поне на батериите на Varta), не се оставяйте да ви го дадат без тях. Имат жлебове, които влизат в зъбчета в планките и не позволяват движение.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Може би са различни планките на Г2 и Г3 - аз не съм слагал никакви подложки, но всички акумулатори, които съм слагал се стягат идеално.
И при мен е така. Пъхнал съм гума между скобата и батерията. Стегнато до безобразие и няма мърдане. Даже несам го свалял скоро, сигурно ще ми даде зор ако се наложи. 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”