Голф 3 и фаровете светещи като свещи

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
diskos
Автомобил:
Двигател:

Голф 3 и фаровете светещи като свещи

Мнениеот diskos » Чет 22 дек 2011 12:07

Здравейте на всички.
От скоро съм горд собственик на голф 1.6 , 75 коня,95 година, двигател АЕА. Но понеже не разбирам от коли и двигатели в последствие ми изникнаха няколко въпроса:
Фаровете ми са двусекционни и светят като свещи- едвам- едвам. maikomila
Въпросите ми са:
1. Казаха ми, че този модел Голф не е с двусекционни фарове, а с едносекционни H4 и че инсталацията ми е била преправена. Заради преправянето няма достатъчно напрежение за крушките и затова светят слабо. Това вярно ли е???
2. Купих и смених един от фаровете с нов, отново двусекционен, за да проверя дали има разлика.ОПределено новият свети с по- ярка светлина, но отражението му по пътя е съсвсем слабо и при нощно шофиране се губи от уличното осветление.
3. Дали да си купя втори нов двусекционен фар и да отида на регулаж или проблема е другаде?
Благодаря на всички.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Голф 3 и фаровете светещи като свещи

Мнениеот radotom » Чет 22 дек 2011 13:58

Здрасти! Не си единствения с кандилцата! :lol:
Отговори по номерачия на въпросите:
1. НЕ! Не е вярно. Можеш да се огледаш по улиците и ще видиш, че сигурно 50$ от Г3 са с двусекционни фарове.
2. Да, нормално и очакваемо.
3. Първо измий и подсуши внимателно рефлектора на твоя фар, пък после мисли за купуване ;)

А най-първо прочети малко из форума.
Започни с тази тема:
viewtopic.php?f=11&t=2835
Както и тази:
viewtopic.php?f=11&t=57901

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Чет 22 дек 2011 15:28

radotom написа:Здрасти! Не си единствения с кандилцата! :lol:
Отговори по номерачия на въпросите:
1. НЕ! Не е вярно. Можеш да се огледаш по улиците и ще видиш, че сигурно 50$ от Г3 са с двусекционни фарове.
2. Да, нормално и очакваемо.
3. Първо измий и подсуши внимателно рефлектора на твоя фар, пък после мисли за купуване ;)

А най-първо прочети малко из форума.
Започни с тази тема:
viewtopic.php?f=11&t=2835
Както и тази:
viewtopic.php?f=11&t=57901

1. Колегата вероятно има предвид неговата модификация на Г3... да, бих казал че по-базовите и с малки мотори са с едносекционни от завода :да:

Потребителски аватар
kapitango
Автомобил: Audi S6 plus
Двигател: V8 AHK

Мнениеот kapitango » Чет 22 дек 2011 22:22

Първо вземи с един мултицет и измери при работещ двигател напрежението на самите крушки и го сравни с това на акумулатора.
Ако разликата е повече от 1 волт си сложи релета и ще останеш учуден колко добре светят фаровете на ГолфУ.
Схема за свързването на релетата има в няколко теми и не е сложно поставянето.

П.П: Всъщност ако вземеш един кабел и докато ти светят фаровете подадеш директен (+) от клемата на акумулатора на единия фар (само внимавай да не подадеш плюса върху масата на крушката) ще видиш веднага разликата.

Потребителски аватар
djmimo89
Автомобил: VW Golf 3 Cabriolet
Двигател: ADZ

Мнениеот djmimo89 » Чет 22 дек 2011 22:36

Здравей колега. Аз имах същия проблем с фаровете, които също са двусекционни. Смених си рефлекторите и преправих инсталацията на фаровете да минават през релета и директно на акомулатора. Ефекта е що годе задоволяващ.

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Мнениеот Me4ev_77 » Чет 22 дек 2011 23:25

Аз да си кажа също - карам 1.4mi,който беше с едносекционни фарове заводски,но после му преправих инсталацията и си сложих двусекционни angel eyes рефлектор на Депо с ксенон H7 къси и далги,но впоследствие ги продадох като се чувствам като най-долния малоумник,понеже щяха уж да ни спират от движения с тия фарове "каповете де",и така си купих два чисто нови двусекционни на Депо обикновени - ами изпотяват се и светят на петна ,от тази вечер съм с Osram night braker H1 и няма кой знае каква разлика с обикновените H1.Незнам утре сум на стенд на фаровете с апарата с лупата да видим дали ще има някакъв ефект,но веднъж свикнеш ли с ксенон после фаровете не светят май ще си слагам пак ксенона и на тия фарове,че ми остана единия комплект.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 23 дек 2011 0:29

Ако всичко на фаровете им е ОК(чисти и без пад на напрежение)-оригиналните на Г3 светят прекрасно.Ако им забодеш и по един китайски ксенон за 70-80 лева ноща става ден.

Потребителски аватар
Bucket
Автомобил: Skoda O2 комби TDI BMM
Двигател:

Мнениеот Bucket » Пет 23 дек 2011 9:06

Me4ev_77 написа:Аз да си кажа също - карам 1.4mi,който беше с едносекционни фарове заводски,но после му преправих инсталацията и си сложих двусекционни angel eyes рефлектор на Депо с ксенон H7 къси и далги,но впоследствие ги продадох като се чувствам като най-долния малоумник,понеже щяха уж да ни спират от движения с тия фарове "каповете де",и така си купих два чисто нови двусекционни на Депо обикновени - ами изпотяват се и светят на петна ,от тази вечер съм с Osram night braker H1 и няма кой знае каква разлика с обикновените H1.Незнам утре сум на стенд на фаровете с апарата с лупата да видим дали ще има някакъв ефект,но веднъж свикнеш ли с ксенон после фаровете не светят май ще си слагам пак ксенона и на тия фарове,че ми остана единия комплект.

Колега от трън, та на глог :)
Просто спрете да купувате тия пластмасови ментетата, от разни тунинг студия по гаражи и бараки.
DEPO, angel eyes, ксенони :не:
Какъв е проблемът да си вземеш от форума втора ръка фарове, хем оригинални, хем на добра цена?
И по темата - Колега истината е в поставяне на релета на фаровете, погледни в гаража ми на първата снимка има кутийка зад акумулатора с предпазители на нея. Не е сложно, дори и ако нямаш сериозни технически познания.
След това трябва и фаровете да се регулират, това е доста важно ;)
И един пренебрегван факт от доста хора, крушките били те и маркови имат определен срок на служба и нормална работа. С текущото карана не къси и през деня, животът им силно се скъсява, това което се случва, че волфрамът и изобщо сплавта от която е направена жичката с течение на времето започва да се разпрашава, жичката започва да изтънява и светлината е по-слаба. Тогава може да се получи прекъсване при студен старт, когато съпротивлението е най-ниско съотвено протича доста голям ток.
Това "разпрашаване" може лесно да се забележи, като се погледне крушката отблизо самата жичка, както и легенчето (то е на късата светлина ;)) изглеждат като покапани и замърсени от микроскопични стружки, които сякаш са се разтопили на повърхността, придават и характерен матов, светлосив цвят на повърхностите ;)

Потребителски аватар
Me4ev_77
Автомобил: Audi A4
Двигател: AWT 2001

Мнениеот Me4ev_77 » Пет 23 дек 2011 9:16

Колега от трън, та на глог :)
Просто спрете да купувате тия пластмасови ментетата, от разни тунинг студия по гаражи и бараки.
DEPO, angel eyes, ксенони :не:
Какъв е проблемът да си вземеш от форума втора ръка фарове, хем оригинални, хем на добра цена?
И по темата - Колега истината е в поставяне на релета на фаровете, погледни в гаража ми на първата снимка има кутийка зад акумулатора с предпазители на нея. Не е сложно, дори и ако нямаш сериозни технически познания.;)[/quote]

Знам колега,че фаровете за Голф 3са само Hella ;),просто не ми се купуваха 2-а ръка Hella za 70-80лв. с евентуални проблеми ,а нови за 100лв,не че и тия са нещо повече.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”