Голф2, 1.8 моно - проблем с бензина
-
savage650
- Автомобил:
- Двигател:
Голф2, 1.8 моно - проблем с бензина
Здравейте добри хора
.Имам един проблем с Голф 2 и се надявам че вие ще ми помогнете с някои съвети.Мотора е 1.8 моно инжекцион на гас е като часовник върви без проблеми но на бензин прекъсва ,забива и не държи обороти.Благодаря ви предварително.
Re: Голф2, 1.8 моно - проблем с бензина
Не си писъл какъв е кода на двигателя.Как са бензинова помпа,горивния фитър,ламбда сонда?Проверявал ли си ги?Може да имаш и запушена дюза.
- batko_miro
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: CHGA 2010
Залагам на RP. Проблем може да е липса на на ламбда симулатор и от там да трупа грешки в компютъра, оттам ламбда сондата не знае какво става като включиш на бензин и горивната смес е да си е*е... Друг често срещан проблем е стъпковия мотор, там ако не стане с чистене не прави компромис, взимаш BOSCH и жми градо, не е скъп. Както каза колегата, може и да е зацапана дюзата в моното от дълго некаране на бензин, чисти се.
-
savage650
- Автомобил:
- Двигател:
RP е номера на двигателя.Помпата работи филтъра го смених забравих да кажа че като изключа акумолатора за няколко минути и се оправя като я покарам малко на гас и обърна на бензин пак се прецаква.Какво представлява този ламбда симулатор?
След като откачиш акомулатора и се оправя за малко ,може проблема да е в ключа на газовото или в някое от релетата на газовото ,а може и в клапана да не зтаваря като хората и да смесва бензина с газта.Виж как ти се прекъсва бензина.Аз съм със същия двигател и съм с газово.При мен прекъсването на бензина става от буксата на инжектора( http://clip2net.com/s/1jwyp )обозначен с 10 на картинката.Възможно е той да не отваря достатъчно добре.Също така има една мембрана (обозначена с 3 на картинката)която може да ти е напукана и да не работи добре.Ако ще си играеш с почистването на стъпковия мотор моя съвет е да не се занимаваш,ами потърси из автоморгите направо цялата моноинжекция.Аз така направих 60 лв ми излезе.Може да търсиш и от пасат със същия код на двигателя.И гледай да е с капсулован ТПС(поне ще е със заводските настройки).
-
savage650
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря колега за инфото.Бензина се прекъсва направо от инжекциона няма допълнителен клапан.Не мисля че смесва горивата защото след като изключа акумолатора колата става като нова върви на бензин без проблеми.Но покарам ли на гас 20-30 километра и обърна на бензин забива и не ще да тръгне докато не изключа акумолатора.Приятели вече се щегуват с мен като ме карат да си сложа ключ-маса 
- radotom
- Модератор

- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
savage650 написа:Приятели вече се щегуват с мен като ме карат да си сложа ключ-маса
Аааа... това въобще не е шега!
Въпреки, че не е най-правилния възможен вариант - съвсем не е за подценяване
Отделно - ключ-масата е устройство, което по-добре да не ти потрябва, ама протрие ли се някое кабелче - смятай, че е незаменимо!
-
savage650
- Автомобил:
- Двигател:
Верно е при късо си е предимство ключ масата.Случи не са приятел да се протрие кабел и докато махнем клемата доста поразии станаха.
Но за изчистване на грешките е по добре да сложа прекъсвач на захранването на управляващия блок така ще изключвам само него а не всичко.Като се консултирах с приятели се оказа че моят проблем е доста широко разпространен и решения има няколко:
- прекъсване на захранването на управляващият блок с ключе;
- прекъсване на захранването на управляващият блок направо ор контактния ключ което ще рече при всяко гасене на колата да се рестартира въпросния блок.
- каране само на гас и веднъж месечно да рестартирам и да обръща на бензин колкото да не забрави колата какво е бензин
Кой вариант е по малко грешен?Най правилният е да изхвърля гаста и да си карам само на бензин но това ще го отложа за след кризата.
Но за изчистване на грешките е по добре да сложа прекъсвач на захранването на управляващия блок така ще изключвам само него а не всичко.Като се консултирах с приятели се оказа че моят проблем е доста широко разпространен и решения има няколко:
- прекъсване на захранването на управляващият блок с ключе;
- прекъсване на захранването на управляващият блок направо ор контактния ключ което ще рече при всяко гасене на колата да се рестартира въпросния блок.
- каране само на гас и веднъж месечно да рестартирам и да обръща на бензин колкото да не забрави колата какво е бензин
Кой вариант е по малко грешен?Най правилният е да изхвърля гаста и да си карам само на бензин но това ще го отложа за след кризата.
Колега най-добре е да палиш и да гасиш ба бензин.Така шанса да ти изгори бенз. помпа е по малък.А и да се затлачи цялата система също.Тогава се почва едно
, ходене по мъките и излишни харчове.
, ходене по мъките и излишни харчове.-
savage650
- Автомобил:
- Двигател:
Знаех си аз че трябваше да си държа стария голф който си беше 1.8 чист карбуратор ама ... 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”