Неволи със скоростомер!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
ghost_dhh
Автомобил:
Двигател: 1996
Контакти:

Неволи със скоростомер!

Мнениеот ghost_dhh » Вто 15 ное 2011 12:41

Здравейте колеги! Преди около месец ми се наложи да карам на дълъг път и забелязах, че километража ми се побърка... Както си седеше на 90 изведнъж почна да пада до начална позиция, после почна да се връща и така през целия път. След тази случка цял месец не съм имал никакви проблеми с него, дори бях забравил за случилото се, докато вчера отново на дълъг път, скоростомера тотално умря! Не само той, но и дисплея под него, а там показва и трипа и изминатите като цяло километри на колата. Интересното е, че всичко друго си работи, като оборотомер, бордови компютър, датчик за температурата и датчик за наличноста на резервоара. Прочетох доста подобни теми, но ми се стори, че нито една от неволите на колегите не е същата! Какво може да се е працакало? Предварително благодаря за съдействието!

Golf 3 - 93г. 1.8GT - 90к.с. ABS

Потребителски аватар
rgi2003
Автомобил:
Двигател:

Re: Неволи със скоростомер!

Мнениеот rgi2003 » Сря 16 ное 2011 5:41

Ами колега, при абсолютно същите симптоми които описваш се оказа датчика на скоростната кутия, отговарящ точно за отчитането на скоростта.При мен ако го откачах и закачах бачкаше за известно време, което ми се вижда все още странно.След време се налагаше все по-често да издърпвам буксата, докато най-накрая един доверен приятел ми даде друг датчик и след смяната им всичко заспа.Буксата е с 3 пина, не може да я объркаш.При мен стоеше отгоре на кутията която беше автоматична.Провери го за механична повреда, прекъснати кабели и др. такива.Ама така колата ще ти бъде на по-малко км. като решиш да я продаваш :D .

ghost_dhh
Автомобил:
Двигател: 1996
Контакти:

Re: Неволи със скоростомер!

Мнениеот ghost_dhh » Сря 16 ное 2011 10:45

Хах 93г., та то само металекса може да я купи, но като цяло ми върши страхотна работа и не давам много пари по подръжката и... Благодаря за информацията за този датчик, но някой може ли да ми даде снимчица къде точно се намира, че аз малко съм зле с колите. Благодаря предварително! :D

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”