Първо останах очуден че "крушката" представлява само стъкленото тяло... и няма фасонка! Крепи се само на две кабелчета с дебелината на косъм. При мен положението е че едното кабелче.. просто го е хванало липсата... не е скъсано а го няма... никъде в целия ключ го няма! Предполагам някой го е махнал.. нарочно или не е забелязал...
Както и да е.. казаха ми че такива крушки има в пасат електроникс на техническия... обаче не знам каква точно крушка да търся.
Също така едното кабелче ясно къде ще го запоя.. но другото? Разгледах всички пътеки но никъде не намерих следа от запояване.
Мисля си че трябва да го запоя някъде след намотката която служи за потенциометър.. но до колкото успях да видя има един пин ( на който предполагам идват 12+ ), към него има пластина към която контктува друга пластина закрепена към врътка. Пластината на врътката контактува и с намотката ( получава се потенциометърче ) и края на намотката е кримпната ( не е запоена ами просто е притисната здраво м/у две пластини ) към друг пин.
Та това ме навежда на мисълта че през тази врътка минава токът на цялото осветление на таблото... и тука идва въпросът - дали токът преминал през потенциометъра не минава през някакво главно "разпределително табло" и после към всички консуматори или просто всички лампички са навързани успоредно.
Ако са успоредено тогава ще запоя другото кабелче на лампичката за изходния пин на потенциометъра.. но ако ако не е .. тогава значи има някой пин който всъщност идва специално за крушката... но аз не го знам кой е

Бтв.. за момента крушката е вързана към една от пътеките на фаровете ( предполагам е габарити ).
Също така друга въпросителна е защо в ключа има две гнезда за крушки...